Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.01.2020.

18:00

Debakl Radonjića protiv Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern Minhen rezultatom 93:63 u 17. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Debakl Radonjića protiv Zvezde!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda je upisala četvrtu u svim takmičenjima, a treću pobedu zaredom u Evroligi, te ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji u Evroligi.

Crveno-beli su odigrali jedan od najboljih mečeva ove sezone i došli do učinka od osam pobeda i devet poraza, to jest na deobu mesta koje vodi u plej-of Evrolige.

Ovo je bila i treća pobeda u isto toliko mečeva protiv Bavaraca u Evropi, a prva po povratku proslavljenog trenera Dejana Radonjića u Beograd.

Utakmica nije loše počela po Bajern, to jest po Grega Monroa, koji je dominirao protiv Kuzmića na početku meča. Brzo je došao do šest poena i doneo prednost gostima.

Zvezda je krenula da igra posle inicijalnog zaostatka, a od rezultata 6:9 sve se promenilo.

Kuzmić je uzvratio udarac Monrou i vezao četiri poena, Lorenzo Braun je krenuo da diktira tempo meča, a ulaskom Vladimira Štimca odbrana Bajerna se "raspala".

Nedugo zatim, prva četvrtina je završena serijom 19:4 za crveno-bele uz prednost od 12 poena (25:13).

Izabranici Dragana Šakote nastavili su da pritiskaju rivala u svakom mogućem segmentu i to im se isplatilo. Prednost je u jednom trenutku bila dupla (34:17), a onda je nastavila da se povećava.

Kevin Panter je uspeo da se upiše u listu strelaca sredinom druge četvrtine i da dobije na samopouzdanju i da "klimavu" partiju na kraju pretvori u vrlo dobar debi.

Ritam je blago opao krajem druge deonice, ali je Zvezda uspela da poveća prednost. Lazić je briljirao u odbrani, Jagodić-Kuridža se raspucao, a doprinos Štimca je bio nemerljiv.

Crveno-beli su u prvom poluvremenu, pre svega pik-en-rolom i odličnom timskom odbranom, razbili Bajern, te je bilo 53:31.

Monro je kao i na početku prve, na početku druge četvrtine odlinčno krenuo, ali kasnije ubrzo "nestao".

Lorenzo Braun se nije najbolje šuterski istakao ali je svojom energijom i pravovremenim dodavanjima sjajno lomio odbranu tima Dejana Radonjića i otvarao prostor saigračima, pogotovo Ognjenu Kuzmiću.

Bajern nije uspevao da izađe iz kontraritma i na svaku seriju koju je uspevao da napravi dobijao je u najmanju ruku identičan odgovor, pa je na kraju treće četvrtine sve bilo potpuno jasno - 71:46 za Zvezdu.

Davidovac, Panter i Braun su bili nemilosrdni i u četvrtoj četvrtini, iako je prednost već bila ogromna a pobeda obezbeđena.

To su ispratili i njihovi saigrači koji nisu hteli da "odrade" ostatak utakmice iako je na pet minuta do kraja bilo +34, već su odigrali izuzetno posvećeno.

Debitant Panter i Braun predvodili su Zvezdu sa po 15 poena. Novajlija iz Olimpijakosa je šutirao 5/12 iz igre i imao tri asistencije, dok je Zo imao 3/11 i sedam asistencija, kao i šest skokova i tri ukradene lopte.

Štimac i Davidovac su odlično pratili saigrače sa po 13 poena, uz jedan jedini promašaj iz igre (6/7 i 4/4). Bili Beron je bio preostali dvocifreni sa deset poena, a uz to je dodao četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Na drugoj strani pored Grega Monroa i Vladimira Lučića, koji su imali 20 odnosno 11 poena, niko drugi nije bio vredan pomena.

U narednom kolu 10. januara, Zvezda gostuje ASVEL-u, dok Bajern dočekuje CSKA.

Uživo prenos meča mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

281 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu