Crvena zvezda – Bajern Minhen 93:63

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bajern Minhen rezultatom 93:63 u 17. kolu Evrolige.

 25:13, 28:18, 18:15, 22:17
  CZV   BAJ  
  93 : 63  
Kraj! Zvezda uništila Bajern!
39' Beron na liniji penala za miran kraj meča
Nešto sporiji završetak utakmice, što je bilo i logično. Beron pogađa četiri bacanja u nizu, a Bajern opet ulazi u lošu seriju - 93:61 pred poslednji minut.
37' Bajern napravio seriju
Panter beleži 15. poen i postaje najefikasniji igrač u dresu Zvezde, a Zipser na drugoj strani upisuje tek četvrti poen (89:55).

Bajern je uspeo da napravi seriju od 6:0 i dođe do 89:59.
35' Zvezda nastavlja da "gazi"!
Davidovac je pametnim potezom iznudio faul Huestisa, ali bio polovičan. Đedović je nedugo zatim izgubio loptu i to je kaznio Panter novom trojkom (82:51). Huestis je uhvatio promašaj Koponena i pogodio, ali je Flakadori to uprskao nesportskim faulom.

Štimac je promašio jedno bacanje od dva, Lorenzo pogodio karakterističan šut za dva poena, a posle promašaja Lučića poentirao je i Davidovac – 87:53!
33' Zvezda otvorila sa 5:0, Bajern uzvratio
Štimac postiže 12. poen, pogađa i Panter, uz faul, pa Zvezda otvara četvrtinu sa 5:0 i dolazi do 76:46. Seriju crveno-belh prekida Koponen, a zaostatak smanjuje Monro (76:51).
30' Zvezda rešila utakmicu
Beronu kao da je bilo dosadno, pa je rešio da šutne trojku u svom stilu - i pogodio. Dženkins na drugoj strani šalje Flakadorija na liniju za slobodna bacanja dva puta, ali Italijan promašuje po jedno (68:46). Dženkins pogađa trojku, Panter pravi nesmotren faul nad Koponenom (koji šutira 0/2), a u poslednjem napadu u četvrtini Panter ne pogađa trojku.

Pred poslednjih deset minuta - 71:46!
28' Serija Bajerna od 5:0
Beron pogađa šut za dva poena, a Lučić krade loptu i zakucava u kontri (65:41). Flakadori pogađa relativno tešku trojku, 65:44.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Gledalaca: 16.824!
26' Bajern i dalje u potpunom kontraritmu
Braun ne pronalazi put ka košu, ali opet upošljava izuzetno pozicioniranog Kuzmića (63:36). Radošević je iznudio faul Kuzmića i bio polovičan (63:37), ali to nije iskoristio Lorenzo Braun koji je izgubio loptu, pa se otišlo na TV tajm-aut. Lazić je iz dve solidne pozicije bio izuzetno neprecizan, ali je Zvezda nastavila da briljira u odbrani.
24' Monro "vuče" Bajern, Lorenzo u seriji promašaja
Lazić sjajno zatvara Lučića i ne da mu da pogleda koš pri šutu, ali Braunu na drugoj strani izlazi lopta iz koša. Simanić je odigrao dobru odbranu nad Monroom, ali je bivši NBA as iznudio dva bacanja, promašio oba, ali popravio drugo jer je Simanić prestupio (59:36).

Braun je ponovo promašio, ali je momenat nepažnje iskoristio Lazić, ukrao loptu i poentirao - 61:36.
22' Aktivno, ali ne preterano efikasno na početku II poluvremena
Drugo poluvreme trojkom otvara Beron, a na drugoj strani poentira Lo (56:33). Kuzmić pogađa jedno bacanje, a promašaje beleže Monro i Beron. Zvezdin bek-šuter krade loptu i asistira Braunu, ali on ne pogađa trojku. Radošević iz karakterističnim potezom pogađa dvojku – 57:35.
Počelo je drugo poluvreme

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
20' Na poluvremenu – gotovo!?
Leon Radošević postiže prve poene, a Jagodić-Kuridža uzvraća istom merom (51:31). Braun je iznudio još jedan faul Loa i oba puta bio precizan sa linije penala, zatim je ukrao loptu Nelsonu, a za kraj poluvremena Beron je promašio trojku.

Zvezda na +22 (53:31)!
18' Zvezda na +20!
Jovanović ulazi na teren, beleži blokadu, a onda se bori za loptu i donosi posed svom timu, odmah posle tajm-auta Radonjića. Jagodić-Kuridža pogađa trojku i beleži peti poen (47:29). Zipser ne pogađa trojku, a Jovanović nagrađuje sebe za odlične defanzivne zadatke igranjem jedan na jedan sa Monrom. Dobio je faul, promašio oba bacanja, a onda je Lazić nadskočio Monroa i vratio loptu u koš za 49:29!
Štimac ima 10 poena (5/5), 3 skoka i 1 blokadu

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
16' Ritam blago opao
Panter je izudio tri bacanja pri šutu i pogodio sva tri (43:24). Maodo Lo je pogodio trojku, a Davidovac jedno bacanje (44:27).
14' Panter se upisao, Bajern u nokdaunu
Štimac nastavlja da dominira i upisuje deseti poen bez promašaja (5/5). Kuridža pogađa posle promašaja Monroa i Radonjić traži tajm-aut, ali mu on ne pomaže. Njegovi izabranici odmah gube loptu, to jest Dženkins je krade, i dodaje Panteru koji postiže prve poene u karijeri za Zvezdu (40:24).
12' Zvezda vodi – duplo!
Davidovac nastavlja da briljira i pogađa trojku, a na drugoj strani se u listu strelaca upisuje Lučić (28:15). Davidovac pogađa dva bacanja koja je iznudio dobrim prodorom, zatim posle promašaja Lučića koristi prvu asistenciju Kevina Pantera u dresu Zvezde i pogađa za dva poena (32:17).

Lučić pogađa oba bacanja posle faula Davidovca, a onda Braun ponovo odlično ostavlja samog Kuzmića – 34:17!
10' Glupost Koponena za kraj odlične 1/4 za Zvezdu
Sa puno sampouzdanja igra Vladimir Štimac večeras. On svojim novim poenima, sa poludistance, donosi 20:11. Zipser pogađa oba bacnaja posle faula Jagodić-Kuridže, a Davidovac sjajni prodor završava asistencijom za Štimca (22:13).

Zvezda je za poslednjih napad imala nešto manje od pet sekundi, Lorenzo Braun je uzeo loptu i krenuo na šut sa pola terena, a onda je nesmotren faul napravio Koponen i doneo mu tri slobodna bacanja.

Posle prvih deset minuta 25:13!
Lesor prekinuo Zvezdinu seriju
Lesor hvata ofanzivni skok i beleži prve poene, po ulasku na parket - 16:11.
8' Tajm-aut Radonjić, Zvezdina serija 12:0
Posle po jedne izgubljene lopte na obe strane (Monro, Lazić), seriju loše igre prekida Lorenzo poenima iz reketa (14:9). King ne pogađa trojku, Štimac poentira tek što je ušao u igru, a Radonjić traži tajm-aut na 16:9.

Bajern je bez poena skoro tačno pet minuta, a serija Zvezde je 12:0!
6' Dva minuta, dva poena
U poslednja dva minuta viđen je jedan jedini koš, koji je bio delo Kuzmića. Zvezdin centar ima šest poena, a domaćin vodi 12:9.
Rampa za rampom!
Simanić sjajno čeka Huestisa i lupa mu "rampu", na drugoj strani se zaleće Braun, ali i on dobija "rampu" od Monroa.
4' Lazić doneo prvo vođstvo Zvezdi
Fenomenalan prodor Brauna rezultovao je zakucavanjem Kuzmića, ali je Monro nastavio da "maltretira" Kuzmića, iznudio faul i pogodio oba penala (4:9). Beron se dobro snalazi i Kuzmić ponovo beleži lake poene, Đedović gubi loptu, a crveno-beli iznuđuje faul Lučića i pogađa oba bacanja (8:9). Lazić čita situaciju i krade loptu, pa u kontri zakucava za prvo vođstvo svoje ekipe – 10:9!
2' Monro dominira pored Kuzmića
Mnogo bolji početak Bavaraca. Greg Monro dominira u reketu i postiže šest poena zaredom izuzetno, izuzetno lako. Zvezda se ne snalazi u napadu, ali svoju ekipu na semafor ipak upisuje Simanić – 2:6.
Minut ćutanja Dejvidu Šternu
O uticaju bivšeg NBA komesara na modernu košarku mogli ste da čitate na našem portalu: Kako su Stanković i Štern stvorili "modernu košarku"
Očekuje se dobra poseta
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, očekuje se da Arena večeras bude skoro pa popunjena do poslednjeg mesta. Očekuje se oko 15.000 ljudi.
Evo i ekipe Bajerna

Foto: B92/PT
Nema Čovića, Gist i Odža

Foto B92 PT
Šta je rekao Šakota?
"Idemo na pobedu"
Poruka "delija"!

Debituje Kevin Panter

Foto B92 PT
Dobro došli!

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: