Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.12.2019.

13:09

"Morali smo da igramo sa više energije"

Trener Mega Bemaksa Dejan Milojević rekao je da je Mornar utakmicu rešio već posle prve četvrtine i da su morali da igraju bolje i sa više energije.

Izvor: SN

Autor: SN

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Prvo bih čestitao Mornaru na zasluženoj pobedi. Vrlo brzo su, u principu, rešili ovu utakmicu, odigrali su prvu četvrtinu kako treba i posle su održavali tih dvadesetak razlike. Mi smo u par navrata prišli na desetak koševa, ali nismo uspeli da spustimo razliku ispod deset poena", rekao je Milojević nakon meča.

Košarkaši Mege izgubili su u Baru od Mornara sa 68:85 u 11. kolu ABA lige.

"S ovim šutem koji smo večeras imali, a šutirali smo trojke 25/3, dakle, 12 odsto, Mornar ne može da se pobedi. Realno, Mornar je mnogo kvalitetniji od nas i nije ovo utakmica na kojoj bismo tražili bodove za opstanak. Međutim, morali smo da odigramo sa više energije i da izgledamo bolje, da podižemo formu za utakmice koje će nam biti 'biti ili ne biti' za opstanak u ligi"
, rekao je Milojević.

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da je njegova ekipa odigrala dobru, zrelu i pametnu utakmicu.

"Jedino smo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom, ali odbrana je sveukupno bila na željenom nivou. Iz takve odbrane dolazili smo do lakih poena iz ; otvorenih šuteva i prodora",
rekao je Pavićević.

On je naveo da je atmosfera u ekipi i čitavom klubu posle četiri uzastopne pobede u ABA ligi i Ligi šampiona veoma dobra.

"Uspon forme je evidentan. Teret ove pobede gotovo svi su pođednako izneli na svojim plećima, minutaža je bila približna. Ali, svi smo svesni da možemo mnogo bolje i verujem da ćemo u narednim mečevima biti još bolji", kazao je trener Mornara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d