Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.12.2019.

11:09

Srbin podsetio Špance na Arvidasa Sabonisa VIDEO

"Otkrio" ga je Aleksandar Đorđević 2014, u Evropu je stigao na mala vrata iz američke koledž košarke, a sada blista u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Srbin podsetio Špance na Arvidasa Sabonisa VIDEO
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Dejan Kravić blista u dresu Obradorija gde beleži statistiku na nivou legendarnog Litvanca Arvidasa Sabonisa.

Kravić je proteklog vikenda u porazu njegovog tima od Valensije (86:76) postigao 21 poen uz 15 skokova, 4 asistencije i 3 blokade.

Takav učinak nije imao nijedan igrač još od pomenutog Sabonisa koji je u sezoni 1994/1995. u pobedi Real Madrida nad Huventudom (92:60) imao 27 poena, 19 skokova uz po 4 asistencije i blokade.

Kravić je ostvario lični rekord od 38 indeksnih poena u Endesa ligi. Srpski centar prosečno beleži 15,3 poena uz 7 skokova i 1,4 asistencija u Španiji ove jeseni.

Nema sumnje da će bivši student Teksas Teka, te igrač Retimna, Den Boša, Ekselsiora, Panioniosa i Virtus Bolonje s kojom je prošle sezone osvojio FIBA Ligu šampiona privuću pažnju novog selektora Srbije Igora Kokoškova pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve