Trijumf za kraj: Košarkašice Srbije bolje od Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je završila takmičenje na pripremnom turniru u Renu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic STARSPORT

Francuska - Srbija 83:90

Dvorana: u Renu. Gledalaca. 4.000.

SRBIJA: Miljković 4, Čađo 9, Jovanović 4, Bruks 20, Butulija 5, Crvendakić 13, Milić 15, Stanković 2, Topuzović, Stanaćev, Dabović 16, Škorić, Dugalić 2.

Izabranice selektorke Marine Maljković pobedile su ekipu domaćina Francuske sa 90:83 (29:20, 18:26, 20:19, 23:18) u susretu koji je pratilo oko 4.000 gledalaca.

Najbolja u redovima Srbije bila je Jelena Bruks koja je susret završila sa 20 poena, Ana Dabović je postigla 16, a Nikolina Milić poen manje.

U timu Srbije nije bilo povređene Sonje Petrović, a Srbija je takmičenje u Renu završila sa učinkom od dve pobede i poraza.

Pobeđene su Turska i Francuska, a devojke su doživele poraz od Rusije.

"Veoma sam zadovoljna kako smo igrale. Borile smo se. Ispoštovale smo većinu stvari koje nam je Marina rekla i to se odrazilo na rezultat. Sa mnogo samopouzdanja idemo u Vršac i zadovoljne smo kako se pripremamo za Evropsko prvenstvo", izjavila je Ana Dabović.

Sličnog mišljenja je i Nikolina Milić.

"Držale smo dobar ritam od početka utakmice. Kontrolisale smo skok i ispoštovale smo sve što je selektorka tražila od nas, što nam je i donelo rezultat", izjavila je Milićeva.

U narednih nekoliko dana reprezentacija će trenirati u Beogradu, a pripreme za šampionat Evrope završiće u Vršcu.

Prvenstvo u Zrenjaninu počinje 27. juna kada će naš tim igrati protiv Belorusije, dok će protivnici u grupi 28. i 30. juna biti još i Rusija i Belgija.