Bokan: Nećemo igrati ABA ligu Nebojše Čovića

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan rekao je da njegov tim neće igrati ABA ligu sledeće sezone.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Podgoričani su već tražili od lige da poništi rezultat finalne serije plej-ofa u kojem je Crvena zvezda slavila 3-2.

"Najmanji je problem ko je šampion. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Pokušavamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesuje da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa ABA ligom", rekao je Bokan u emisiji "Živa istina" na TV Antena M.

Bokan nije bio u "Pioniru" u petom meču serije zbog procene da "nije bezbedno", a odluke o dešavanjima je donosio uz konsultacije sa članovima tima.

"Da sam bio na utakmici pomogao bih kvalitetnijem rešenju cele situacije. Doneli smo odluku da ne izlazimo na parket. Posle toga sam imao nekoliko poziva predsednika ABA lige Igora Dodika. On je bio na parketu sa Čovićem, Novoselom i Čabarkapom. Dva puta su nas opominjali i dali su po pet minuta, uz pretnju da ćemo izgubiti utakmicu službeno 20:0. Kas nismo hteli da popustimo, dobijamo poziv od zamenika direktora kluba Marka Šegereca, koji kaže da su napadnuti, i da ne zna šta je bolje – da izađu ili da ne izađu? Bili smo zabrinuti za bezbednost igrača, konstatovali smo da imamo dva argumenta: prvi da sačuvamo živote naših ljudi gore, drugi da klub zbog budućnosti obezbedi dalje takmičenje u ABA ligi, Evroligi, Evrokupu. Zato smo ozbiljni u nameri kad tražimo da se poništi finalna serija. Ako se ne poništi finalna serija, ABA liga više ne postoji"
, jasan je Bokan.

Osvrnuo se i na treću utakmicu koja je igrana u Podgorici.

"Treća utakmica u Podgorici je sramota za Budućnost, potpuno otvoreno to kažem. Loše organizovana utakmica, Budućnost treba da bude kažnjena i kažnjena je. S druge strane, opravdavam reakciju publike, jer je revoltirana nakon dešavanja u prva dva meča. Vređali su u prva dva meča Crnu Goru, naš narod, predsednika. Srećan sam što u Podgorici nije vređana Srbija i nije vređan predsednik te države. Ako hoćemo da spasimo ABA ligu moramo poništiti finalnu seriju. Sve nas u klubu interesuje kako će reagovati Evroliga. Prvi dan nakon praznika ćemo im poslati kompletan materijal. Uoči finalne serije sam razgovarao sa Đordijem Bartomeom, i dogovorili smo se da Budućnost aplicira za "vajld-kard". Taj jedan tim će se tražiti između ABA, VTB lige i turskog prvenstva. Siguran sam da ligu Nebojše Čovića nećemo igrati".

strana 1 od 2 idi na stranu