Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.03.2019.

09:20

Čačak je grad košarke – Borac u velikom stilu do plej-ofa ABA 2 lige

Košarkaši Borca iz Čačka izborili su plasman u plej-ofa ABA 2 pobedom nad Sutjeskom 92:68 u poslednjem kolu.

Izvor: AK

Autor: AK

Čačak je grad košarke – Borac u velikom stilu do plej-ofa ABA 2 lige
Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ

Borac je u meču sezone furioznom prvom četvrtinom (31:19) slomio Nikšićane, a navijači su uživali u čak 13 trojki domaćeg tima na putu ka doigravanju.

Čačani su zauzeli četvrto mesto na tabeli, pa će u polufinalu igrati sa najboljim timom regularnog dela sezone Sikst Primorskom.

Borac su do velike pobede pred 2.200 gledalaca u Čačku predvodili Đokovići, Radovan i Ilija sa po 17 poena i ukupno 10 asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Strahinja Gavrilović sa 13 i Đorđe Majstorović sa 12 poena uz 10 skokova.

U ekipi Sutjeske je dominirao Draško Knežević sa 25 poena, 15 je dodao Vujović uz 8 skokova, dok je 12 ubacio Pavlićević, ali je imao i 6 izgubljenih lopti.

U drugoj polufinalnoj seriji ABA 2 lige sastaju se sarajevski Sparsi i skopski MZT Skoplje. Serije se igraju na dve pobede, a termini mečeva su 20, 24. i ako bude potrebe 28. mart.

Finalna serija koja se igra na tri pobede počinje 1. aprila, a eventualna peta utakmica igrala bi se 8.

Pobednik plej-ofa ABA 2 izboriće direktan plasman u ABA, dok će poraženi finalista igrati u baražu protiv ekipe koja zauzme 11. mesto na tabeli ABA 1 lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu