Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.02.2019.

22:46

Makabi, Baskonija i Panatinaikos lako do pobeda

Košarkaši Makabija, Baskonije i Panatinaikosa nisu imali problem da dođu do pobede u utakmicama 24. kola Evrolige.

Izvor: LN

Autor: LN

Makabi, Baskonija i Panatinaikos lako do pobeda
EPA-EFE/David Aguilar

Košarkaši Makabija pobedili su na svom terenu Darušafaku sa 77:58, Baskonija je sa 80:73 slavila protiv Žalgirisa, dok je PAO odneo pobedu protiv Gran Kanarije rezultatom 99:80.

Makabi je do pobede protiv poslednje plasirane ekipe Evrolige predvodio Tarik Blek sa 17 poena, dok je pet manje dodao Majkl Rol.

U ekipi Darušafake Džeremi Evans postigao je 17 poena, a jedino je još Oguz Savas bio dvocifren sa 10.

Makabi je pobedom ostao u trci za plasman u Top 8 Evrolige, pošto je sada 10. sa 11 trijumfa iz 24 utakmice, dok je Darušafaka 16. sa tri pobede i 21 porazom.

Baskonija je napravila veliki iskorak ka plej-ofu, pošto je na svom parketu pobedila prošlosezonskog učesnika Fajnal fora u Beogradu.

Klub iz Vitorije do pobede je predvodio Luka Vildosa sa 16 poena, dok je Ševon Šilds postigao je 14, a jedan manje dodao je Johanes Fohman.

U ekipi Žalgirisa istakao se Brendon Dejvis sa 13 poena, dok je Dion Tompson postigao 11.

Na kraju dana, Panatinaikos je rutinski odneo pobedu sa Kanarskih ostrva.

U timu Rika Pitinoa istaklo se nekoliko igrača. Kit Lengford je dodao 18, Nik Kalates 17, Tanasis Adetokumbo 16, a Jorgos Papajanis 14 poena. Kalates je imao i devet asistencija.

Najbolji u Granki bio je Ćavi Rabaseda sa 21 poenom. Džejkob Vili je upisao 16, a srpski plejmejker Nikola Radičević imao je pet poena i sedam asistencija za 20 minuta na parketu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve