Nova vest
Košarka

Utorak, 08.01.2019.

20:25

Marković vodio Himki do pobede nad moćnim Fenerbahčeom

Košarkaši Himkija pobedili su Fenerbahče u meču 17. kola Evrolige sa 84:78 na svom terenu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Marković vodio Himki do pobede nad moćnim Fenerbahčeom
StarSport

Poenterski je svoj tim predvodio srpski košarkaš Stefan Marković, a Himki je do trijumfa protiv "žilavog" Fenera došao tek u produžetku uzbudljive utakmice koja je mogla na obe strane.

Marković je upisao 13 poena, ali je u čevrtoj četvrtini dao jednu od ključnih trojki (za 66:66), koja je vratila Himki u život posle naleta i preokreta Fenera.

"Pefi" je meč završio sa 13 poena (3/3 trojke), četiri skoka i jednom asistencijom. Najbliži su mu bili Entoni Gil i Di Bost sa po 12 poena.

U Fenerbahčeu su se istakli Melih Mahumotolu sa 18 i Jan Veseli sa 17 poena. Marko Gudurić je imao šest poena i pet asistencija, a Nikola Kalinić pet poena, četiri asistencije i tri skoka.

Fener je prvu četvrtinu ubedljivo dobio 23:13 i imao potpunu kontrolu rezultata. U tim trenucima bilo je i nekih zaista lepih poteza poput alej-upa Gudurića i Veselog.

Himki se vraća u drugoj deonici i smanjuje razliku, da bi na poluvreme otišao sa samo tri poena zaostatka 41:38.

Čarls Dženkins je bio raspoložen na startu treće četvrtine pa je asistencijom i ukradenom loptom primakao svoj tim na samo poen, ali Fener uzvraća asistencijama Gudurića i poenima Veselog i odlazi na 47:40.

Međutim, upravo je Gudurić izgubljenom loptom na dva i po minuta do kraja omogućio vođstvo Himkiju kada je Gil poentirao za 53:51.

Usledila je trojka Dženkinsa, a Himki je treću četvrtinu završio u plusu od tri poena. U četvrtoj je Melih Mahmutolu pogađao teške trojke za Fener i održavao priključak svoje ekipe koja je na tri minuta do kraja uspela opet da povede.

Stefan Marković je tada drugom uzastopnom trojkom izjednačio na 66:66 i prekinuo šest minuta poenterske suše svoje ekipe, od trojke koju je prethodno dao.

Napetost je viđena i u finišu kada je Meli promašio slobodno bacanje za pobedu, pa se otišlo u produžetak u kom je Himki bio sigurniji i zasluženo je naneo tek drugi poraz Fenerbahčeu u Evroligi ove sezone.

Tim Željka Obradovića ostaje prvi na tabeli sa 15 pobeda i dva poraza, Himki je 12. sa sedam pobeda i deset poraza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu