Nova vest
Košarka

Utorak, 18.12.2018.

23:22

Milutinov rastužio Pešića, pobeda Olimpijakosa usred Barselone

Košarkaši Olimpijakosa u 13. kolu Evrolige pobedili su kao gosti ekipu Barselone sa 69:60, po četvrtinama 17:14, 15:16, 23:18, 14:12.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Milutinov rastužio Pešića, pobeda Olimpijakosa usred Barselone
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Bio je to osmi trijumf grčke ekipe u ovoj sezoni Evrolige, a sedmi poraz Barselone koja je u problemu jer joj je ovo bio četvrti uzastopni neuspeh.

Posle sloma u derbiju sa Realom očekivalo se da će tim Svetislava Pešića odgovoriti boljom igrom, ali čvrsta odbrana grčke ekipe i sjajni Nikola Milutinov doneli su novo razočarenje Kataloncima.

Milutinov je bio igrač utakmice sa dabl-dabl učinkom. Srpski košarkaš je postigao 18 poena uz fenomenalnih 14 skokova, po sedam u napadu i odbrani. Pomogao mu je Vasilis Spanulis koji je postigao 14 poena, dok su Zak ledej i Najdžel Vilijams-Gos postigli po deset poena.

U timu Barselone, malo raspoloženih. Viktor Klever je utakmicu završio sa 13 poena, dok je Pjer Oriola postigao deset poena, a Adam Hanga poen manje.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažić za nepunih 15 minuta u igri postigao je svega dva poena.
Olimpijakos je vodio gotovo celu utakmicu, a najveću prednost imao je u trećoj četvrtini kada je vodio sa 13 poena razlike, 54:41.

U okršaju španskih ekipa, Gran Kanarija je na svom parketu poražena od Baskonije, 71:84, po četvrtinama 27:22, 8:19, 18:27, 18:16.

Presudila je bolja igra Baskonije u drugoj i trećoj četvrtini, pa su na kraju zasluženo stigli do šeste pobede.

U pobedničkoj ekipi, Šavon Šilds i Mat Džening su postigli po 16 poena, a Džejson Grejndžer 15, dok je u timu Gran Kanarije naš košarkaš Nikola Radičević postigao šest poena za nešto više od 21 minuta na parketu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve