Nova vest
Košarka

Petak, 16.11.2018.

17:29

Tomić: Zvezda mora da reaguje posle poraza od Monaka

Košarkaši Crvene zvezde posle poraza u Evrokupu od Monaka u 8. kolu ABA lige dočekuju Mornar.

Izvor: B92

Autor:B92

Tomić: Zvezda mora da reaguje posle poraza od Monaka
Foto: Starsport

Meč se igra u subotu od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" i za Milana Tomića i njegove izabranike najvažnije je vratiti se na pobednički kolosek.

Ekipa Mornara kao učesnik Evrokupa igra vrlo brzu košarku, praktično na poen više, a upravo i otuda Tomić očekuje neugodnu i vrlo specifičnu utakmicu.

Treba da iskontrolišemo ekipu Mornara, treba da popravimo broj naših grešaka, pošto imamo 17 u proseku u Evrokupu i treba da iskontrolišemo tu njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena", istakao je trener crveno-belih.

On je dodao da mu nije bilo lako posle prvog poraza na domaćem terenu, ali da veruje u svoje izabranike i njihovu momentalnu reakciju.

"Sigurno da treba da se reaguje. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ja ne mogu da kažem da je to pad. To je jedna loše odigrana utakmica. Sad će neko da kaže 'i u Ulmu je bilo loše', ali smo mi odigrali bolje protiv Olimpije. Sad treba da se uspostavi kontrola. Mornar u dobrom raspoloženju dolazi nakon pobede protiv Torina u Evrokupu, ali na nama je da dobrom čvrstom, kontrolisanom igrom dođemo do bodova”, rekao je Tomić.

Dušan Ristić je naglasio da Zvezda od samog starta mora da igra dobru odbranu.

"Dolazi nam kvalitetna ekipa, u dobroj atmosferi nakon vredne pobede u Evrokupu koju su zabeležili u Baru protiv Torina. Igraju vrlo brzu košarku sa puno šuteva, šutiraju iz svih pozicija, i mogu da budu jako opasni, ako nametnu svoj stil igre. Zato moramo od starta da odigramo dobru odbranu, da pritiskom nametnemo svoj ritam, kontrolišemo utakmicu, i onda imamo dobre uslove da dođemo do vredne pobede. Ona nam donosi dosta toga, pred put u Andoru, i nakon utakmice sa Monakom koju smo arhivirali, ali iz nje treba da izvučemo neke pouke" , zaključio je Ristić.

Problem za crveno-bele je distorzija skočnog zgloba Dejana Davidovca i bol u leđima koji oseća Aleksa Radanov, tako da je njihov nastup pod znakom pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu