Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 05.11.2018.

20:25

Kalinić fantastičan, Željko konačno pobedio Atamana

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Efes u petom kolu turskog prvenstva rezultatom 86:79, posle produžetaka.

Izvor: LN

Autor: LN

Kalinić fantastičan, Željko konačno pobedio Atamana
EPA/TOLGA BOZOGLU

Fener je pobedu odneo na domaćem terenu u meču u kojem je konstantno vodio, ali prednos iznova gubio, da bi im se to na kraju zamalo "obilo" o glavu.

Efes je bio blizu pobede jer su na 20 sekundi do kraja vodili sa pola koša razlike, ali je Nikola Kalinić pogodio veoma bitnu trojku i svoju ekipu odveo na +2.

Šejn Larkin je fauliran u narednom napadu, te je pogodio oba slobodna bacanja, a Kalinić je propustio priliku da postane heroj šampiona Turske jer je nedugo zatim nagazio na aut liniju.

Ušlo se u produžetak i opet je briljirao Nikola koji je imao nekoliko odličnih reakcija u odbrani što pomoglo je Feneru da dođe do pobede.

Fenerbahče je ovom pobedom prekinuo niz Efesa, koji je pobeđivao u poslednja tri meča – u Kupu, Superkupu i Evroligi, sve otkako je došao Ergin Ataman.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je upravo Kalinić koji je meč završio sa 17 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali je najveći doprinos verovatno doneo odbranom.

Istakli su se i Jan Veseli sa dabl-dablom od 14 poena i 12 skokova, kao i Kostas Slukas sa 16 poena. Marko Gudurić ubacio je šest uz samo 2/8 iz igre.

U gostujućem sastavu Adrijan Moerman i Brajant Danston imali su po dabl-dabl – Francuz je završio sa 18 poena i 12 skokova, a Amerikanac sa 16 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Vasilije Micić, tragičar iz meča sa Armanijem u Evroligi, imao je deset poena i šest asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu