Nova vest
Košarka

Petak, 26.10.2018.

20:40

Težak poraz – Zadar u Areni naneo Partizanu peti neuspeh zaredom

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra sa 95:85, u petom kolu ABA lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Težak poraz – Zadar u Areni naneo Partizanu peti neuspeh zaredom
Foto: Starsport

Izabranici Nenada Čanka odigrali su najlošiju partiju ove sezone i pretrpeli su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima.

Da sve bude još gore po crno-bele izgubili su od "fenjeraša", odnosno ekipe koja do ovog kola nije imala niti jednu pobedu. Zadar je odigrao perfektan meč, kažnjavao je sve greške Partizana, kojih je na ovom meču bilo dosta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Luka Božić sa 27 poena, Litl je ubacio 19, dok je Sime Špralja ubacio 13.

Partizan je vodio Janković sa 17, Pejdž je ubacio 16, dok je Đorđe Gagić ubacio 12 poena.

Na kraju su crno-beli uspeli da spuste zaostatak, ali rezultat je najmanje važan kada ekipa odigra očajnu utakmicu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Od starta meča Partizan je imao problema sa odbranom, što pokazuje podatak da su u prvoj četvrtini primili 23 poena. Da bude lakše isto toliko su dali i očekivalo se da trofejni beogradski klub "zategne" u nastavku.

Međutim, ništa od toga se nije desilo. Zadar je bio veoma raspoložen, dosta toga su pogodili i u završnici poluvremena uspeli su da se odvoje. Na pauzu se otišlo sa rezultatom 40:48.

Loše je izgledala igra ekipe Nenada Čanka, ali će tek u nastavku zaigrati još lošije. Otvoreni šutevi su se promašivali, u odbrani se spavalo i Zadar je sve to kaznio. Otišli su na dvocifrenu prednost i više je nisu ispuštali.

U poslednjoj deonici razlika je bila i sramnih +20 protiv ekipe koja do ovog meča nije imala niti jednu pobedu. U poslednjim minutima Partizan je uspeo da smanji na -10, ali to uopšte nije ublažilo utisak meča.

Partizan posle pet utakmica ima skor od dve pobede i tri poraza, dok je Zadar na 1/4.

IV četvrtina:

KRAJ! Veoma težak poraz Partizana u Beogradu od Zadra. Gosti iz Hrvatske savladali su crno-bele sa 95:85 i tako im naneli peti uzastopni poraz.

38' Aranitović je trojkom smanjio na -20, 71:91. Crno-beli su odbranili napad, a Aranitović je pogodio dva slobodna bacanja, 73:91.

37' Đorđe Gagić napravio je nesportski faul i Luka Božić je pogodio oba bacanja, 66:88. Zadar potom nije uspeo da iskoristi napad. Gagić je smanjio na 68:88.

35' Na pet minuta do kraja meča Partizan gubi sa čak dvadeset poena razlike od "fenjeraša", odnosno ekipe koja do sada nije ostvarila niti jednu pobedu u ABA ligi, 64:84.

33' Pejdž je promašio trojku, a onda je Božić došao do novog poena, 60:79. Marinković smanjuje na 62:79. Sve ulazi Zadru, Megereti pogađa trojku za 62:82.

32' Zadar nije iskoristio napad, ali je onda Partizan izgubio novu loptu. Sjajna akcija Zadra, Krajina asistira Božiću koji postiže 19 poen, 60:77.

31' Prvi napad u nastavku imaju crno-beli. Aleksej Nikolić promašio je trojku, lopta se odbila do Litla koji je asistirao Božiću za zakucavanje, 57:75. Na drugoj strani Nikolić pogađa trojku, 60:75.

III četvrtina:

30' Sigurno najlošija partija Partizana ove sezone. Crno-beli i kada odbrane napad ne mogu da dođu do skoka i Zadar sve to kažnjava. Posle 30 minuta igre na semaforu je nestvarnih, 57:73. Podsećamo, Zadar nema niti jedan trijumf u ABA ligi (0-4).

28' Očajna igra crno-belih... Nikolić je promašio trojku, a onda je Božić bio sam pod košem i pogodio za dva, 51:71. Gegić je uspeo da pogodi uz faul za 55:71.

27' Sve pogađaju igrači Zadra, dok crno-beli ne mogu ništa da odbrane. Litl je pogodio i prednost Zadrana je +15, 52:67. Partizan nije iskoristio napad, dok je Krajina pogodio i Čanak je morao da reaguje tajm-autom, 52:69.

25' Digao se Zadar, Božić je zakucao za 49:60, međutim na drugoj strani Pejžd pogađa trojku, 52:60. Litl je pogodio uz faul, 52:63, a onda je Lendejl promašio.

24' Ponovo dobar potez Jankovića. Ovoga puta nekadašnji igrač Crvene zvezde asistira Nikoliću koji je lako položio loptu u koš, 47:56. Nazor je morao da zatraži tajm-aut. Potom i Božić gubi loptu, dok je Janković iznudio faul za slobodna bacanja, 49:56.

23' Konačno koš za Partizan, trojku je pogodio Janković, 43:54. Na drugoj strani Zadar postiže novi poen, 43:56. Marinković je napravio korake i izgubio loptu, ali je Janković uspeo da povrati posed i poentira, 45:56.

22' Partizan ponovo nije uspeo da realizuje napad, trojku je promašio Markus Pejdž. Na drugoj strani je Božić fauliran za dva bacanja i Čanak je zatražio tajm-aut. Krilni igrač Zadra pogodio je jedno bacanje, 40:54.

21' Prvi napad u drugom poluvremenu imaju gosti. Špralja igra odlično, postiže koš za dvocifrenu prednost, 40:50. Sime Šralja pogađa još jednu trojku, 40:53. Očajan start Partizan u drugom poluvremenu.

II četvrtina:

POLUVREME Partizan je defanzivno odigrao veoma loše poluvreme. Od Zadra, koji ima sva četiri poraza u ABA ligi, crno-beli primili su čak 48 poena, a pritom su dali 40, što znači da na poluvremenu gube sa osam poena razlike, 40:48.

18' Vanja Marinković postigao je trojku za vođstvo, ali je na drugoj strani Sime Špralja uzvratio istom merom, 38:40. Pecarski je potom promašio trojku za vođstvo.

17' Skoro dva minuta bez koša na obe strane. Taj post prekida košem uz faul Marinković, 35:37.

15' Nastavljena je serija Zadrana. Trojku pogađa Vuković za 30:32. Opet odlična odbrana gostiju, koji kradu loptu i poentiraju, 30:34. Marinković prekida seriju, 32:34.

14' Nenad Čanak morao je da zatraži tajm-aut jer su gosti došli do izjednačenja, 30:29. Dobar odgovor Zadra na seriju crno-belih. Poentirali su Božić i Bašić.

13' Zadar je konačno poentirao i to preko Brzoje. Crno-beli nisu uspeli da iskoriste napad. Gosti su napravili faul u napadu i lopta je dodeljena domaćinu.

12' Ante Nazor morao je da zatraži tajm-aut pošto su crno-beli za nešto više od jednog minuta napravili seriju 7:0. Pejdž je pogodio treću trojku i rezultat na semaforu je 30:23. Zadar posle tajm-auta nije uspeo da poentira.

I četvrtina:

10' Posle prve četvrtine rezultat na semaforu nerešen – 23:23. Crno-beli primili su dosta poena od Zadra i očekuju se bolje odbrane na obe strane u nastavku.

9' Gagić je uneo dodatnu energiju u igru Partizana. Centar crno-belih prvo je smanjio na 20:21, a potom je sa linije za slobodna bacanja doneo prednost klubu, 22:21.

8' Zadar je brzo izgubio loptu, koja je došla do Jankovića koji je poentirao pod košem, 18:17. Nazor je morao da zatraži tajm-aut.

7' Mario Litl pogađa za tri poena, 14:17. Na drugoj strani Pejdž je promašio polaganje. Zadar je u veoma čudnom napadu promašio nekoliko šuteva, još na to je Božić faulirao Jankovića, koji je oba puta bio precizan sa bacanja, 16:17.

5' Markus Pejdž još jednom je precizan za tri, 12:12. Zadar nije uspeo da iskoristi napad, kao ni Partizan. Gosti iz Hrvatske na drugoj strani precizni su za dva poena, 12:14.

4' Loše su crno-beli odigrali dva napada, Zadar je to iskoristio i preko Krajine i Božića došao do +4, 6:10. Čanak je morao da zatraži tajm-aut. Markus Pejdž pogađa trojku, 9:10.

3' Marko Pecarski pogodio je jedno slobodno bacanje, 3:4. Malkolm Grent pogađa za dva poena, 3:6. Na drugoj strani Bandža Si je precizan van linije 6,75, 6:6.

2' Na startu drugog minuta Lendejl pravi faul u napadu. Marinković faulira Litla, koji je pogodio oba slobodna bacanja, 2:4. Partizan nije uspeo da realizuje napad, dok je Vuković promašio trojku.

1' Utakmica je krenula prvi napad na utakmici imaju Zadrani. Luka Božić lako poentira za dva, 0:2. Sjajna kretnja Sija nakon čega je usledilo jako zakucavanje, 2:2. Si je ovoga puta odigrao dobru odbranu i sprečio Božića da poentira.

20.55 Kako nam javlja naš reporter donji prsten "Štark" arene je pun i očekuje se velika podrška navijača Partizana.

20.50 Karte za ovaj meč puštene su samo za donji prsten koji je rasporedat, dok se ulaznice za gornji nisu našle u prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

458 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu