Nova vest
Košarka

Subota, 09.06.2018.

18:00

Zvezda bolja od FMP, crveno-beli na pobedu od nove titule prvaka!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP iz Železnika u drugom meču finala košarkaške Superlige Srbije sa 68:62.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda bolja od FMP, crveno-beli na pobedu od nove titule prvaka!
StarSport

Zvezda je pobedila zahvaljujući odličnoj partiji Džejmsa Feldina, ali joj je pomoglo i to što je FMP očajno čuvao loptu tokom meča.

"Panteri" su prodali 19 lopti što je kombinovano sa lošim šutem sa spoljnih pozicija u tvrdom i, za gledanje lošem meču, koštalo domaćina.

Ni crveno-beli nisu bili znatno bolji pošto je Zvezda izgubila 14 lopti. Najefikasniji na terenu bio je Feldin sa 24 poena. Pratio ga je Alen Omić sa 15.

Na drugoj strani su najbolji bili Dragan Apić sa 14 i Nemanja Nenadić sa 12 poena. Svi su od spomenutih šutirali loše osim Feldina koji je pogodio 9 od 15 svojih šuteva.

Loše je krenulo po Zvezdu. FMP je bio motivisan u odbrani i u prvoj četvrtini je što blokadama Majkla Odža, što dobrim kontrama uspeo da povede sa šest poena prednosti.

Već do kraja prve četvrtine, "Panteri" su imali i rezultat i kontrolu igre. Izabranicima Milenka Topića je trebalo vremena da se razigraju i bio im je potreban Feldin, koji je već do 16. minuta pomogao Zvezdi da prepolovi prednost FMP s početka druge deonice.

Crveno-beli su prvu prednost napravili u finišu poluvremena kada je Ročesti pogodio sa poludistance sa 33:31 posle čega je usledila minijatura Feldina i dve trojke za 39:34 u korist Zvezde na poluvremenu.

Zvezda je u trećoj četvrtini napravila seriju 11:0 i povela 50:38 posle čega se činilo da je sve gotovo. FMP je uspeo da se približi na jedan posed, usledila je razmena serija od po pet, šest poena obe ekipe da bi crveno-beli u poslednju deonicu ušli sa 57:50.

"Panteri" su prišli na 57:54, ali je broj izgubljenih lopti i neshvatljivih grešaka počeo da se gomila, kao i broj ličnih grešaka na obe strane. Domaćinu je odmogla i povreda zgloba Stefana Pota koga su saigrači izveli sa terena, pa je u penal završnici Zvezda uspela da ostvari pobedu i dođe na jedan trijumf od odbrane titule prvaka države.

Treći meč dva tima igra se u ponedeljak.

IV četvrtina

40' - KRAJ - Zvezda u penal završnici pobeđuje 68:62.

38' -
Faulovi i promašaji sa linije bacanja koštaće FMP, Dobrić pogađa trojku, a odgvoara Nemanja Nenadić tek trećom trojkom iz 20 pokušaja. FMP uz to ima i 18 izgubljenih lopti. Zvezda ima 14 izgubljenih lopti, 67:62 za Zvezdu.

36' - Omić pogađa jedno od dva slobodna bacanja i Zvezda u tvrdoj četvrtini ubacuje važne poene pred finiš utakmice, 60:54. Boriša Simanić posle faula precizan sa penala i drži svoj tim "u životu" 60:56. Veliki peh za domaćina je povreda Stefana Pota koji je nezgodno doskočio na zglob Tejlora Ročestija i izašao je se terena uz pomoć saigrača.

34' - Nekoliko neshvatljivih grešaka igrača FMP u napadu, Omić istrčava kontru, Simanić ga "lepi za tablu", ali u silaznoj putanji pa je FMP propustio nekoliko dobrih prilika da preokrene rezultat koji je posle 34 minuta 59:54 za Zvezdu.

32' - Bursać pogađa posle dobre saradnje sa Apićem u reketu, nekoliko promašaja za tri na obe strane, a Bursać još jednom rešava u reketu za 57:54 u korist Zvezde.

III četvrtina

30' - Smenjuju se ekipe u serijama. FMP pravi 6:0, a malo je falilo da bude i 7:0, da Đoković nije gazio liniju na šutu za tri poena. FMP na pola minuta do kraja treće četvrtine opet ima aktivan rezultat 55:49. Davidovac je četvrtinu završio poenima posle ofanzivnog skoka 57:50.

28' - Apić prekida seriju sa linije slobodnih bacanja, a Radovan Đoković unosi malo neizvesnosti. FMP posle dosta vremena poentira i to mini-serijom 5:0 za 50:43. Međutim, kako došlo, tako i otišlo - prvo je Dobrić fantastično zakucao, a onda je u kontri i Feldin poentirao uz faul za 55:43.

26' - Kontra i pogodak Feldina uz faul i Zvezda nadomak deset poena prednosti 47:38. Trojka Lazića za +12 i seriju Zvezde od 11:0, 50:38 za goste.

24' - FMP promašuje, Tejlor Ročesti šalje dodavanje u stilu kvoterbeka preko celog terena, a Davidovac to posle faula koristi za 41:38. Apić je promašio, domaćin se kasnije nije snašao u kontri, a Zvezda je to trojkom Ročestija iskoristila i povela 44:38.

22' - Majkl Odžo rešava prvi napad FMP pogotkom iz horoga za 39:36. Iz teške situacije je kasnije pogodio Boriša Simanić sa boka i približio FMP na 39:38.

II četvrtina

20' - Feldin je krenuo u prodor na prvi obruč, spustio pa izvukao poene na drugom obruču i posle faula i dodatnog slobodnog bacanja izjednačio na 31:31 u 19. minutu. Ročesti pogađa sa poludistance za prvo vođstvo Zvezde od početka utakmice 33:31. Feldin je potom pogodio dve trojke, Simanić je zakucao, a Zvezda na poluvremenu vodi 39:34.

18' -
Dve dobre odbrane Lazića i prodor u kontri Feldina održavaju priključak Zvezdi koja ima tek 7/17 u šutu za dva poena. Zvezda je mogla da poravna rezultat, ali je dodavanje Antića ka Omiću presekao Nemanja Nenadić u reketu, ali je Slovenac sa linije za slobodna bacanja smanjio na 29:28 za FMP.

16' - Lepa akcija Crvene zvezde koju zakucavanjem završava Omić, na drugoj strani zicer promašuje Simanić. To nije kaznio trojkom Džejms Feldin, ali jeste Omić ofanzivnim skokom i pogotkom uz faul za 27:25 u korist FMP.

14' - Novi prodor Feldina sa leve strane uz kontakt, pogodak pod obručem i prednost FMP sa početka ove četvrtine je prepolovljena sa 12 na šest poena, 24:18. Promašuju Pot, Nenadić i Simanić, ali igrači FMP dobro ulaze u reket i još bolje brane reket rampama pa sa slobodnih bacanja održavaju prednost 27:20.

12' - Omić gubi loptu, a Apić zakucava u kontri - na sličan način na koji je počela prva četvrtina, počela je i druga. Ublažili su to Antić sa linije penala i onda Feldin trojkom za 22:14. Apić sa penala vraća na +10, ali Feldin je raspoložen pa posle dva minuta druge deonice FMP vodi 24:16.

I četvrtina

10' - Trojka FMP i tehnička greška kapitenu Zvezde koji je tražio faul posle prodora i dobio tehničku grešku. FMP je iskoristio slobodno bacanje i poveo sa deset razlike 20:10, a prva četvrtina je završena promašajem Apića iz reketa.

8' - Više grešaka na obe strane, "prodali" su nekoliko lopti i jedni i drugi. Zvezda je izgubila pet lopti za osam minuta, a FMP je poenima Radovana Đokovića i Dragana Apića 'odmakao' na 16:10.

6' - Atraktivna asistencija Filipa Čovića za Alena Omića i trojka Davidovca približavaju Zvezdu na poen zaostatka 8:7, a FMP na isteku šestog minuta održava u prednost 10:8.

4' - Majkl Odžo je odličan defanzivno pa je "poklopio" igrače Zvezde dvema blokadama, a FMP nastavlja da poentira iz kontri, 8:3 pa Milenko Topić mora da traži tajm-aut.

2' - FMP spušta lopte na Majkla Odža, dobru rolu u napadu ima Nenadić, dok se Zvezda u na početku oslanja na šut Tejlora Ročestija koji promašuje. Prve poene za Zvezdu daje Lazić trojkom, ali FMP kontrama otvara utakmicu i vodi 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu