Nova vest
Košarka

Subota, 26.05.2018.

20:31

Bajern na korak od finala; Jović 9p, 6as

Košarkaši Bajerna dobili su treći meč serije polufinala nemačkog prvenstva protiv Bamberga (99:67) i došli na korak od velikog finala.

Izvor: LN

Autor: LN

Bajern na korak od finala; Jović 9p, 6as
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Bajern je tako, posle pobede na domaćem terenu i poraza na gostujućem, poveo sa 2-1 u seriji,

Ni u jednom trenutku se nije dovodilo pitanje pobednika ovog meča, s obzirom da su "Bavarci" već posle prvog kvartala vodili sa čak trinaest razlike.

Na poluvremenu je prednost bila 20 poena, a oni koji su očekivali da Bamberg stabilizuje igru i smanji prednost rivala nisu se lepo proveli, s obzirom da Bajern treću deonicu pobeđuje čak sa 28:10.

Srpski plejmejker Stefan Jović meč je završio sa devet poena i šest asistencija uz sjajan +/- od čak +33. Devin Buker i Džered Kaninghem imali su po 15 poena, Redži Reding je ubacio 12, a bivši centar Crvene zvezde Majk Cirbes devet, uz dva skoka. Vladimir Lučić, uz Milana Mačvana koji je zvanično završio sezonu, nije nastupao ni na ovom meču.

Gosti iz Bamberga bili su oslabljeni ne igranjem Rikija Hikmana i Luke Mitrovića. Najbolji pojedinac bio je Agustin Rubit sa 15 poena i pet skokova. Leon Radošević je imao 12, a Dorel Rajt 11 poena. Dejan Musli nije imao preterano dobar učinak, jer je zabeležio tri poena i dva skoka.

U drugom polufinalu Alba vodi sa 2-0 protiv Ludvigzburga i u nedelju ima priliku da završi seriju na domaćem terenu.

Serija se ponovo seli u Bamberg, a meč je na programu 29. maja od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve