Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.05.2018.

10:37

Rendolf za B92: Luka može da igra u NBA, nebo je granica

Entoni Rendolf, košarkaš Real Madrida, rekao je za B92 da Luka Dončić može da igra u najjačoj ligi na svetu.

Izvor: PT

Autor: PT

Rendolf za B92: Luka može da igra u NBA, nebo je granica
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

"Mislim da Luka može da igra u NBA, poseduje talenat koji se rađa jednom u generaciji. Jedino što mora da uradi jeste da ostane fokusiran, nastavi naporno da radi i mislim da je nebo granica za njega jednom kada ode u najjaču ligu na svetu", smatra nekadašnji igrač Golden Stejta, Njujorka, Minesote i Denvera.

Od 20 časova u "Štark" areni sastaće se Fenerbahče i Real Madrid u finalu Fajnal fora Evrolige.

"Mislim da će biti velika borba, moraćemo svih 40 minuta da igramo maksimalno. Nadam se da ćemo na kraju meča imati priliku da pobedimo", kaže Rendolf za B92.

Entoni Rendolf igra drugu sezonu za "Kraljevski klub" i smatra da će u finalu najvažnije smanjiti broj grešaka.

"Najvažnije je da limitiramo naše greške, da im zaustavimo bekove, kao i ove u reketu i da im ne dozvolimo ekstra šanse", rekao je Rendolf.

Rendolf, koji je nastupao za Sloveniju na Evrobasketu, posle NBA uputio se ka Evropi gde je dve godine nosio dres Lokomotive Kubanj, dok je od 2016. u Real Madridu.

Ove sezone imao je problema sa povredom ramena i odigrao je samo 37 mečeva u ACB i Evroligi i prosečno beleži 9,6 poena i 4,5 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve