Nova vest
Košarka

Subota, 19.05.2018.

22:14

"Klinac" piše istoriju – Dončić najmlađi MVP Evrolige

Luka Dončić, košarkaš Real Madrida, proglašen je za najkorisnijeg igrača ove sezone u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: B92

Dončić je na ceremoniji u Beogradu dobio nagradu i tako ispisao nove stranice istorije evropske košarke, postavši najmlađi MVP u istoriji takmičenja.

Sa samo 19 godina Slovenac je krenuo stopama Bogdana Bogdanovića, a fantastičnu godinu moći će da kompletira u nedelju uveče, kada sa 'Kraljevskim klubom' igra finale protiv Fenerbahčea.

Na svečanosti u Palati Srbija, u prisustvu velikog broja zvanica, aktivnih i bivših igrača, trenera i ranijih osvajača tog priznanja, Dončić je dobio prestižni trofej iz ruku dvostrukog MVP-a, Tea Papalukasa. Nagradu "Rising star" prethodno mu je dodelio Dušan Ivković o kojem je imao samo reči hvale.

"Posebno je što sam dobrio nagradu od njega. On je jedan od najboljih trenera svih vremena", rekao je Luka.

"Hvala svim navijačima i trenerima, kao i svima koji su me podržavali. Ključ je u tome da se zabavljate na terenu i da naporno radite", rekao je najbolji igrač Evrolige koji je na 32 odigrane utakmice postizao po 16,1 poen, uz prosečan indeks korisnosti 21,7.

On je laureat i za "Zvezdu u usponu", a dobitnik nagrade "Alfonso Ford" (najbolji strelac) je Aleksej Šved, koji je takođe došao u Beograd i ušao na ceremoniju u društvu Andreja Vatutina, izvršnog direktora CSKA.

Slovenac Matjaž Smodiš uručio je nagradu za najboljeg defanzivca centru CSKA Kajlu Hajnsu, a centar Fenerbahčea Jan Veseli izveo je najbolji potez (zakucavanje) ove sezone.

Najbolju petorku Evrolige čine Nik Kalates (Panatinaikos), Nando de Kolo (CSKA), Luka Dončić, Tornike Šengelija (Baskonija) i Jan Veseli (Fenerbahče).

Najbolju drugu petorku Evrolige čine Aleksej Šved iz Himkija, Vasilis Spanulis iz Olimpijakosa, Serhio Rodriges iz CSKA iz Moskve i igrači Žalgrisa Kevin Pangos i Paulijus Jankunas.

U finalu Fajnal fora Evrolige u nedelju od 20 časova igraju Fenerbahče i Real Madrid. U 17 časova počinje utakmica za treće mesto izmedju CSKA i Žalgirisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu