Nova vest
Košarka

Subota, 07.04.2018.

15:05

"Željko Obradović je za mene mrtav čovek"

Dimitris Janakopulos, kontroverzni predsednik Panatinaikosa, rekao je da je Željko Obradović "mrtav čovek za njega".

Izvor:

Autor:

Janakopulos, prvi s desna, i Obradoviæ (EPA/SPYROS CHORCHOUBAS)

"Razumite me, ne mogu da vam odgovorim na to pitanje jer želim da, nekada u budućnosti, ponovo budem u prilici da gledam svoj tim u Evroligi... Ako bih vam rekao – onda bi me suspendovali do kraja života. Da je situacija bila malo bolja, tu pre svega mislim na ekonomski faktor, ali i neke druge koje nemaju direktne veze sa terenom, već bismo pronašli novog Obradovića", rekao je Janakopulos u opširnom intervjuu za grčki magazin 'All Star Basket'.

Jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena ima božanski status među navijačima 'Zelenih', pošto je u 13 sezona doneo timu iz Atine čak pet titula prvaka Evrope, od ukupno šest u klupskoj istoriji, kao i jedanaest pehara šampiona Grčke i sedam Kupova.

"U potpunosi nisam saglasan sa vašom tvrdnjom da je decenija uspeha Panatinaikosa personfikacija Obradovića. Zasluge za sve uspehe idu na račun porodice Janakopulos. S druge strane, svakako da je Obradović bio glavno 'oruđe' na tom putu. Ali, opet, esenciju uspeha čini 'Trojstvo' – menadžment, tim, navijači".

Upravo ga je Janakopulos, kome je pre nekoliko meseci Evroliga izrekla jednogodišnju zabranu prisustvovanja utakmicama elitnog takmičenja, zbog konstantnih pretnji i nedoličnog ponašanja, i dodelio posebnu plaketu za svu radost koju je pružio OAKA Areni.

Ipak, nedugo zatim objavio je na društvenim mrežama snimak žustre svađe sa Žocom, koji je u međuvremenu preuzeo Fenerbahče i nastavio da ređa uspehe – osvojivši prošle godine i devetu titulu vladara Starog kontinenta.

"Dok je bio s nama imali smo veoma dobar odnos, deleći emocije i momente koji dodatno zbližavaju ljude. Ipak, sve se promenilo kada mi je 2012. godine rekao da ne želi da ostane, od tog trenutka – postao je mrtav za mene kao čovek. Iako je fantastičan profesionalac, dok sam ja ovde on će uvek biti gost u našoj hali", zaključio je Janakopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu