Košarka 138

Subota, 07.04.2018.

15:05

"Željko Obradović je za mene mrtav čovek"

Dimitris Janakopulos, kontroverzni predsednik Panatinaikosa, rekao je da je Željko Obradović "mrtav čovek za njega".

"Željko Obradoviæ je za mene mrtav èovek" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

nnnn

pre 6 godina

@Hogar
Ja ne lazem nego si ti neinformisan. Prve sezone je doziveo katastrofu u TOP16 (nije ni dosao do TOP8), druge sezone je igrao F4 (izgubio glatko od Reala u polufinalu), tek trece sezone kada je sklopio tim u rangu CSKA dosao je do finala (izgubio od CSKA), a cetvrte sezone osvojio Evroligu (i to na domacem terenu).
Zapravo, ako ne osvoji ove sezone Evroligu, to ce mu biti jedna Evroliga u 5 sezona.

Hogar

pre 6 godina

nnnn,Koja katastrofa bre prve sezone u top 16,jos prvu sezonu Fenerbahce igro final four i zna se kako izgubio od Cska.Nije dobro lagati

Duki

pre 6 godina

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?
(Ninja, 7. april 2018 15:51)

Druze, drugo je to vreme bilo, tad su i u fudbalu harale Evropom Zvezda i Steaua, Partizanov trofej je bio poslednji trzaj te epohe. Sad je sve komercijalizovano 100x vise, manje bogati klubovi iz istocne Evrope vrlo tesko mogu da ostvare bilo sta, zapravo nece vise nikad, ni sa Zeljkom ni bez Zeljka. Inace nije tacno da Zoc nije zasluzan, ali zasluzne su jednako i pare koje su ulozili Janakopulosi.

ccc

pre 6 godina

Budzet evropskih timova za 2016/17 godinu.

Ovo su budžeti evroligaša:

CSKA - 35 miliona
Real - 27
Fenerbahče 23
Barselona 21
Darušafaka 20
Armani 19
Efes 18
PAO 14
Olimpijakos 12,5
Galatasaraj 12
Baskonija 11,5
Makabi 11
Uniks 10,5
Bamberg 8,5
Žalgiris 8
Zvezda 5 miliona.

Iste godine Fener osvaja EL. Da li su imali najveci budzet?? Prema tome sa tim pricama NE bajte vise o budzetu. Lazete! Uporno i debelog obraza. Ili iz mrznje i totalnog ne informisanja bajete sa istom pricom o budzetu.

neko

pre 6 godina

Zatucani seljacizam kod crvenih jer ko nije navijač Czv taj loš nenormalan a ko je navijač par isto se smatra a suštini jedni i drugi duva promaja u glavi da pojmove brkaju a kamoli šta je dobro odnosno loše ili normalno odnosno nenormalno.

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo je kao u filmovima serijama da slušam izjavu.

"You are dead man for me." Treba li su da pitaju igrače Pao šta misle o Željku a ponajviše Dijamantidisa legendu evrolige. Potpuno nepotrebna izjava od čoveka koji da mu Žoć nije bio na klupi pitanje dal'bio Pao bio u košarci to što jeste. Štaviše Oly bi bio mnogo trofejniji. Otud bistu treba da mu podignu što su kao košarkaški klub veliki ako već nisu u fudbalu najtrofejniji.

Nisam ni ja zvezda, i ja sam Partizan

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Jumko, 7. april 2018 15:17)

Svako ko ne navija za Zvezdu(FMP)je loš čovek?

1Beogradjanin

pre 6 godina

@(Gile, 7. april 2018 15:53)
Druže, izjava je da su jedino porodica Janakopulos i menadžment zaslužni za uspehe. Kažeš uložili su milione? Pa šta? Toliko puta u sportu smo bili svedoci da često ni milioni ni zvučna imena ne donose titule. Naravno da treba uložiti ako želiš uspeh. Naravno da ti trebaju kvalitetni igrači da bi osvajao titule. Medjutim, ako nemaš nekoga da napravi TIM od tih igrača i stvori "hemiju" u toj ekipi onda džaba ti milioni. Čitam ove komentare i ispada da Obradović pojma nema i da je jedino budžet tima zaslužan za njegove uspehe! Gluposti! Najobičnija lupetanja apsolutih neznalica i marginalaca koji nisu zadovoljni svojim životom pa su kivni na tudje uspehe (najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao). Zamera mu se što je otišao kada se situacija u klubu promenila! Da, vi biste ostali u firmi koja ide silaznom putanjom i u njoj ste dostigli maksimum i nema više izazova, a druga koja je u usponu nudi odlične uslove za rad, novi izazov i fenomenalnu platu! Licemeri! Opet, najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao.

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!
(Deki, 07. april 2018 18:01)
Partizan ima sada taj budzet prijatelju dragi.

celar aleksandar

pre 6 godina

Postovani gospodine Janakopulose,izostavivsi krucijalni podatak da je Obradovicevom odbijanju da produzi ugovor sa vama prethodilo vase pijacno cenkanje oko novog ugovora koji je bio znatno manji nego postojeci,dolazi se do zakljucka da lazete cim otvorite usta.
Iskreno se nadam da vam je jasno da ste izgubili trzisnu utakmicu od Fenerbahcea(sto vas verovatno boli uzimajuci u obzir ljubav Grka i Turaka) a da je ucenjivanje jednog Zeljka Obradovica nedopustivo.
Nadam se da vam je jasno da za vjeki vekova vise necete osvojiti Euroligu,
a vama ostaje nada da cete to uspeti sa Paskvalom o kome bi trebalo da raspitate kod vaseg takodje bivseg trenera Duska Ivanovica ciji je pomocnik bio za vreme rada u Barseloni. Kako to biva svaka rupa nadje zakrpu kako to lepo rece moja baka,cija je druga cuvena postapalica bila "duzan kao Grcka".
Nisam to shvatao do skora ali mi nekako sada dolazi na pamet i Dejan Tomasevic sa svojom cuvenom o Atini kao malom gradu i Grcima kao ...

slobinator

pre 6 godina

govoreći o obradovićevim rezultatima treba,a pre nego što ga proglasite svecem istaći sledeće velike neuspehe sa reprenzetacijom.na olimpijskim igrama u sidneju 2000 godine obradović je sa reprenzetacijom zauzeo 6.mesto pretrpevši 3 poraza od kanade u grupi,litvanije u četvrt-finalu i italije u borbi za 5.mesto.tim je zatim preuzeo pešić i osvojio dva zlata 2001 i 2002 godine.zatim sledi pad sa vujoševićem 2003,ali prava katastrofa je usledila 2004 godine na olimpijskim igrama u atini gde je obradović uspeo da ostvari samo jednu pobedu ,da u meču za plasman među osam izgubi od kine i da na kraju sr jugoslavija završi kao jedanaesta.to očito nije bilo dovoljno da se povuče sa mesta selektora pa nas je načisto ukanalio sledeće godine gde smo na svom bunjištu doživeli debakl na prvenstvu evrope za koji je obradović okrivio igrače ,posle čega on za mene više nije bio nikakav ni čovek ni trener.kasnije,ali i pre toga sa klubovima je postizao vrhunske rezultate,ali uvek sa najskupljim i najboljim ekipama.ova tri debakla sa reprenzetacijom međutim pokazuju pravu sliku o njemu

Posmatrač

pre 6 godina

Psi laju,a karavani prolaze. Nema razlog da se o ovome priča jer braća Jakopolis imaju svoju imovno stanje al'to te ne čini čovekom nit da je za pravo da vredjaš jednog igračku i klupsku LEGENDU koju ti doneo titulu prvaka evrope pet puta a verujem da ne bi niko to uradio od drugih trenera sasvim sigurno.

analiza

pre 6 godina

"Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina...
... Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom."
(Putnik)
Ono kad pohvala prilicno vredja.Rumenko?Zar ne postoji teorija da je "Zeljko pustio" Par da prodje dalje pre par godina-tako da,eto,dao je i svojim ljubimcima nesto.Da,zaboravih da je on cak i pobedama Fenera omogucio CZ prolaz dalje,ali ,vazno je da je on "rumenko".To je isti "nivo" razmisljanja kaokod onih koje ne trpe Noleta jer je,eto,navijac CZ.Ta dvojica su najbolji ili su bili najbolji u svom poslu,ali,hajde malo da ih pljucnemo jer ne navijaju za "pravi" klub.A sto se Vlasnika PAO tice,tu se slazemo.

Mirko

pre 6 godina

(Putnik, 7. april 2018 20:38)

Potpisujem sve što si rek'o.
Samo bih dodao da se nakon svega ispostavio kao veliki Srbin, iako smo se mi šalili na to što je rekao, al bio je u pravu - on to jeste.
Najtrofejniji trener u Evropi tj. u EL, i još srbin, pride ovo što kažeš za razvijanje i plaćanje naših reprezentativaca - svaka mu čast i pridružujem se velikom aplauzu za njega kad dođe sl.put u Arenu ili Pionir.

Mirko

pre 6 godina

Pa što ona to "Trojstvo" nije osvojilo neku EL bez njega, kad su oni najbitniji faktor???
Stalno pljuckaju okolo, večiti četvrti.
A ovaj problematičan lik nije vredan priče, nezahvalnik arogantni.

nnnn

pre 6 godina

@Deki
Steta sto necemo videti, voleo bih da preuzme neki klub tipa Bamberg da vidim sta bi uradio. Grcki timovi danas imaju daleko manji budzet nego pre desetak godina.Nekada su glavni igraci PAO bili Bodiroga,Dijamantidis, Spanulis,Jasikevicijus, a danas je to Kalates koji ne moze bacanje da pogodi

bice da su ocekivanja bila malo pogresna

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban Vranje, 7. april 2018 20:05)

Ono sto je nasmesnije je da nista slicno nije izgovorio kada je Zeljko odlazio. Naprotiv, bile su rece zahvalnosti "za svet sto je Zeljko ucinio" itt. Zasto? Pa zato sto je mislio da ce lako zameniti Zeljka, a onda je shvatio da to ne ide tako.
Covek je histerican, to kako je otpustio Sasu u trenutku kada je isti imao prvo mesto u ligi, osvojen kup i cetvrtfinale EL govori dovoljno o njemu - Pana u poslednjih 6 godina nije osvojio kup, prvenstvo i otisao dalje od cetvrfinala, zasto je onda Sale bio gori od drugih? Sad je jasno, zato sto ovaj smesko ocekuje da svako bude Zeljko - e, moj, brate... taj Zeljko je rastao uz Acu Nikolica, znamo kakav je bio kao junior, igrao sam direktno protiv njega u juniorskoj utakmici neke 1978.godine(njegova poslednja, moja prva juniorska sezone), znam kako je tadasnjih juniorski tim Borca bio skolovan i utegnut.

3D

pre 6 godina

Al čuj ovo kad je reako da želi da ode postao je za mene mrtav čovek. Pa šta je trebalo da ostane do smrti, da se ti slučajno ne naljutiš.

Boban Vranje

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.

Putnik

pre 6 godina

Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina. Za razliku od generalnog sponzora zbog čijih "redovnih" uplata nam se, između ostalog, raspao prošlogodišnji tim. U tom smislu dugo nam živeo i često kod nas pazario igrače za po milionče. Plus ih razvija za reprezentaciju. Šta ćemo više. To da li nas voli ili ne, who gives a damn. Neka samo šalje pare, to je bitno.

Što se Janakopulosa tiče, on sam je dovoljno puta dokazao kakvo je primitivno govedo a neki njegovi navijači dočekuju Zvezdu sa Hrvatskim i albanskim zastavama, banerima "Kosovo je Albanija" i ustaškim parolama (Grci sa ustaškim parolama, to je stvarno biser), tako da njemu i njegovom timu srdačno želim izbacivanje iz svih Ulebovih takmičenja i puno sreće u Ljigi Šampinjona. Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom.

Nolan Smith

pre 6 godina

Realno nema para pa mu je Zeljko kiselo grozdje jer kad ima para ima i sveto trojstvo (agia triada) pa kao sada Fener može da osvoji bez problema.
Čak i da zaradi velike pare angazovace Karija i osvojiti.

BOGOSLAV

pre 6 godina

pogledajte kako su ga kao kralja docekali navijaci panatenikosa kad je prvi put posle odlaska gostovao kod zelenih. to je pravi pokazatelj necije velicine...a ne nekih zlonamernih pojedinaca

BOGOSLAV

pre 6 godina

dejvid blat u momentu kad je trenirao klivlend pre par godina i najboljeg igraca na svetu lebrona dzejmsa...znaci bio je na vrhu dalje nema...kaze na konferenciji za stampu najbolji trener na svetu je zeljko obradovic i tacka,ameri ne veruju sta kaze covek...e to je pokazatelj zeljkove velicine,zamislite se zlonamerni ljudi?

zvezdarac

pre 6 godina

@diamantidis
Obradović je uzeo titulu EL sa timom čiji je budžet bio manje od 500 hiljada nemačkih maraka. Ali ti si verovatno rođen mnogo posle toga pa ne znaš ni šta su bile nemačke marke.

dgbg

pre 6 godina

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.
(Gazda Dojkan, 07. april 2018 19:02
pa da imas malo mozga komentar je u vezi teksta , niko nije spomenuo znam ga znam, video, cuo.. ili ja kazem ovo ili ono .

Dimitris

pre 6 godina

@Diamantidis usuli su i u zvezdu 10 milki, pa je kuca 14. Ovo sta je doticni izjavio je otprilike u rangu da je Pekovic izjavio za Vujosevica.

Pavle

pre 6 godina

Ne obožavam Željka kao čoveka ali kao trenera zaista je izlisno o tome pricati. I kao biznismena da tako kazemo. Jednog od najuspesnijih u svom poslu? Pa zar iko ima ista da mu kaze? I ovi sto to osporavaju. Pa jel treba sa treceligasem da osvoji 9 puta Evroligu? Koliko Pablo Laso ima para? Pa ima cini mi se jednu titulu. O cemu vi pricate ? Barcokas? Kakav tim ima? Pesic sa Bajernom kad su pravili tim? Ataman na kraju krajeva? Svi imaju jake budzete, ali bajo moj zna se ko ima najbolje trenere i ko je najbolji. Samo malouman covek moze da ospori takav uspeh.

Gazda Dojkan

pre 6 godina

nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...
(dgbg, 07. april 2018 17:56)

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.

mazy

pre 6 godina

Zbog vlasnika i navijača bih voleo da Panatinaikos nikada više ne bude blizu osvajanju trofeja.Ovakvim ljudima bi trebalo zabraniti da upravljaju klubovima.

Deki

pre 6 godina

@(nnnn, 7. april 2018 17:01, koliko godina su tada imali Djordjević i Danilović? Jel Panatenaikos sada ima mali budžet. Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!

милорад

pre 6 godina

Jа као циганин звездаш могу да кажем да ова изјава све говори о овом човеку. А за г. Обрадовића само наклон за све што је урадио као играч и тренер.

o

pre 6 godina

@Macak Gledao sam na YT finalnu utakmicu KEŠ u Grenoblu pa zbog toga vam kažem da je namešteno. LJudi od vlasti imaju svoje računice.

Cacak olee

pre 6 godina

Kao neko ko je u stalnom kontaktu sa Grcima samo cu reci da
su oni narod apsolutno isti kao i mi po mentalitetu i svemu. Prijateljstvo grckog naroda trazite u najtezim trenutcima za zemlju ( bombardovanje Srbije, priznavanje Kosova i sl) a ne sta je rekao vlasnik kluba o treneru koji je presao
u drugi klub za vece pare. Ko kaze da nam grci nisu prijatelji onda neka mi pokaze ko su nam prijatelji. Ako nam nisu pomagali nisu nam ni odmagali. Volim Grcku

ima sve na netu

pre 6 godina

@Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Guglaj "istanbul 92, željko obradović"

Kontraš

pre 6 godina

Ne vidim u čemu je problem, pa i Obradović ne može da smisli Spanulisa jer ga je “izdao” i prešao u Oly, tako i gazda smatra da ga je Obradović “izdao” kad je odbio nov ugovor. Kraj priče!

Beograd

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo i uzdizemo kao nasa braca. I trcimo da letujemo nesto im se dodvoravamo dizemo u nebesa. Ali ovo je prava slika i mentalitet Grka kao ljudi. Jos od 95 i onog sramnog navijanja protiv nas i ponizavanja nasih igraca ja ne mogu ocima da ih smislim. Cak sta vise uvek od tada navijam protiv njih u bilo kojem sportu. A Grcku i letovanje zaobilazim u sirem luku. Ko hoce da ide neka ide ja vise nikada.

hm?

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.

dachinho

pre 6 godina

"Svaka cast" ...

Upravo si SVE O SEBI REKAO... KAKAV SI COVEK...
A posto je "sveto trojstvo" i dalje na okupu (menadzment, tim,navijaci) ti u narednih 10 godina uzmi 6 titula prvaka evrope i DOKAZI da Zeljko nije bitan element?!?!!?
Kakvih ljudi ima na ODGOVORNIM MESTIMA, STRASNOOOO!!!

Macak

pre 6 godina

I Bosna je osvojila evropski šampionat ali kako. Mali košarkaši i treneri rade kako im nalaže odluka vlasti iz
(ood, 7. april 2018 16:22)

Sine moj, vjerujem da si mlad, ne sjecas se tih dana. Bosna je ovojila titulu prvaka Evrope jer je imala stravican tim. Nista drugo nije bilo razlog. Imali su drugarski odnos trenera koji je poslije postao zvijezda i igraca koji bili mega zvijezde (Delibasic, Radovanovic) i fantasticni klupski igraci, Hadzic bek, Krvavac i Varajic. Dok je uzasno skupi talijanski tim ganjao Delibasica sipao je Varajic 40 komada u toj tekmi. Hadzic je bio nizak ali je trpao trice sa americke udaljenosti, na zalost tada za dva poena, Tad se vani islo sa 27-28 godina i zato je bilo moguce okupiti takvu ekipu. Titulu su trebali uzeti i Zadar i Jugoplastika ranije u svojim finalima, ali dosta je tu muljanja sa sudijeske strane bilo.
Gledao sam finale Kupa Koraca u Banjaluci tada, Partizan sa Kicom , Prajom i ostalim zvijerima i Bosna sa Kindjom Varajom i ostalima. Krvavac pogadja za produzetak, drama navijanje, bez tuca i gluposti. Na jednoj tekmi vidis pet najboljih igraca Evrope u toj godini, sine to je razlog uspjeha tada kad su Jugo igraci dominirali kosarkom.

Amaterasu

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

Fantasticna logika. Mozes li mi, dakle, reci ko je uzeo Evroligu sa 5 miliona? Bonus pitanje, ako takvog nema, da li to po tvojoj logici znaci da dobar trener NE POSTOJI?

neutralni felsh

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.
(hm?, 07. april 2018 17:26)


upravo tako. grke zaista poznaje samo onaj ko je ziveo i radio tamo van turisticke sezone... leti prolaze letnje price i smeskanja, ali zivot je nesto drugo.

sasa the red baron

pre 6 godina

VLASNIK Pao, ne razume mnogo sta?

Njegova prica o "trojstvu" je naivna, jer gde mu je sad trojstvo?
Titule se dolazile dok ih je Zeljko izmisljao.
A za vas koji pricate price o budzetima, ne zaboravi da je Zeljko uzeo titulu sa Partizanom, koji te godine nije smeo ni da igra u BG, a o budzetu da ne pricam!!!
Ja kao navijac Zvezde, ga postujem.
Ne znam ga kao coveka, ni meni se ne svidjaju neke njegove recenice, a da ne pricam o fiasku koji je ostavio iza onog EP u Srbiji...
Ali covek kao trener ima 10 titula u EL!!!
Da ih je od drveta rezao, ne bih uspeo toliko izrezati!
I ovaj vlasnik pao, a i Marko Pesic iz Bayerna, oba pate od ego problema, jer smatraju da su oni deo tima, ne svatajuci da "trener" snosi odgovornost za sve poraze, ali i pobede...
Tako je bilo, tako ce i biti..

LeBrankovsAlimpije

pre 6 godina

Ulazu neki milione pa ne mogu ni u top 8. Covek 10 puta bio sampion Evrope, pa nije on valjda jedini trener koji je vodio bogate klubove. Neki mu EP u Srbiji zameraju, kao da su zaboravili koga je imao u reprezentaciji i sta su radili pojedinci.

mirko

pre 6 godina

Ovaj Grk samo pokazuje mentalitet i nedostatak profesionalizma karakterističan za ljude sa Balkana. Rukovodi se previše emocijama a zanemaruje činjenice i rezultate. Čak i da se Obradović na kraju poneo nefer prema Panati, ne možeš o čoveku koji je toliko titula doneo klubu ovakve stvari javno da izgovoriš. Ti možeš o tome da imaš mišljenje a ne da to iznosiš u javnost jer na taj način narušavaš ugled kluba čiji je Obradović neodvojivi deo.

RoleR

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!

nnnn

pre 6 godina

Pa da budemo iskreni Obradovic je otisao iz PAO-a cim su smanjili budzet, zato ga ovaj i proziva. Do 2012. PAO je bio uvek u 3 najjaca kluba u Evropi i sa takvim igracima vecina trenera bi svake godine igrala Final4 kao sto je slucaj sa CSKA gde jednostavno toliko su jaki da Final4 ne moze da im izmakne. Ono sto Obradovica razlikuje od vecine trenera je to so zna da motivise igrace na te najvaznije utakmice i zato je osvojio toliko Evroliga.
E sad, da li je on bozanstvo medju trenerima, ja ne bih rekao. Onaj krah sa reprezentacijom na Ol 2004. gde smo ispali od Kineza i onaj debakl na EP 2005. je ipak pokazao njegove trenerske slabosti. Pa ona prva sezona u Feneru, gde je doziveo katastrofu u Top 16, jurio sudije po terenu, gde on nije sklapao tim, ali nije uspeo da napravi tim od Kleize, Mekejleba, nije mogao da uklopi Pjer Dzeksona.
Svaka mu cast sta je uradio 1992. sa Partizanom, ali to je bilo sasvim drugo vreme i doba jugoslovenske kosarke, a on je imao u timu Djordjevica i Danilovica.

dgbg

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!
(RoleR, 07. april 2018 17:20
nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...

pedja

pre 6 godina

diamantidis-Pa uzeo je sa mnogo manje para, njegova prva Evro titula je sa Partizanom. Pises gluposti za pare, pa CSKA, Real, Barsa, Oly, Pao svi oni imaju isto mnogo para kao i Fener i svakako da jedna od tih burzujskih ekipa mora da osvoji. Hvalite Gvardiolu, a ono što on radi je klasičan primer toga da radu samo sa ekipom koja je puna para i opet ga svi hvale, ali naš je Željko pa ga morate pljuvati...

marko

pre 6 godina

Kaze porodica Jankopulos je najzasluznija za sve uspehe Panate u Evroligi a ne Obradovic,pa majstori evo ista porodica drzi klub sto sad ne osvajate titule kad ste najbitniji, da vam nije Zeljka bili bi isto sto i sada prosecna Evroligaska ekipa kojoj je plasman na final for gotovo neostvariva zamisao Zeljko je od vas napravio Panatu koju svi znaju a ti mali covece prihvati da pored svih svojih para u kosarci si nebitan za tebe je Zeljko Bog... znam da je tesko to prihvatiti kada te od malena uce da pare mogu sve,kad ono u praksi ne mogu. Treba nekad i mozak imati

podguzne muve

pre 6 godina

Jumko, 'dijamantidis' i ovaj gazda što mu je tata ostavio klub da se igra isto razmišljaju. To je taj mentalni, a i moralni sklop. Lako se međusobno pronalaze, ništa čudno.

ko-ometator

pre 6 godina

divan dan za pantere
(sretan vaskrs, 07. april 2018 15:16)
A za tebe jos jedan u nizu na lecenju kompleksa. Kakve veze imaju panteri sa ovim. Ovaj ga isprozivo da je los covek a da ga ceni kao profesionalca. To je njegovo subjektivno misljenje a ovo drugo sto je nalupetao njegova sramota, a i to sto neko ko je toliko dugo bio u klubu i osvojio tolike stvari a danas i pored toga nije omiljen kao sto bi trebalo govori o tome kakav je covek. Za svadju uvek treba dvoje. A ovaj svoj doprinos trofejima moze da prica samo kroz viceve, u tom kontekstu jedino mozda vredi nesto ta prica jer da im nije bilo Obradovica ne bi osvojili ni trecinu toga.

Statuskan

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
(diamantidis, 07. april 2018 15:36) 

Da ne pratiš košarku od 2015 god. znao bi da je Žoc osvojio svoju prvu titulu sa Partizanom kada je Partizan bio najmladja ekipa u istoriji koja je osvojila evroligu.Pritom mu je budžet koji spominješ bio mizeran u odnosu na današnja ulaganja u fmp.Panteri i košarka ccccccc...

BBRS

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aлександар, 7. april 2018 15:48)

А и теби топла препорука да порадиш на себи по питању комплекса.
ФМП па ФМП, ушао ти је у главу и нема назад !

мики

pre 6 godina

otisao je cim je bilo malo manje novca nego ranije, otisao je tamo gde daju najvise.
(Ivan, 07. april 2018 16:14)

просто сам запањен што није отишао тамо где нуде најмање. то је ваљда нормално...

мики

pre 6 godina

svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.
(fortissimo, 07. april 2018 15:21)

... или да поједноставимо... кошарку играју сви, а трофеје доноси Жељко.

micko

pre 6 godina

na koje pitanje je odgovorio? da li je moguce da ovako sture informacije dajete? kako covek da shvati sve ovo,da baca pasulj sta su ga pitali....

MiRa

pre 6 godina

Жељко им донео све титуле у Европи и опет га нападају.
(Урош, 07. april 2018 15:06)

Kao i Srbi

boranija

pre 6 godina

Zvezdas sam. I zbog mnogo stvari ne gotivim lik Zeljka Obradovica. Medjutim, to je apsolutno odvojeno od dela istog. Pricati o budzetu coveku koji je osvojio Evropu sa Partizanom i Huventudom? Ovaj Janakopulos je tipican primerak druge generacije milijardera. Jad i beda. Ostavio ti tata klub da se igras, a ne znas? Dok si ti u Panatinaikosu i Kup mesne zajednice ima da brojite kao Evroligu.

Pera krojač

pre 6 godina

i ti i svi vi koji negativno govorite u željku obradoviću treba da ustanete kada izgovarate njegovo ime. taj čovek je dao toliko srpskoj i evropsjoj košarci i pokazao da je PATRIOTA mnogo puta do sada.

neutralni felsh

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)


sitna zloba lako popije mozak.

Rade

pre 6 godina

Diamantidis do neke mere si u pravu, tamo gde su pare, tamo Ide Žoc. Ali nemoj da zaboraviš, da Partizan 92 ne znam dal im je bio buđet pola miliona kada su pokrili Evropu?

мики

pre 6 godina

Cim dobije bolju ponudu rumeni odlazi.
(komsija, 07. april 2018 15:08)

ово си написао као да је то нешто лоше. да неће можда да тренира стране клубове за џабе? можда и да им плати. седи, један.

Josarian

pre 6 godina

Reč "kontraverzno" je kod naših novinara zamena za mnogo reči: kriminalac, lopov, budala...U konkretnom slučaju, ovo treće. Treneru koji Ti donese titule koje ni jedan drugi ne bi vraćaš na ovakav način!? Rekao bi i "stoka nevaspitana", ali, uzdržaću se. I, da se razumemo, nije reč o tome da je u pitanju Željko Obradović. Za svakoga bih to rekao ko na ovaj način blati ljude koji to ničim nisu zaslužili.

мики

pre 6 godina

(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

једна чекам да ти и твоја баба освојите Евролигу. какав би то био дочек код скупштине!

Влада

pre 6 godina

Па и неки други имју велике буџете па не могу да освоје ЕЛ. Рецимо Ефес. Сви троше велике паре. Нике само у парама ствар. Е ту тренер долази до изражаја. Овај Грк као и сви они је превише емотиван. Човек је једноставно хтео промену. Хтро је да проба исто то у некој другој средини. Шта је он у Панатинаикосу имао још да се доказује?

мики

pre 6 godina

Moramo biti realni i priznati da je gospodin Dimitris itekako u pravu.. uprkos svoj trenerskoj veličini gospodina Željka Obradovića..
(Markić, 07. april 2018 15:06)

у чему је у праву? изрекао је гомилу глупости. Жељко=кошарка, и као играч и као тренер. непоновљив, неупоредив, генијалан. оваj има само лову и его до месеца.

kaokakao

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36) 

Posto vidim da si jako mudar covjek, evo stavi sebe u situaciju da si vrhunski strucnjak u nekom poslu, da zaradjujes dobre pare, da nizes uspjehe, nagrade i ostalo sto ide uz to, i da sve to bacis i odes na losiji posao, da se dokazujes ispocetka. Da li bi to uradio iko normalan? I kome da se dokazujes? Poberes sva priznanja moguca, a onda ti tamo neki isfrustrirani lik iz fotelje, koji samo zna da prica i da ostavlja komentare, kaze da si los trener. Njemu da se dokaze? Tebi da se dokaze?

aaa

pre 6 godina

Od tebe je taj Zeljko igraca naprvio,jos kad si Tea pljunuo pokazao si da si 0 od coveka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bgd, 7. april 2018 15:07)

# Link komentara

Kakvog igraca, ovo je izjava vlasnika kluba? :D

nikjam

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:


Druze moj vec je osvojio sa Partizanom.. Nemas ti pojma

Jumko

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.

Mrznja je zeznuta stvar, ne vidi se dalje od nosa zbog nje

pre 6 godina

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tomica, 7. april 2018 15:11)

To jednostavno nije tacno sto ti pises. Jeste bilo sezona u kojima je imao najveci budzet, ali uglavnom to nije bilo tako.Mislim da je bar dve titule osvojio a da nije bio sa budzetom u prvih pet. Nemoj da pises nesto o cemu nemas pojma. Oli, CSKA, Makabi, Barsa u to vreme standardno najveci budzet u Evropi. pa tek onda Pao i ostala boranija.Jednostavno, covek zna da osvaja i nema to veze sa budzetom. Imaju i drugi timovi budzete pa sto ne osvajaju treneri po deset titula EL. A ako i jeste otisao zbog budzeta te godine, ne vidim u cemu je problem, pa nece najbolji trener Evrope da glumi i igra sa tomom koji nije konkurentan nikome.

Tomica

pre 6 godina

@Znači Haoos

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.

fortissimo

pre 6 godina

Ovaj covek je toliko kontraverzan , problematican da ova njegova izjava uopste nije bitna. Sta reci o coveku koji tvrdi da Zoc nema neku ulogu u svemu sto je osvojio u njegovom timu? Tvrdi da trener nije bitan, prakticno to on kaze? Ako trener nije bitan, sta ce mu trener i zasto njegov tim vise nije prvak Evrope? Zeljko je to ostvario sa Fenerom i opet ce. U sto marke? Na kraju, svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.

Aлександар

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.

dejanR

pre 6 godina

Baš lupa! Zoc je, svim po sportskim kriterijumima, proveo znatno više vremena na klupi Panatenaikosa nego što treba. Verovatno su neki lični i emotivni razlozi uticali na to. Odluka da ode je doneta u kranjem trenutku, jer uvek u jednom trenutku dođe do prezasićenja i igrača i trenera i navijača... i onda nastupa neminovni pad. Ovako je otišao gospodski da se, možda, jednom vrati u svoj omiljeni klub, grad, državu...

jak

pre 6 godina

ako gledamo po parama, onda Dule i Partizan nemaju ramen. pa i zvezda je blizu, a sada Zalgiris. A treneri vole da menjaju klub, sto vise sa vise tima.

antiDebil

pre 6 godina

Nista, i sada imate trojstvo menadjment, porodica, navijaci pa nece vam biti problem da nastavite sa uspesima koji su ostvareni za vreme Obradovica !

diamantidis

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.

Gile

pre 6 godina

1Beograđanin, nisi mi jasan ti u svi koji su ti dali pluseva. Naravno da je zaslužan menadžment. Oni su dali svoje pare za to. Oni su i doveli Obradovića. Naravno da je najveća uloga Obradovića. On je i prepoznao da kad je sin preuzeo, to više nije to, i otišao. A ovaj sin je vodio fudbalski klub u Češkog u nigde ništa nije uradio.

PAOK

pre 6 godina

Sta je bio PAO pre Obradovica?Primera radi Aris ih je drao 80-ih pa je ta "postena porodica" dovela Nikosa Galisa iz Arisa.Aris je igrao 3 godine fajnal for uzastopno a Paok jednu.Pre 90-ih samo je Aek od klubova iz Atine stigao medju prve 4 ekipe u Evropi.Posle je unistena kosarka u Solunu od strane drzave.Svi atinski klubovi su isti.Inace PAO je imao zadnih godina veci budzet od Olimpijakosa u kosarci pa nisu nista uradili.

banat

pre 6 godina

Naravno da je on zasluzan za uspehe iako nije na terenu. Da on i menadzment ne donose novac u klub Zeljko ne bi imao dobre rezultate i silne titule. Da se ponasa sada kao uvredjena mlada i to je tacno

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, Da, porodica i menadžment je zaslužan za uspehe pa ste zato od odlaska Obradovića vidim naosvajali se evropskih trofeja

ŠTA LUPA OVAJ ČOVEK

imks

pre 6 godina

Sta ovaj se kao naljutio sto je Željko hteo da ide iz kluba... Ne znam sta je tu čudno, uglavnom treneri menjaju klubove, valjda je to normalno

Ninja

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?

Aлександар

pre 6 godina

!Шта рећи о овом Јанакопулосу? Све је сасвим јасно. Можда само да подсетим да је Сале Ђорђевић од ликова попут овог добио отказ па му онда овде неки суде какав је тренер, а зараво то је та фела... Татин син мали Пешић и Јанкопулос који пљује по најбољем европском тренеру.

ivan delija

pre 6 godina

Ljudi Zvezdas sam ali da ovaj covek ovako prica.Pa da ti nije bilo Zeljka ne bi osvojili nista.Covek je legenda i da je presao i u Olimpijakos treba imati postovanja prema coveku koji vam je doneo gomilu trofeja.

Alex

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ne lupaj molim te. Ja ovog sto nije zvezda i sto mora da viri u pasos ne volim ni malo, ali realno je klasa iznad svih, zna, ume i vidi sto drugi ne vide. Da pare resavaju pobednika, ne bi se igrala evroliga nego bi na pocetku godine trazili izvode sa racuna. Na kraju koliki je budzet imao 1992?

dragan

pre 6 godina

Obradovicu svaka cast, jest najbolji trener Evrope, ali voleo bih da CSKA ovoji evroligu. Jer posle toga ce sledece sezone biti zanimljivije.

Neko Iz Mase

pre 6 godina

(diamantidis, 7. april 2018 15:36)
Ako već ne znaš, onda bar potraži na netu. 1992 godine u svojoj prvoj godini kao trener, sa najmladjom ekipom ( prosek 21,7 godina)u Kupu Šampiona, igrajući van Beograda zbog sankcija, Žoc je pokorio Evropu. U timu nije bilo nijednog stranca.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, Da, porodica i menadžment je zaslužan za uspehe pa ste zato od odlaska Obradovića vidim naosvajali se evropskih trofeja

ŠTA LUPA OVAJ ČOVEK

ivan delija

pre 6 godina

Ljudi Zvezdas sam ali da ovaj covek ovako prica.Pa da ti nije bilo Zeljka ne bi osvojili nista.Covek je legenda i da je presao i u Olimpijakos treba imati postovanja prema coveku koji vam je doneo gomilu trofeja.

antiDebil

pre 6 godina

Nista, i sada imate trojstvo menadjment, porodica, navijaci pa nece vam biti problem da nastavite sa uspesima koji su ostvareni za vreme Obradovica !

nikjam

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:


Druze moj vec je osvojio sa Partizanom.. Nemas ti pojma

Neko Iz Mase

pre 6 godina

(diamantidis, 7. april 2018 15:36)
Ako već ne znaš, onda bar potraži na netu. 1992 godine u svojoj prvoj godini kao trener, sa najmladjom ekipom ( prosek 21,7 godina)u Kupu Šampiona, igrajući van Beograda zbog sankcija, Žoc je pokorio Evropu. U timu nije bilo nijednog stranca.

fortissimo

pre 6 godina

Ovaj covek je toliko kontraverzan , problematican da ova njegova izjava uopste nije bitna. Sta reci o coveku koji tvrdi da Zoc nema neku ulogu u svemu sto je osvojio u njegovom timu? Tvrdi da trener nije bitan, prakticno to on kaze? Ako trener nije bitan, sta ce mu trener i zasto njegov tim vise nije prvak Evrope? Zeljko je to ostvario sa Fenerom i opet ce. U sto marke? Na kraju, svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.

Ninja

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?

Aлександар

pre 6 godina

!Шта рећи о овом Јанакопулосу? Све је сасвим јасно. Можда само да подсетим да је Сале Ђорђевић од ликова попут овог добио отказ па му онда овде неки суде какав је тренер, а зараво то је та фела... Татин син мали Пешић и Јанкопулос који пљује по најбољем европском тренеру.

PAOK

pre 6 godina

Sta je bio PAO pre Obradovica?Primera radi Aris ih je drao 80-ih pa je ta "postena porodica" dovela Nikosa Galisa iz Arisa.Aris je igrao 3 godine fajnal for uzastopno a Paok jednu.Pre 90-ih samo je Aek od klubova iz Atine stigao medju prve 4 ekipe u Evropi.Posle je unistena kosarka u Solunu od strane drzave.Svi atinski klubovi su isti.Inace PAO je imao zadnih godina veci budzet od Olimpijakosa u kosarci pa nisu nista uradili.

Alex

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ne lupaj molim te. Ja ovog sto nije zvezda i sto mora da viri u pasos ne volim ni malo, ali realno je klasa iznad svih, zna, ume i vidi sto drugi ne vide. Da pare resavaju pobednika, ne bi se igrala evroliga nego bi na pocetku godine trazili izvode sa racuna. Na kraju koliki je budzet imao 1992?

neutralni felsh

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)


sitna zloba lako popije mozak.

imks

pre 6 godina

Sta ovaj se kao naljutio sto je Željko hteo da ide iz kluba... Ne znam sta je tu čudno, uglavnom treneri menjaju klubove, valjda je to normalno

мики

pre 6 godina

otisao je cim je bilo malo manje novca nego ranije, otisao je tamo gde daju najvise.
(Ivan, 07. april 2018 16:14)

просто сам запањен што није отишао тамо где нуде најмање. то је ваљда нормално...

boranija

pre 6 godina

Zvezdas sam. I zbog mnogo stvari ne gotivim lik Zeljka Obradovica. Medjutim, to je apsolutno odvojeno od dela istog. Pricati o budzetu coveku koji je osvojio Evropu sa Partizanom i Huventudom? Ovaj Janakopulos je tipican primerak druge generacije milijardera. Jad i beda. Ostavio ti tata klub da se igras, a ne znas? Dok si ti u Panatinaikosu i Kup mesne zajednice ima da brojite kao Evroligu.

dejanR

pre 6 godina

Baš lupa! Zoc je, svim po sportskim kriterijumima, proveo znatno više vremena na klupi Panatenaikosa nego što treba. Verovatno su neki lični i emotivni razlozi uticali na to. Odluka da ode je doneta u kranjem trenutku, jer uvek u jednom trenutku dođe do prezasićenja i igrača i trenera i navijača... i onda nastupa neminovni pad. Ovako je otišao gospodski da se, možda, jednom vrati u svoj omiljeni klub, grad, državu...

Aлександар

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.

Macak

pre 6 godina

I Bosna je osvojila evropski šampionat ali kako. Mali košarkaši i treneri rade kako im nalaže odluka vlasti iz
(ood, 7. april 2018 16:22)

Sine moj, vjerujem da si mlad, ne sjecas se tih dana. Bosna je ovojila titulu prvaka Evrope jer je imala stravican tim. Nista drugo nije bilo razlog. Imali su drugarski odnos trenera koji je poslije postao zvijezda i igraca koji bili mega zvijezde (Delibasic, Radovanovic) i fantasticni klupski igraci, Hadzic bek, Krvavac i Varajic. Dok je uzasno skupi talijanski tim ganjao Delibasica sipao je Varajic 40 komada u toj tekmi. Hadzic je bio nizak ali je trpao trice sa americke udaljenosti, na zalost tada za dva poena, Tad se vani islo sa 27-28 godina i zato je bilo moguce okupiti takvu ekipu. Titulu su trebali uzeti i Zadar i Jugoplastika ranije u svojim finalima, ali dosta je tu muljanja sa sudijeske strane bilo.
Gledao sam finale Kupa Koraca u Banjaluci tada, Partizan sa Kicom , Prajom i ostalim zvijerima i Bosna sa Kindjom Varajom i ostalima. Krvavac pogadja za produzetak, drama navijanje, bez tuca i gluposti. Na jednoj tekmi vidis pet najboljih igraca Evrope u toj godini, sine to je razlog uspjeha tada kad su Jugo igraci dominirali kosarkom.

Mrznja je zeznuta stvar, ne vidi se dalje od nosa zbog nje

pre 6 godina

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tomica, 7. april 2018 15:11)

To jednostavno nije tacno sto ti pises. Jeste bilo sezona u kojima je imao najveci budzet, ali uglavnom to nije bilo tako.Mislim da je bar dve titule osvojio a da nije bio sa budzetom u prvih pet. Nemoj da pises nesto o cemu nemas pojma. Oli, CSKA, Makabi, Barsa u to vreme standardno najveci budzet u Evropi. pa tek onda Pao i ostala boranija.Jednostavno, covek zna da osvaja i nema to veze sa budzetom. Imaju i drugi timovi budzete pa sto ne osvajaju treneri po deset titula EL. A ako i jeste otisao zbog budzeta te godine, ne vidim u cemu je problem, pa nece najbolji trener Evrope da glumi i igra sa tomom koji nije konkurentan nikome.

милорад

pre 6 godina

Jа као циганин звездаш могу да кажем да ова изјава све говори о овом човеку. А за г. Обрадовића само наклон за све што је урадио као играч и тренер.

sasa the red baron

pre 6 godina

VLASNIK Pao, ne razume mnogo sta?

Njegova prica o "trojstvu" je naivna, jer gde mu je sad trojstvo?
Titule se dolazile dok ih je Zeljko izmisljao.
A za vas koji pricate price o budzetima, ne zaboravi da je Zeljko uzeo titulu sa Partizanom, koji te godine nije smeo ni da igra u BG, a o budzetu da ne pricam!!!
Ja kao navijac Zvezde, ga postujem.
Ne znam ga kao coveka, ni meni se ne svidjaju neke njegove recenice, a da ne pricam o fiasku koji je ostavio iza onog EP u Srbiji...
Ali covek kao trener ima 10 titula u EL!!!
Da ih je od drveta rezao, ne bih uspeo toliko izrezati!
I ovaj vlasnik pao, a i Marko Pesic iz Bayerna, oba pate od ego problema, jer smatraju da su oni deo tima, ne svatajuci da "trener" snosi odgovornost za sve poraze, ali i pobede...
Tako je bilo, tako ce i biti..

kaokakao

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36) 

Posto vidim da si jako mudar covjek, evo stavi sebe u situaciju da si vrhunski strucnjak u nekom poslu, da zaradjujes dobre pare, da nizes uspjehe, nagrade i ostalo sto ide uz to, i da sve to bacis i odes na losiji posao, da se dokazujes ispocetka. Da li bi to uradio iko normalan? I kome da se dokazujes? Poberes sva priznanja moguca, a onda ti tamo neki isfrustrirani lik iz fotelje, koji samo zna da prica i da ostavlja komentare, kaze da si los trener. Njemu da se dokaze? Tebi da se dokaze?

marko

pre 6 godina

Kaze porodica Jankopulos je najzasluznija za sve uspehe Panate u Evroligi a ne Obradovic,pa majstori evo ista porodica drzi klub sto sad ne osvajate titule kad ste najbitniji, da vam nije Zeljka bili bi isto sto i sada prosecna Evroligaska ekipa kojoj je plasman na final for gotovo neostvariva zamisao Zeljko je od vas napravio Panatu koju svi znaju a ti mali covece prihvati da pored svih svojih para u kosarci si nebitan za tebe je Zeljko Bog... znam da je tesko to prihvatiti kada te od malena uce da pare mogu sve,kad ono u praksi ne mogu. Treba nekad i mozak imati

ima sve na netu

pre 6 godina

@Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Guglaj "istanbul 92, željko obradović"

Влада

pre 6 godina

Па и неки други имју велике буџете па не могу да освоје ЕЛ. Рецимо Ефес. Сви троше велике паре. Нике само у парама ствар. Е ту тренер долази до изражаја. Овај Грк као и сви они је превише емотиван. Човек је једноставно хтео промену. Хтро је да проба исто то у некој другој средини. Шта је он у Панатинаикосу имао још да се доказује?

pedja

pre 6 godina

diamantidis-Pa uzeo je sa mnogo manje para, njegova prva Evro titula je sa Partizanom. Pises gluposti za pare, pa CSKA, Real, Barsa, Oly, Pao svi oni imaju isto mnogo para kao i Fener i svakako da jedna od tih burzujskih ekipa mora da osvoji. Hvalite Gvardiolu, a ono što on radi je klasičan primer toga da radu samo sa ekipom koja je puna para i opet ga svi hvale, ali naš je Željko pa ga morate pljuvati...

dachinho

pre 6 godina

"Svaka cast" ...

Upravo si SVE O SEBI REKAO... KAKAV SI COVEK...
A posto je "sveto trojstvo" i dalje na okupu (menadzment, tim,navijaci) ti u narednih 10 godina uzmi 6 titula prvaka evrope i DOKAZI da Zeljko nije bitan element?!?!!?
Kakvih ljudi ima na ODGOVORNIM MESTIMA, STRASNOOOO!!!

Cacak olee

pre 6 godina

Kao neko ko je u stalnom kontaktu sa Grcima samo cu reci da
su oni narod apsolutno isti kao i mi po mentalitetu i svemu. Prijateljstvo grckog naroda trazite u najtezim trenutcima za zemlju ( bombardovanje Srbije, priznavanje Kosova i sl) a ne sta je rekao vlasnik kluba o treneru koji je presao
u drugi klub za vece pare. Ko kaze da nam grci nisu prijatelji onda neka mi pokaze ko su nam prijatelji. Ako nam nisu pomagali nisu nam ni odmagali. Volim Grcku

Statuskan

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
(diamantidis, 07. april 2018 15:36) 

Da ne pratiš košarku od 2015 god. znao bi da je Žoc osvojio svoju prvu titulu sa Partizanom kada je Partizan bio najmladja ekipa u istoriji koja je osvojila evroligu.Pritom mu je budžet koji spominješ bio mizeran u odnosu na današnja ulaganja u fmp.Panteri i košarka ccccccc...

RoleR

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!

мики

pre 6 godina

Cim dobije bolju ponudu rumeni odlazi.
(komsija, 07. april 2018 15:08)

ово си написао као да је то нешто лоше. да неће можда да тренира стране клубове за џабе? можда и да им плати. седи, један.

MiRa

pre 6 godina

Жељко им донео све титуле у Европи и опет га нападају.
(Урош, 07. april 2018 15:06)

Kao i Srbi

Amaterasu

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

Fantasticna logika. Mozes li mi, dakle, reci ko je uzeo Evroligu sa 5 miliona? Bonus pitanje, ako takvog nema, da li to po tvojoj logici znaci da dobar trener NE POSTOJI?

Gazda Dojkan

pre 6 godina

nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...
(dgbg, 07. april 2018 17:56)

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.

Pera krojač

pre 6 godina

i ti i svi vi koji negativno govorite u željku obradoviću treba da ustanete kada izgovarate njegovo ime. taj čovek je dao toliko srpskoj i evropsjoj košarci i pokazao da je PATRIOTA mnogo puta do sada.

LeBrankovsAlimpije

pre 6 godina

Ulazu neki milione pa ne mogu ni u top 8. Covek 10 puta bio sampion Evrope, pa nije on valjda jedini trener koji je vodio bogate klubove. Neki mu EP u Srbiji zameraju, kao da su zaboravili koga je imao u reprezentaciji i sta su radili pojedinci.

mirko

pre 6 godina

Ovaj Grk samo pokazuje mentalitet i nedostatak profesionalizma karakterističan za ljude sa Balkana. Rukovodi se previše emocijama a zanemaruje činjenice i rezultate. Čak i da se Obradović na kraju poneo nefer prema Panati, ne možeš o čoveku koji je toliko titula doneo klubu ovakve stvari javno da izgovoriš. Ti možeš o tome da imaš mišljenje a ne da to iznosiš u javnost jer na taj način narušavaš ugled kluba čiji je Obradović neodvojivi deo.

Josarian

pre 6 godina

Reč "kontraverzno" je kod naših novinara zamena za mnogo reči: kriminalac, lopov, budala...U konkretnom slučaju, ovo treće. Treneru koji Ti donese titule koje ni jedan drugi ne bi vraćaš na ovakav način!? Rekao bi i "stoka nevaspitana", ali, uzdržaću se. I, da se razumemo, nije reč o tome da je u pitanju Željko Obradović. Za svakoga bih to rekao ko na ovaj način blati ljude koji to ničim nisu zaslužili.

Tomica

pre 6 godina

@Znači Haoos

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.

мики

pre 6 godina

Moramo biti realni i priznati da je gospodin Dimitris itekako u pravu.. uprkos svoj trenerskoj veličini gospodina Željka Obradovića..
(Markić, 07. april 2018 15:06)

у чему је у праву? изрекао је гомилу глупости. Жељко=кошарка, и као играч и као тренер. непоновљив, неупоредив, генијалан. оваj има само лову и его до месеца.

мики

pre 6 godina

(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

једна чекам да ти и твоја баба освојите Евролигу. какав би то био дочек код скупштине!

neutralni felsh

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.
(hm?, 07. april 2018 17:26)


upravo tako. grke zaista poznaje samo onaj ko je ziveo i radio tamo van turisticke sezone... leti prolaze letnje price i smeskanja, ali zivot je nesto drugo.

мики

pre 6 godina

svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.
(fortissimo, 07. april 2018 15:21)

... или да поједноставимо... кошарку играју сви, а трофеје доноси Жељко.

mazy

pre 6 godina

Zbog vlasnika i navijača bih voleo da Panatinaikos nikada više ne bude blizu osvajanju trofeja.Ovakvim ljudima bi trebalo zabraniti da upravljaju klubovima.

hm?

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.

Gile

pre 6 godina

1Beograđanin, nisi mi jasan ti u svi koji su ti dali pluseva. Naravno da je zaslužan menadžment. Oni su dali svoje pare za to. Oni su i doveli Obradovića. Naravno da je najveća uloga Obradovića. On je i prepoznao da kad je sin preuzeo, to više nije to, i otišao. A ovaj sin je vodio fudbalski klub u Češkog u nigde ništa nije uradio.

BOGOSLAV

pre 6 godina

dejvid blat u momentu kad je trenirao klivlend pre par godina i najboljeg igraca na svetu lebrona dzejmsa...znaci bio je na vrhu dalje nema...kaze na konferenciji za stampu najbolji trener na svetu je zeljko obradovic i tacka,ameri ne veruju sta kaze covek...e to je pokazatelj zeljkove velicine,zamislite se zlonamerni ljudi?

Deki

pre 6 godina

@(nnnn, 7. april 2018 17:01, koliko godina su tada imali Djordjević i Danilović? Jel Panatenaikos sada ima mali budžet. Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!

zvezdarac

pre 6 godina

@diamantidis
Obradović je uzeo titulu EL sa timom čiji je budžet bio manje od 500 hiljada nemačkih maraka. Ali ti si verovatno rođen mnogo posle toga pa ne znaš ni šta su bile nemačke marke.

diamantidis

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.

aaa

pre 6 godina

Od tebe je taj Zeljko igraca naprvio,jos kad si Tea pljunuo pokazao si da si 0 od coveka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bgd, 7. april 2018 15:07)

# Link komentara

Kakvog igraca, ovo je izjava vlasnika kluba? :D

Pavle

pre 6 godina

Ne obožavam Željka kao čoveka ali kao trenera zaista je izlisno o tome pricati. I kao biznismena da tako kazemo. Jednog od najuspesnijih u svom poslu? Pa zar iko ima ista da mu kaze? I ovi sto to osporavaju. Pa jel treba sa treceligasem da osvoji 9 puta Evroligu? Koliko Pablo Laso ima para? Pa ima cini mi se jednu titulu. O cemu vi pricate ? Barcokas? Kakav tim ima? Pesic sa Bajernom kad su pravili tim? Ataman na kraju krajeva? Svi imaju jake budzete, ali bajo moj zna se ko ima najbolje trenere i ko je najbolji. Samo malouman covek moze da ospori takav uspeh.

ko-ometator

pre 6 godina

divan dan za pantere
(sretan vaskrs, 07. april 2018 15:16)
A za tebe jos jedan u nizu na lecenju kompleksa. Kakve veze imaju panteri sa ovim. Ovaj ga isprozivo da je los covek a da ga ceni kao profesionalca. To je njegovo subjektivno misljenje a ovo drugo sto je nalupetao njegova sramota, a i to sto neko ko je toliko dugo bio u klubu i osvojio tolike stvari a danas i pored toga nije omiljen kao sto bi trebalo govori o tome kakav je covek. Za svadju uvek treba dvoje. A ovaj svoj doprinos trofejima moze da prica samo kroz viceve, u tom kontekstu jedino mozda vredi nesto ta prica jer da im nije bilo Obradovica ne bi osvojili ni trecinu toga.

BOGOSLAV

pre 6 godina

pogledajte kako su ga kao kralja docekali navijaci panatenikosa kad je prvi put posle odlaska gostovao kod zelenih. to je pravi pokazatelj necije velicine...a ne nekih zlonamernih pojedinaca

Boban Vranje

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.

Beograd

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo i uzdizemo kao nasa braca. I trcimo da letujemo nesto im se dodvoravamo dizemo u nebesa. Ali ovo je prava slika i mentalitet Grka kao ljudi. Jos od 95 i onog sramnog navijanja protiv nas i ponizavanja nasih igraca ja ne mogu ocima da ih smislim. Cak sta vise uvek od tada navijam protiv njih u bilo kojem sportu. A Grcku i letovanje zaobilazim u sirem luku. Ko hoce da ide neka ide ja vise nikada.

1Beogradjanin

pre 6 godina

@(Gile, 7. april 2018 15:53)
Druže, izjava je da su jedino porodica Janakopulos i menadžment zaslužni za uspehe. Kažeš uložili su milione? Pa šta? Toliko puta u sportu smo bili svedoci da često ni milioni ni zvučna imena ne donose titule. Naravno da treba uložiti ako želiš uspeh. Naravno da ti trebaju kvalitetni igrači da bi osvajao titule. Medjutim, ako nemaš nekoga da napravi TIM od tih igrača i stvori "hemiju" u toj ekipi onda džaba ti milioni. Čitam ove komentare i ispada da Obradović pojma nema i da je jedino budžet tima zaslužan za njegove uspehe! Gluposti! Najobičnija lupetanja apsolutih neznalica i marginalaca koji nisu zadovoljni svojim životom pa su kivni na tudje uspehe (najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao). Zamera mu se što je otišao kada se situacija u klubu promenila! Da, vi biste ostali u firmi koja ide silaznom putanjom i u njoj ste dostigli maksimum i nema više izazova, a druga koja je u usponu nudi odlične uslove za rad, novi izazov i fenomenalnu platu! Licemeri! Opet, najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao.

dragan

pre 6 godina

Obradovicu svaka cast, jest najbolji trener Evrope, ali voleo bih da CSKA ovoji evroligu. Jer posle toga ce sledece sezone biti zanimljivije.

micko

pre 6 godina

na koje pitanje je odgovorio? da li je moguce da ovako sture informacije dajete? kako covek da shvati sve ovo,da baca pasulj sta su ga pitali....

podguzne muve

pre 6 godina

Jumko, 'dijamantidis' i ovaj gazda što mu je tata ostavio klub da se igra isto razmišljaju. To je taj mentalni, a i moralni sklop. Lako se međusobno pronalaze, ništa čudno.

Mirko

pre 6 godina

Pa što ona to "Trojstvo" nije osvojilo neku EL bez njega, kad su oni najbitniji faktor???
Stalno pljuckaju okolo, večiti četvrti.
A ovaj problematičan lik nije vredan priče, nezahvalnik arogantni.

Posmatrač

pre 6 godina

Psi laju,a karavani prolaze. Nema razlog da se o ovome priča jer braća Jakopolis imaju svoju imovno stanje al'to te ne čini čovekom nit da je za pravo da vredjaš jednog igračku i klupsku LEGENDU koju ti doneo titulu prvaka evrope pet puta a verujem da ne bi niko to uradio od drugih trenera sasvim sigurno.

3D

pre 6 godina

Al čuj ovo kad je reako da želi da ode postao je za mene mrtav čovek. Pa šta je trebalo da ostane do smrti, da se ti slučajno ne naljutiš.

Rade

pre 6 godina

Diamantidis do neke mere si u pravu, tamo gde su pare, tamo Ide Žoc. Ali nemoj da zaboraviš, da Partizan 92 ne znam dal im je bio buđet pola miliona kada su pokrili Evropu?

dgbg

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!
(RoleR, 07. april 2018 17:20
nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...

Jumko

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.

Putnik

pre 6 godina

Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina. Za razliku od generalnog sponzora zbog čijih "redovnih" uplata nam se, između ostalog, raspao prošlogodišnji tim. U tom smislu dugo nam živeo i često kod nas pazario igrače za po milionče. Plus ih razvija za reprezentaciju. Šta ćemo više. To da li nas voli ili ne, who gives a damn. Neka samo šalje pare, to je bitno.

Što se Janakopulosa tiče, on sam je dovoljno puta dokazao kakvo je primitivno govedo a neki njegovi navijači dočekuju Zvezdu sa Hrvatskim i albanskim zastavama, banerima "Kosovo je Albanija" i ustaškim parolama (Grci sa ustaškim parolama, to je stvarno biser), tako da njemu i njegovom timu srdačno želim izbacivanje iz svih Ulebovih takmičenja i puno sreće u Ljigi Šampinjona. Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom.

bice da su ocekivanja bila malo pogresna

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban Vranje, 7. april 2018 20:05)

Ono sto je nasmesnije je da nista slicno nije izgovorio kada je Zeljko odlazio. Naprotiv, bile su rece zahvalnosti "za svet sto je Zeljko ucinio" itt. Zasto? Pa zato sto je mislio da ce lako zameniti Zeljka, a onda je shvatio da to ne ide tako.
Covek je histerican, to kako je otpustio Sasu u trenutku kada je isti imao prvo mesto u ligi, osvojen kup i cetvrtfinale EL govori dovoljno o njemu - Pana u poslednjih 6 godina nije osvojio kup, prvenstvo i otisao dalje od cetvrfinala, zasto je onda Sale bio gori od drugih? Sad je jasno, zato sto ovaj smesko ocekuje da svako bude Zeljko - e, moj, brate... taj Zeljko je rastao uz Acu Nikolica, znamo kakav je bio kao junior, igrao sam direktno protiv njega u juniorskoj utakmici neke 1978.godine(njegova poslednja, moja prva juniorska sezone), znam kako je tadasnjih juniorski tim Borca bio skolovan i utegnut.

nnnn

pre 6 godina

Pa da budemo iskreni Obradovic je otisao iz PAO-a cim su smanjili budzet, zato ga ovaj i proziva. Do 2012. PAO je bio uvek u 3 najjaca kluba u Evropi i sa takvim igracima vecina trenera bi svake godine igrala Final4 kao sto je slucaj sa CSKA gde jednostavno toliko su jaki da Final4 ne moze da im izmakne. Ono sto Obradovica razlikuje od vecine trenera je to so zna da motivise igrace na te najvaznije utakmice i zato je osvojio toliko Evroliga.
E sad, da li je on bozanstvo medju trenerima, ja ne bih rekao. Onaj krah sa reprezentacijom na Ol 2004. gde smo ispali od Kineza i onaj debakl na EP 2005. je ipak pokazao njegove trenerske slabosti. Pa ona prva sezona u Feneru, gde je doziveo katastrofu u Top 16, jurio sudije po terenu, gde on nije sklapao tim, ali nije uspeo da napravi tim od Kleize, Mekejleba, nije mogao da uklopi Pjer Dzeksona.
Svaka mu cast sta je uradio 1992. sa Partizanom, ali to je bilo sasvim drugo vreme i doba jugoslovenske kosarke, a on je imao u timu Djordjevica i Danilovica.

jak

pre 6 godina

ako gledamo po parama, onda Dule i Partizan nemaju ramen. pa i zvezda je blizu, a sada Zalgiris. A treneri vole da menjaju klub, sto vise sa vise tima.

Mirko

pre 6 godina

(Putnik, 7. april 2018 20:38)

Potpisujem sve što si rek'o.
Samo bih dodao da se nakon svega ispostavio kao veliki Srbin, iako smo se mi šalili na to što je rekao, al bio je u pravu - on to jeste.
Najtrofejniji trener u Evropi tj. u EL, i još srbin, pride ovo što kažeš za razvijanje i plaćanje naših reprezentativaca - svaka mu čast i pridružujem se velikom aplauzu za njega kad dođe sl.put u Arenu ili Pionir.

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo je kao u filmovima serijama da slušam izjavu.

"You are dead man for me." Treba li su da pitaju igrače Pao šta misle o Željku a ponajviše Dijamantidisa legendu evrolige. Potpuno nepotrebna izjava od čoveka koji da mu Žoć nije bio na klupi pitanje dal'bio Pao bio u košarci to što jeste. Štaviše Oly bi bio mnogo trofejniji. Otud bistu treba da mu podignu što su kao košarkaški klub veliki ako već nisu u fudbalu najtrofejniji.

BBRS

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aлександар, 7. april 2018 15:48)

А и теби топла препорука да порадиш на себи по питању комплекса.
ФМП па ФМП, ушао ти је у главу и нема назад !

analiza

pre 6 godina

"Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina...
... Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom."
(Putnik)
Ono kad pohvala prilicno vredja.Rumenko?Zar ne postoji teorija da je "Zeljko pustio" Par da prodje dalje pre par godina-tako da,eto,dao je i svojim ljubimcima nesto.Da,zaboravih da je on cak i pobedama Fenera omogucio CZ prolaz dalje,ali ,vazno je da je on "rumenko".To je isti "nivo" razmisljanja kaokod onih koje ne trpe Noleta jer je,eto,navijac CZ.Ta dvojica su najbolji ili su bili najbolji u svom poslu,ali,hajde malo da ih pljucnemo jer ne navijaju za "pravi" klub.A sto se Vlasnika PAO tice,tu se slazemo.

Kontraš

pre 6 godina

Ne vidim u čemu je problem, pa i Obradović ne može da smisli Spanulisa jer ga je “izdao” i prešao u Oly, tako i gazda smatra da ga je Obradović “izdao” kad je odbio nov ugovor. Kraj priče!

Nisam ni ja zvezda, i ja sam Partizan

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Jumko, 7. april 2018 15:17)

Svako ko ne navija za Zvezdu(FMP)je loš čovek?

Dimitris

pre 6 godina

@Diamantidis usuli su i u zvezdu 10 milki, pa je kuca 14. Ovo sta je doticni izjavio je otprilike u rangu da je Pekovic izjavio za Vujosevica.

celar aleksandar

pre 6 godina

Postovani gospodine Janakopulose,izostavivsi krucijalni podatak da je Obradovicevom odbijanju da produzi ugovor sa vama prethodilo vase pijacno cenkanje oko novog ugovora koji je bio znatno manji nego postojeci,dolazi se do zakljucka da lazete cim otvorite usta.
Iskreno se nadam da vam je jasno da ste izgubili trzisnu utakmicu od Fenerbahcea(sto vas verovatno boli uzimajuci u obzir ljubav Grka i Turaka) a da je ucenjivanje jednog Zeljka Obradovica nedopustivo.
Nadam se da vam je jasno da za vjeki vekova vise necete osvojiti Euroligu,
a vama ostaje nada da cete to uspeti sa Paskvalom o kome bi trebalo da raspitate kod vaseg takodje bivseg trenera Duska Ivanovica ciji je pomocnik bio za vreme rada u Barseloni. Kako to biva svaka rupa nadje zakrpu kako to lepo rece moja baka,cija je druga cuvena postapalica bila "duzan kao Grcka".
Nisam to shvatao do skora ali mi nekako sada dolazi na pamet i Dejan Tomasevic sa svojom cuvenom o Atini kao malom gradu i Grcima kao ...

banat

pre 6 godina

Naravno da je on zasluzan za uspehe iako nije na terenu. Da on i menadzment ne donose novac u klub Zeljko ne bi imao dobre rezultate i silne titule. Da se ponasa sada kao uvredjena mlada i to je tacno

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!
(Deki, 07. april 2018 18:01)
Partizan ima sada taj budzet prijatelju dragi.

ccc

pre 6 godina

Budzet evropskih timova za 2016/17 godinu.

Ovo su budžeti evroligaša:

CSKA - 35 miliona
Real - 27
Fenerbahče 23
Barselona 21
Darušafaka 20
Armani 19
Efes 18
PAO 14
Olimpijakos 12,5
Galatasaraj 12
Baskonija 11,5
Makabi 11
Uniks 10,5
Bamberg 8,5
Žalgiris 8
Zvezda 5 miliona.

Iste godine Fener osvaja EL. Da li su imali najveci budzet?? Prema tome sa tim pricama NE bajte vise o budzetu. Lazete! Uporno i debelog obraza. Ili iz mrznje i totalnog ne informisanja bajete sa istom pricom o budzetu.

slobinator

pre 6 godina

govoreći o obradovićevim rezultatima treba,a pre nego što ga proglasite svecem istaći sledeće velike neuspehe sa reprenzetacijom.na olimpijskim igrama u sidneju 2000 godine obradović je sa reprenzetacijom zauzeo 6.mesto pretrpevši 3 poraza od kanade u grupi,litvanije u četvrt-finalu i italije u borbi za 5.mesto.tim je zatim preuzeo pešić i osvojio dva zlata 2001 i 2002 godine.zatim sledi pad sa vujoševićem 2003,ali prava katastrofa je usledila 2004 godine na olimpijskim igrama u atini gde je obradović uspeo da ostvari samo jednu pobedu ,da u meču za plasman među osam izgubi od kine i da na kraju sr jugoslavija završi kao jedanaesta.to očito nije bilo dovoljno da se povuče sa mesta selektora pa nas je načisto ukanalio sledeće godine gde smo na svom bunjištu doživeli debakl na prvenstvu evrope za koji je obradović okrivio igrače ,posle čega on za mene više nije bio nikakav ni čovek ni trener.kasnije,ali i pre toga sa klubovima je postizao vrhunske rezultate,ali uvek sa najskupljim i najboljim ekipama.ova tri debakla sa reprenzetacijom međutim pokazuju pravu sliku o njemu

Nolan Smith

pre 6 godina

Realno nema para pa mu je Zeljko kiselo grozdje jer kad ima para ima i sveto trojstvo (agia triada) pa kao sada Fener može da osvoji bez problema.
Čak i da zaradi velike pare angazovace Karija i osvojiti.

Duki

pre 6 godina

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?
(Ninja, 7. april 2018 15:51)

Druze, drugo je to vreme bilo, tad su i u fudbalu harale Evropom Zvezda i Steaua, Partizanov trofej je bio poslednji trzaj te epohe. Sad je sve komercijalizovano 100x vise, manje bogati klubovi iz istocne Evrope vrlo tesko mogu da ostvare bilo sta, zapravo nece vise nikad, ni sa Zeljkom ni bez Zeljka. Inace nije tacno da Zoc nije zasluzan, ali zasluzne su jednako i pare koje su ulozili Janakopulosi.

nnnn

pre 6 godina

@Deki
Steta sto necemo videti, voleo bih da preuzme neki klub tipa Bamberg da vidim sta bi uradio. Grcki timovi danas imaju daleko manji budzet nego pre desetak godina.Nekada su glavni igraci PAO bili Bodiroga,Dijamantidis, Spanulis,Jasikevicijus, a danas je to Kalates koji ne moze bacanje da pogodi

neko

pre 6 godina

Zatucani seljacizam kod crvenih jer ko nije navijač Czv taj loš nenormalan a ko je navijač par isto se smatra a suštini jedni i drugi duva promaja u glavi da pojmove brkaju a kamoli šta je dobro odnosno loše ili normalno odnosno nenormalno.

o

pre 6 godina

@Macak Gledao sam na YT finalnu utakmicu KEŠ u Grenoblu pa zbog toga vam kažem da je namešteno. LJudi od vlasti imaju svoje računice.

dgbg

pre 6 godina

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.
(Gazda Dojkan, 07. april 2018 19:02
pa da imas malo mozga komentar je u vezi teksta , niko nije spomenuo znam ga znam, video, cuo.. ili ja kazem ovo ili ono .

Hogar

pre 6 godina

nnnn,Koja katastrofa bre prve sezone u top 16,jos prvu sezonu Fenerbahce igro final four i zna se kako izgubio od Cska.Nije dobro lagati

nnnn

pre 6 godina

@Hogar
Ja ne lazem nego si ti neinformisan. Prve sezone je doziveo katastrofu u TOP16 (nije ni dosao do TOP8), druge sezone je igrao F4 (izgubio glatko od Reala u polufinalu), tek trece sezone kada je sklopio tim u rangu CSKA dosao je do finala (izgubio od CSKA), a cetvrte sezone osvojio Evroligu (i to na domacem terenu).
Zapravo, ako ne osvoji ove sezone Evroligu, to ce mu biti jedna Evroliga u 5 sezona.

diamantidis

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.

Jumko

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.

Tomica

pre 6 godina

@Znači Haoos

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.

nnnn

pre 6 godina

Pa da budemo iskreni Obradovic je otisao iz PAO-a cim su smanjili budzet, zato ga ovaj i proziva. Do 2012. PAO je bio uvek u 3 najjaca kluba u Evropi i sa takvim igracima vecina trenera bi svake godine igrala Final4 kao sto je slucaj sa CSKA gde jednostavno toliko su jaki da Final4 ne moze da im izmakne. Ono sto Obradovica razlikuje od vecine trenera je to so zna da motivise igrace na te najvaznije utakmice i zato je osvojio toliko Evroliga.
E sad, da li je on bozanstvo medju trenerima, ja ne bih rekao. Onaj krah sa reprezentacijom na Ol 2004. gde smo ispali od Kineza i onaj debakl na EP 2005. je ipak pokazao njegove trenerske slabosti. Pa ona prva sezona u Feneru, gde je doziveo katastrofu u Top 16, jurio sudije po terenu, gde on nije sklapao tim, ali nije uspeo da napravi tim od Kleize, Mekejleba, nije mogao da uklopi Pjer Dzeksona.
Svaka mu cast sta je uradio 1992. sa Partizanom, ali to je bilo sasvim drugo vreme i doba jugoslovenske kosarke, a on je imao u timu Djordjevica i Danilovica.

Beograd

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo i uzdizemo kao nasa braca. I trcimo da letujemo nesto im se dodvoravamo dizemo u nebesa. Ali ovo je prava slika i mentalitet Grka kao ljudi. Jos od 95 i onog sramnog navijanja protiv nas i ponizavanja nasih igraca ja ne mogu ocima da ih smislim. Cak sta vise uvek od tada navijam protiv njih u bilo kojem sportu. A Grcku i letovanje zaobilazim u sirem luku. Ko hoce da ide neka ide ja vise nikada.

banat

pre 6 godina

Naravno da je on zasluzan za uspehe iako nije na terenu. Da on i menadzment ne donose novac u klub Zeljko ne bi imao dobre rezultate i silne titule. Da se ponasa sada kao uvredjena mlada i to je tacno

BBRS

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Aлександар, 7. april 2018 15:48)

А и теби топла препорука да порадиш на себи по питању комплекса.
ФМП па ФМП, ушао ти је у главу и нема назад !

dgbg

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!
(RoleR, 07. april 2018 17:20
nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...

dragan

pre 6 godina

Obradovicu svaka cast, jest najbolji trener Evrope, ali voleo bih da CSKA ovoji evroligu. Jer posle toga ce sledece sezone biti zanimljivije.

Aлександар

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36

Узео је и узеће поново, само ти појма немаш. Колико ли ти живиш промашеним животом када си толико фрустриран да мораш једног Жељка а пљујеш? У ствари можда си само просечан навијач ФМП-а па је то тај ниво стручности.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da, Da, porodica i menadžment je zaslužan za uspehe pa ste zato od odlaska Obradovića vidim naosvajali se evropskih trofeja

ŠTA LUPA OVAJ ČOVEK

Kontraš

pre 6 godina

Ne vidim u čemu je problem, pa i Obradović ne može da smisli Spanulisa jer ga je “izdao” i prešao u Oly, tako i gazda smatra da ga je Obradović “izdao” kad je odbio nov ugovor. Kraj priče!

Deki

pre 6 godina

@(nnnn, 7. april 2018 17:01, koliko godina su tada imali Djordjević i Danilović? Jel Panatenaikos sada ima mali budžet. Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!

nikjam

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:


Druze moj vec je osvojio sa Partizanom.. Nemas ti pojma

slobinator

pre 6 godina

govoreći o obradovićevim rezultatima treba,a pre nego što ga proglasite svecem istaći sledeće velike neuspehe sa reprenzetacijom.na olimpijskim igrama u sidneju 2000 godine obradović je sa reprenzetacijom zauzeo 6.mesto pretrpevši 3 poraza od kanade u grupi,litvanije u četvrt-finalu i italije u borbi za 5.mesto.tim je zatim preuzeo pešić i osvojio dva zlata 2001 i 2002 godine.zatim sledi pad sa vujoševićem 2003,ali prava katastrofa je usledila 2004 godine na olimpijskim igrama u atini gde je obradović uspeo da ostvari samo jednu pobedu ,da u meču za plasman među osam izgubi od kine i da na kraju sr jugoslavija završi kao jedanaesta.to očito nije bilo dovoljno da se povuče sa mesta selektora pa nas je načisto ukanalio sledeće godine gde smo na svom bunjištu doživeli debakl na prvenstvu evrope za koji je obradović okrivio igrače ,posle čega on za mene više nije bio nikakav ni čovek ni trener.kasnije,ali i pre toga sa klubovima je postizao vrhunske rezultate,ali uvek sa najskupljim i najboljim ekipama.ova tri debakla sa reprenzetacijom međutim pokazuju pravu sliku o njemu

Nolan Smith

pre 6 godina

@ Ja tvrdim da Partizan ima sada budžet koji ima Zvezda i da nam je trener Obradović da bi u najmanju ruku igrali na Final 4!
(Deki, 07. april 2018 18:01)
Partizan ima sada taj budzet prijatelju dragi.

ivan delija

pre 6 godina

Ljudi Zvezdas sam ali da ovaj covek ovako prica.Pa da ti nije bilo Zeljka ne bi osvojili nista.Covek je legenda i da je presao i u Olimpijakos treba imati postovanja prema coveku koji vam je doneo gomilu trofeja.

hm?

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.

neutralni felsh

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)


sitna zloba lako popije mozak.

dgbg

pre 6 godina

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.
(Gazda Dojkan, 07. april 2018 19:02
pa da imas malo mozga komentar je u vezi teksta , niko nije spomenuo znam ga znam, video, cuo.. ili ja kazem ovo ili ono .

ima sve na netu

pre 6 godina

@Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Guglaj "istanbul 92, željko obradović"

Mrznja je zeznuta stvar, ne vidi se dalje od nosa zbog nje

pre 6 godina

Ne lupa covek nista, samo kaze sta misli. A trofej el nisu osvojili zato sto pao vise nema ni priblizno veliki budzet kakav je imao sa Obradovicem. Budzet i jeste jedan od razloga zbog kojih je Obradovic otisao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tomica, 7. april 2018 15:11)

To jednostavno nije tacno sto ti pises. Jeste bilo sezona u kojima je imao najveci budzet, ali uglavnom to nije bilo tako.Mislim da je bar dve titule osvojio a da nije bio sa budzetom u prvih pet. Nemoj da pises nesto o cemu nemas pojma. Oli, CSKA, Makabi, Barsa u to vreme standardno najveci budzet u Evropi. pa tek onda Pao i ostala boranija.Jednostavno, covek zna da osvaja i nema to veze sa budzetom. Imaju i drugi timovi budzete pa sto ne osvajaju treneri po deset titula EL. A ako i jeste otisao zbog budzeta te godine, ne vidim u cemu je problem, pa nece najbolji trener Evrope da glumi i igra sa tomom koji nije konkurentan nikome.

o

pre 6 godina

@Macak Gledao sam na YT finalnu utakmicu KEŠ u Grenoblu pa zbog toga vam kažem da je namešteno. LJudi od vlasti imaju svoje računice.

Aлександар

pre 6 godina

!Шта рећи о овом Јанакопулосу? Све је сасвим јасно. Можда само да подсетим да је Сале Ђорђевић од ликова попут овог добио отказ па му онда овде неки суде какав је тренер, а зараво то је та фела... Татин син мали Пешић и Јанкопулос који пљује по најбољем европском тренеру.

Ninja

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?

ko-ometator

pre 6 godina

divan dan za pantere
(sretan vaskrs, 07. april 2018 15:16)
A za tebe jos jedan u nizu na lecenju kompleksa. Kakve veze imaju panteri sa ovim. Ovaj ga isprozivo da je los covek a da ga ceni kao profesionalca. To je njegovo subjektivno misljenje a ovo drugo sto je nalupetao njegova sramota, a i to sto neko ko je toliko dugo bio u klubu i osvojio tolike stvari a danas i pored toga nije omiljen kao sto bi trebalo govori o tome kakav je covek. Za svadju uvek treba dvoje. A ovaj svoj doprinos trofejima moze da prica samo kroz viceve, u tom kontekstu jedino mozda vredi nesto ta prica jer da im nije bilo Obradovica ne bi osvojili ni trecinu toga.

Statuskan

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
(diamantidis, 07. april 2018 15:36) 

Da ne pratiš košarku od 2015 god. znao bi da je Žoc osvojio svoju prvu titulu sa Partizanom kada je Partizan bio najmladja ekipa u istoriji koja je osvojila evroligu.Pritom mu je budžet koji spominješ bio mizeran u odnosu na današnja ulaganja u fmp.Panteri i košarka ccccccc...

dachinho

pre 6 godina

"Svaka cast" ...

Upravo si SVE O SEBI REKAO... KAKAV SI COVEK...
A posto je "sveto trojstvo" i dalje na okupu (menadzment, tim,navijaci) ti u narednih 10 godina uzmi 6 titula prvaka evrope i DOKAZI da Zeljko nije bitan element?!?!!?
Kakvih ljudi ima na ODGOVORNIM MESTIMA, STRASNOOOO!!!

neko

pre 6 godina

Zatucani seljacizam kod crvenih jer ko nije navijač Czv taj loš nenormalan a ko je navijač par isto se smatra a suštini jedni i drugi duva promaja u glavi da pojmove brkaju a kamoli šta je dobro odnosno loše ili normalno odnosno nenormalno.

fortissimo

pre 6 godina

Ovaj covek je toliko kontraverzan , problematican da ova njegova izjava uopste nije bitna. Sta reci o coveku koji tvrdi da Zoc nema neku ulogu u svemu sto je osvojio u njegovom timu? Tvrdi da trener nije bitan, prakticno to on kaze? Ako trener nije bitan, sta ce mu trener i zasto njegov tim vise nije prvak Evrope? Zeljko je to ostvario sa Fenerom i opet ce. U sto marke? Na kraju, svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.

Gile

pre 6 godina

1Beograđanin, nisi mi jasan ti u svi koji su ti dali pluseva. Naravno da je zaslužan menadžment. Oni su dali svoje pare za to. Oni su i doveli Obradovića. Naravno da je najveća uloga Obradovića. On je i prepoznao da kad je sin preuzeo, to više nije to, i otišao. A ovaj sin je vodio fudbalski klub u Češkog u nigde ništa nije uradio.

Alex

pre 6 godina

Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36)

Ne lupaj molim te. Ja ovog sto nije zvezda i sto mora da viri u pasos ne volim ni malo, ali realno je klasa iznad svih, zna, ume i vidi sto drugi ne vide. Da pare resavaju pobednika, ne bi se igrala evroliga nego bi na pocetku godine trazili izvode sa racuna. Na kraju koliki je budzet imao 1992?

Neko Iz Mase

pre 6 godina

(diamantidis, 7. april 2018 15:36)
Ako već ne znaš, onda bar potraži na netu. 1992 godine u svojoj prvoj godini kao trener, sa najmladjom ekipom ( prosek 21,7 godina)u Kupu Šampiona, igrajući van Beograda zbog sankcija, Žoc je pokorio Evropu. U timu nije bilo nijednog stranca.

neutralni felsh

pre 6 godina

Mi Grke posmatramo sa velikim sipatijama zbog vere, ubedjeni da su nam oni pravoslavna braća. Ovo je prava slika jednog Grka i budite ubedjeni, gazde Fenera nikada neće ovako nešto reći. PAO nije postojao kao klub u evropskom smislu dok nije došao Željko Obradović, a jednina titula koju su imali pre toga je osvojena u jednom od najkontraverznijih finala koje je igrano tokom devedesetih. Sada su se uprosecili i pate od kompleksa nekada velikog kluba koji nikako ne stize do F4.
(hm?, 07. april 2018 17:26)


upravo tako. grke zaista poznaje samo onaj ko je ziveo i radio tamo van turisticke sezone... leti prolaze letnje price i smeskanja, ali zivot je nesto drugo.

Cacak olee

pre 6 godina

Kao neko ko je u stalnom kontaktu sa Grcima samo cu reci da
su oni narod apsolutno isti kao i mi po mentalitetu i svemu. Prijateljstvo grckog naroda trazite u najtezim trenutcima za zemlju ( bombardovanje Srbije, priznavanje Kosova i sl) a ne sta je rekao vlasnik kluba o treneru koji je presao
u drugi klub za vece pare. Ko kaze da nam grci nisu prijatelji onda neka mi pokaze ko su nam prijatelji. Ako nam nisu pomagali nisu nam ni odmagali. Volim Grcku

marko

pre 6 godina

Kaze porodica Jankopulos je najzasluznija za sve uspehe Panate u Evroligi a ne Obradovic,pa majstori evo ista porodica drzi klub sto sad ne osvajate titule kad ste najbitniji, da vam nije Zeljka bili bi isto sto i sada prosecna Evroligaska ekipa kojoj je plasman na final for gotovo neostvariva zamisao Zeljko je od vas napravio Panatu koju svi znaju a ti mali covece prihvati da pored svih svojih para u kosarci si nebitan za tebe je Zeljko Bog... znam da je tesko to prihvatiti kada te od malena uce da pare mogu sve,kad ono u praksi ne mogu. Treba nekad i mozak imati

PAOK

pre 6 godina

Sta je bio PAO pre Obradovica?Primera radi Aris ih je drao 80-ih pa je ta "postena porodica" dovela Nikosa Galisa iz Arisa.Aris je igrao 3 godine fajnal for uzastopno a Paok jednu.Pre 90-ih samo je Aek od klubova iz Atine stigao medju prve 4 ekipe u Evropi.Posle je unistena kosarka u Solunu od strane drzave.Svi atinski klubovi su isti.Inace PAO je imao zadnih godina veci budzet od Olimpijakosa u kosarci pa nisu nista uradili.

dejanR

pre 6 godina

Baš lupa! Zoc je, svim po sportskim kriterijumima, proveo znatno više vremena na klupi Panatenaikosa nego što treba. Verovatno su neki lični i emotivni razlozi uticali na to. Odluka da ode je doneta u kranjem trenutku, jer uvek u jednom trenutku dođe do prezasićenja i igrača i trenera i navijača... i onda nastupa neminovni pad. Ovako je otišao gospodski da se, možda, jednom vrati u svoj omiljeni klub, grad, državu...

Amaterasu

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja.
(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

Fantasticna logika. Mozes li mi, dakle, reci ko je uzeo Evroligu sa 5 miliona? Bonus pitanje, ako takvog nema, da li to po tvojoj logici znaci da dobar trener NE POSTOJI?

Putnik

pre 6 godina

Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina. Za razliku od generalnog sponzora zbog čijih "redovnih" uplata nam se, između ostalog, raspao prošlogodišnji tim. U tom smislu dugo nam živeo i često kod nas pazario igrače za po milionče. Plus ih razvija za reprezentaciju. Šta ćemo više. To da li nas voli ili ne, who gives a damn. Neka samo šalje pare, to je bitno.

Što se Janakopulosa tiče, on sam je dovoljno puta dokazao kakvo je primitivno govedo a neki njegovi navijači dočekuju Zvezdu sa Hrvatskim i albanskim zastavama, banerima "Kosovo je Albanija" i ustaškim parolama (Grci sa ustaškim parolama, to je stvarno biser), tako da njemu i njegovom timu srdačno želim izbacivanje iz svih Ulebovih takmičenja i puno sreće u Ljigi Šampinjona. Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom.

Nisam ni ja zvezda, i ja sam Partizan

pre 6 godina

Znaci ne misli se samo ovde kakav je Obradovic covek... Lepo je cuti i druga misljenja, mada sve znamo! Za trenerske poduhvate svaka cast! Hvala.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Jumko, 7. april 2018 15:17)

Svako ko ne navija za Zvezdu(FMP)je loš čovek?

Rade

pre 6 godina

Diamantidis do neke mere si u pravu, tamo gde su pare, tamo Ide Žoc. Ali nemoj da zaboraviš, da Partizan 92 ne znam dal im je bio buđet pola miliona kada su pokrili Evropu?

милорад

pre 6 godina

Jа као циганин звездаш могу да кажем да ова изјава све говори о овом човеку. А за г. Обрадовића само наклон за све што је урадио као играч и тренер.

nnnn

pre 6 godina

@Deki
Steta sto necemo videti, voleo bih da preuzme neki klub tipa Bamberg da vidim sta bi uradio. Grcki timovi danas imaju daleko manji budzet nego pre desetak godina.Nekada su glavni igraci PAO bili Bodiroga,Dijamantidis, Spanulis,Jasikevicijus, a danas je to Kalates koji ne moze bacanje da pogodi

antiDebil

pre 6 godina

Nista, i sada imate trojstvo menadjment, porodica, navijaci pa nece vam biti problem da nastavite sa uspesima koji su ostvareni za vreme Obradovica !

Влада

pre 6 godina

Па и неки други имју велике буџете па не могу да освоје ЕЛ. Рецимо Ефес. Сви троше велике паре. Нике само у парама ствар. Е ту тренер долази до изражаја. Овај Грк као и сви они је превише емотиван. Човек је једноставно хтео промену. Хтро је да проба исто то у некој другој средини. Шта је он у Панатинаикосу имао још да се доказује?

мики

pre 6 godina

Moramo biti realni i priznati da je gospodin Dimitris itekako u pravu.. uprkos svoj trenerskoj veličini gospodina Željka Obradovića..
(Markić, 07. april 2018 15:06)

у чему је у праву? изрекао је гомилу глупости. Жељко=кошарка, и као играч и као тренер. непоновљив, неупоредив, генијалан. оваj има само лову и его до месеца.

Pera krojač

pre 6 godina

i ti i svi vi koji negativno govorite u željku obradoviću treba da ustanete kada izgovarate njegovo ime. taj čovek je dao toliko srpskoj i evropsjoj košarci i pokazao da je PATRIOTA mnogo puta do sada.

LeBrankovsAlimpije

pre 6 godina

Ulazu neki milione pa ne mogu ni u top 8. Covek 10 puta bio sampion Evrope, pa nije on valjda jedini trener koji je vodio bogate klubove. Neki mu EP u Srbiji zameraju, kao da su zaboravili koga je imao u reprezentaciji i sta su radili pojedinci.

mazy

pre 6 godina

Zbog vlasnika i navijača bih voleo da Panatinaikos nikada više ne bude blizu osvajanju trofeja.Ovakvim ljudima bi trebalo zabraniti da upravljaju klubovima.

Dimitris

pre 6 godina

@Diamantidis usuli su i u zvezdu 10 milki, pa je kuca 14. Ovo sta je doticni izjavio je otprilike u rangu da je Pekovic izjavio za Vujosevica.

Nolan Smith

pre 6 godina

Realno nema para pa mu je Zeljko kiselo grozdje jer kad ima para ima i sveto trojstvo (agia triada) pa kao sada Fener može da osvoji bez problema.
Čak i da zaradi velike pare angazovace Karija i osvojiti.

imks

pre 6 godina

Sta ovaj se kao naljutio sto je Željko hteo da ide iz kluba... Ne znam sta je tu čudno, uglavnom treneri menjaju klubove, valjda je to normalno

kaokakao

pre 6 godina

Čovek je potpuno u pravu. Čim je prestao da sipa u klub, ovaj je pokupio pinkle. Razlog jednostavan, bez velike kinte nema ni trofeja. Sada mu turci sipaju 40 milki i eto trofeja. Tako i moja pokojna baba može da se prošeta kroz Euroligu. Za sve vas ljubitelje lika i dela Željka Obradovića, samo jedna konstatacija, kada bude uzeo trofej Eurolige sa budžetom od 5 miliona, onda možemo da pričamo o njegovim trenerskim kvalitetima, do tada doviđenja. 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diamantidis, 7. april 2018 15:36) 

Posto vidim da si jako mudar covjek, evo stavi sebe u situaciju da si vrhunski strucnjak u nekom poslu, da zaradjujes dobre pare, da nizes uspjehe, nagrade i ostalo sto ide uz to, i da sve to bacis i odes na losiji posao, da se dokazujes ispocetka. Da li bi to uradio iko normalan? I kome da se dokazujes? Poberes sva priznanja moguca, a onda ti tamo neki isfrustrirani lik iz fotelje, koji samo zna da prica i da ostavlja komentare, kaze da si los trener. Njemu da se dokaze? Tebi da se dokaze?

pedja

pre 6 godina

diamantidis-Pa uzeo je sa mnogo manje para, njegova prva Evro titula je sa Partizanom. Pises gluposti za pare, pa CSKA, Real, Barsa, Oly, Pao svi oni imaju isto mnogo para kao i Fener i svakako da jedna od tih burzujskih ekipa mora da osvoji. Hvalite Gvardiolu, a ono što on radi je klasičan primer toga da radu samo sa ekipom koja je puna para i opet ga svi hvale, ali naš je Željko pa ga morate pljuvati...

podguzne muve

pre 6 godina

Jumko, 'dijamantidis' i ovaj gazda što mu je tata ostavio klub da se igra isto razmišljaju. To je taj mentalni, a i moralni sklop. Lako se međusobno pronalaze, ništa čudno.

мики

pre 6 godina

otisao je cim je bilo malo manje novca nego ranije, otisao je tamo gde daju najvise.
(Ivan, 07. april 2018 16:14)

просто сам запањен што није отишао тамо где нуде најмање. то је ваљда нормално...

Gazda Dojkan

pre 6 godina

nije da mu neko spori strucnost i sferu kosarke,nego kakav je covek...
(dgbg, 07. april 2018 17:56)

Kad pljunes iznad sebe, padne nazad, na tebe. Pricati o ljudskim kvalitetima nekoga koga nikada nisi ni sreo, moze samo losa osoba.

BOGOSLAV

pre 6 godina

dejvid blat u momentu kad je trenirao klivlend pre par godina i najboljeg igraca na svetu lebrona dzejmsa...znaci bio je na vrhu dalje nema...kaze na konferenciji za stampu najbolji trener na svetu je zeljko obradovic i tacka,ameri ne veruju sta kaze covek...e to je pokazatelj zeljkove velicine,zamislite se zlonamerni ljudi?

analiza

pre 6 godina

"Iako generalno ne mirisem napaljene grobljane, pa time ni rumenka, ipak mu se mora odati poštovanje za izuzetno trenersko umeće, a bogami i za činjenicu da je kupovinom Kaline i Gudure postao najveći i najpouzdaniji sponzor Zvezde u zadnjih nekoliko godina...
... Za Janakopulosa je Čačanin gospodin, a nama je isplativ. To što protiv nas sa Fenerom igra napaljen i ponekad nas rezultatski urniše mu možemo oprostiti. Dva miliončeta kao nadoknada je sasvim zadovoljavajuće. Koliko je dao svojim ljubimcima sa druge strane brda? Prema tome, kapa dole za rumenka i sledeći doček sa aplauzom."
(Putnik)
Ono kad pohvala prilicno vredja.Rumenko?Zar ne postoji teorija da je "Zeljko pustio" Par da prodje dalje pre par godina-tako da,eto,dao je i svojim ljubimcima nesto.Da,zaboravih da je on cak i pobedama Fenera omogucio CZ prolaz dalje,ali ,vazno je da je on "rumenko".To je isti "nivo" razmisljanja kaokod onih koje ne trpe Noleta jer je,eto,navijac CZ.Ta dvojica su najbolji ili su bili najbolji u svom poslu,ali,hajde malo da ih pljucnemo jer ne navijaju za "pravi" klub.A sto se Vlasnika PAO tice,tu se slazemo.

jak

pre 6 godina

ako gledamo po parama, onda Dule i Partizan nemaju ramen. pa i zvezda je blizu, a sada Zalgiris. A treneri vole da menjaju klub, sto vise sa vise tima.

sasa the red baron

pre 6 godina

VLASNIK Pao, ne razume mnogo sta?

Njegova prica o "trojstvu" je naivna, jer gde mu je sad trojstvo?
Titule se dolazile dok ih je Zeljko izmisljao.
A za vas koji pricate price o budzetima, ne zaboravi da je Zeljko uzeo titulu sa Partizanom, koji te godine nije smeo ni da igra u BG, a o budzetu da ne pricam!!!
Ja kao navijac Zvezde, ga postujem.
Ne znam ga kao coveka, ni meni se ne svidjaju neke njegove recenice, a da ne pricam o fiasku koji je ostavio iza onog EP u Srbiji...
Ali covek kao trener ima 10 titula u EL!!!
Da ih je od drveta rezao, ne bih uspeo toliko izrezati!
I ovaj vlasnik pao, a i Marko Pesic iz Bayerna, oba pate od ego problema, jer smatraju da su oni deo tima, ne svatajuci da "trener" snosi odgovornost za sve poraze, ali i pobede...
Tako je bilo, tako ce i biti..

boranija

pre 6 godina

Zvezdas sam. I zbog mnogo stvari ne gotivim lik Zeljka Obradovica. Medjutim, to je apsolutno odvojeno od dela istog. Pricati o budzetu coveku koji je osvojio Evropu sa Partizanom i Huventudom? Ovaj Janakopulos je tipican primerak druge generacije milijardera. Jad i beda. Ostavio ti tata klub da se igras, a ne znas? Dok si ti u Panatinaikosu i Kup mesne zajednice ima da brojite kao Evroligu.

MiRa

pre 6 godina

Жељко им донео све титуле у Европи и опет га нападају.
(Урош, 07. april 2018 15:06)

Kao i Srbi

Boban Vranje

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.

Posmatrač

pre 6 godina

Psi laju,a karavani prolaze. Nema razlog da se o ovome priča jer braća Jakopolis imaju svoju imovno stanje al'to te ne čini čovekom nit da je za pravo da vredjaš jednog igračku i klupsku LEGENDU koju ti doneo titulu prvaka evrope pet puta a verujem da ne bi niko to uradio od drugih trenera sasvim sigurno.

celar aleksandar

pre 6 godina

Postovani gospodine Janakopulose,izostavivsi krucijalni podatak da je Obradovicevom odbijanju da produzi ugovor sa vama prethodilo vase pijacno cenkanje oko novog ugovora koji je bio znatno manji nego postojeci,dolazi se do zakljucka da lazete cim otvorite usta.
Iskreno se nadam da vam je jasno da ste izgubili trzisnu utakmicu od Fenerbahcea(sto vas verovatno boli uzimajuci u obzir ljubav Grka i Turaka) a da je ucenjivanje jednog Zeljka Obradovica nedopustivo.
Nadam se da vam je jasno da za vjeki vekova vise necete osvojiti Euroligu,
a vama ostaje nada da cete to uspeti sa Paskvalom o kome bi trebalo da raspitate kod vaseg takodje bivseg trenera Duska Ivanovica ciji je pomocnik bio za vreme rada u Barseloni. Kako to biva svaka rupa nadje zakrpu kako to lepo rece moja baka,cija je druga cuvena postapalica bila "duzan kao Grcka".
Nisam to shvatao do skora ali mi nekako sada dolazi na pamet i Dejan Tomasevic sa svojom cuvenom o Atini kao malom gradu i Grcima kao ...

мики

pre 6 godina

Cim dobije bolju ponudu rumeni odlazi.
(komsija, 07. april 2018 15:08)

ово си написао као да је то нешто лоше. да неће можда да тренира стране клубове за џабе? можда и да им плати. седи, један.

мики

pre 6 godina

svi treneri su orudje kluba zajedno sa navijacima ali najvise trofeja osvaja Zeljko.
(fortissimo, 07. april 2018 15:21)

... или да поједноставимо... кошарку играју сви, а трофеје доноси Жељко.

мики

pre 6 godina

(diamantidis, 07. april 2018 15:36)

једна чекам да ти и твоја баба освојите Евролигу. какав би то био дочек код скупштине!

RoleR

pre 6 godina

Ljudi,da li se ovde stvarno vodi polemika o tome da li je Obradovic dobar,ili los trener!? Ne dobar,nego najbolji kojeg je Evropa ikada videla! Mozemo mi da navijamo za Zvezdu,ili Partizan,da se molimo Bogu,ili Alahu,ali,kada se podvuce crta I sve kada se sabere dobijamo da je Zeljko Obradovic Bog-otac medju kosarkaskim trenerima!!!

mirko

pre 6 godina

Ovaj Grk samo pokazuje mentalitet i nedostatak profesionalizma karakterističan za ljude sa Balkana. Rukovodi se previše emocijama a zanemaruje činjenice i rezultate. Čak i da se Obradović na kraju poneo nefer prema Panati, ne možeš o čoveku koji je toliko titula doneo klubu ovakve stvari javno da izgovoriš. Ti možeš o tome da imaš mišljenje a ne da to iznosiš u javnost jer na taj način narušavaš ugled kluba čiji je Obradović neodvojivi deo.

Macak

pre 6 godina

I Bosna je osvojila evropski šampionat ali kako. Mali košarkaši i treneri rade kako im nalaže odluka vlasti iz
(ood, 7. april 2018 16:22)

Sine moj, vjerujem da si mlad, ne sjecas se tih dana. Bosna je ovojila titulu prvaka Evrope jer je imala stravican tim. Nista drugo nije bilo razlog. Imali su drugarski odnos trenera koji je poslije postao zvijezda i igraca koji bili mega zvijezde (Delibasic, Radovanovic) i fantasticni klupski igraci, Hadzic bek, Krvavac i Varajic. Dok je uzasno skupi talijanski tim ganjao Delibasica sipao je Varajic 40 komada u toj tekmi. Hadzic je bio nizak ali je trpao trice sa americke udaljenosti, na zalost tada za dva poena, Tad se vani islo sa 27-28 godina i zato je bilo moguce okupiti takvu ekipu. Titulu su trebali uzeti i Zadar i Jugoplastika ranije u svojim finalima, ali dosta je tu muljanja sa sudijeske strane bilo.
Gledao sam finale Kupa Koraca u Banjaluci tada, Partizan sa Kicom , Prajom i ostalim zvijerima i Bosna sa Kindjom Varajom i ostalima. Krvavac pogadja za produzetak, drama navijanje, bez tuca i gluposti. Na jednoj tekmi vidis pet najboljih igraca Evrope u toj godini, sine to je razlog uspjeha tada kad su Jugo igraci dominirali kosarkom.

zvezdarac

pre 6 godina

@diamantidis
Obradović je uzeo titulu EL sa timom čiji je budžet bio manje od 500 hiljada nemačkih maraka. Ali ti si verovatno rođen mnogo posle toga pa ne znaš ni šta su bile nemačke marke.

ccc

pre 6 godina

Budzet evropskih timova za 2016/17 godinu.

Ovo su budžeti evroligaša:

CSKA - 35 miliona
Real - 27
Fenerbahče 23
Barselona 21
Darušafaka 20
Armani 19
Efes 18
PAO 14
Olimpijakos 12,5
Galatasaraj 12
Baskonija 11,5
Makabi 11
Uniks 10,5
Bamberg 8,5
Žalgiris 8
Zvezda 5 miliona.

Iste godine Fener osvaja EL. Da li su imali najveci budzet?? Prema tome sa tim pricama NE bajte vise o budzetu. Lazete! Uporno i debelog obraza. Ili iz mrznje i totalnog ne informisanja bajete sa istom pricom o budzetu.

Duki

pre 6 godina

Ma da, baš je tako kako ti kažeš. Jedino njegovi klubovi imaju para, ostali ništa. Nego, koliki je budžet imao kada je postao prvak Evrope sa Partizanom?
(Ninja, 7. april 2018 15:51)

Druze, drugo je to vreme bilo, tad su i u fudbalu harale Evropom Zvezda i Steaua, Partizanov trofej je bio poslednji trzaj te epohe. Sad je sve komercijalizovano 100x vise, manje bogati klubovi iz istocne Evrope vrlo tesko mogu da ostvare bilo sta, zapravo nece vise nikad, ni sa Zeljkom ni bez Zeljka. Inace nije tacno da Zoc nije zasluzan, ali zasluzne su jednako i pare koje su ulozili Janakopulosi.

nnnn

pre 6 godina

@Hogar
Ja ne lazem nego si ti neinformisan. Prve sezone je doziveo katastrofu u TOP16 (nije ni dosao do TOP8), druge sezone je igrao F4 (izgubio glatko od Reala u polufinalu), tek trece sezone kada je sklopio tim u rangu CSKA dosao je do finala (izgubio od CSKA), a cetvrte sezone osvojio Evroligu (i to na domacem terenu).
Zapravo, ako ne osvoji ove sezone Evroligu, to ce mu biti jedna Evroliga u 5 sezona.

aaa

pre 6 godina

Od tebe je taj Zeljko igraca naprvio,jos kad si Tea pljunuo pokazao si da si 0 od coveka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bgd, 7. april 2018 15:07)

# Link komentara

Kakvog igraca, ovo je izjava vlasnika kluba? :D

Josarian

pre 6 godina

Reč "kontraverzno" je kod naših novinara zamena za mnogo reči: kriminalac, lopov, budala...U konkretnom slučaju, ovo treće. Treneru koji Ti donese titule koje ni jedan drugi ne bi vraćaš na ovakav način!? Rekao bi i "stoka nevaspitana", ali, uzdržaću se. I, da se razumemo, nije reč o tome da je u pitanju Željko Obradović. Za svakoga bih to rekao ko na ovaj način blati ljude koji to ničim nisu zaslužili.

micko

pre 6 godina

na koje pitanje je odgovorio? da li je moguce da ovako sture informacije dajete? kako covek da shvati sve ovo,da baca pasulj sta su ga pitali....

Pavle

pre 6 godina

Ne obožavam Željka kao čoveka ali kao trenera zaista je izlisno o tome pricati. I kao biznismena da tako kazemo. Jednog od najuspesnijih u svom poslu? Pa zar iko ima ista da mu kaze? I ovi sto to osporavaju. Pa jel treba sa treceligasem da osvoji 9 puta Evroligu? Koliko Pablo Laso ima para? Pa ima cini mi se jednu titulu. O cemu vi pricate ? Barcokas? Kakav tim ima? Pesic sa Bajernom kad su pravili tim? Ataman na kraju krajeva? Svi imaju jake budzete, ali bajo moj zna se ko ima najbolje trenere i ko je najbolji. Samo malouman covek moze da ospori takav uspeh.

Posmatrač

pre 6 godina

Ovo je kao u filmovima serijama da slušam izjavu.

"You are dead man for me." Treba li su da pitaju igrače Pao šta misle o Željku a ponajviše Dijamantidisa legendu evrolige. Potpuno nepotrebna izjava od čoveka koji da mu Žoć nije bio na klupi pitanje dal'bio Pao bio u košarci to što jeste. Štaviše Oly bi bio mnogo trofejniji. Otud bistu treba da mu podignu što su kao košarkaški klub veliki ako već nisu u fudbalu najtrofejniji.

BOGOSLAV

pre 6 godina

pogledajte kako su ga kao kralja docekali navijaci panatenikosa kad je prvi put posle odlaska gostovao kod zelenih. to je pravi pokazatelj necije velicine...a ne nekih zlonamernih pojedinaca

3D

pre 6 godina

Al čuj ovo kad je reako da želi da ode postao je za mene mrtav čovek. Pa šta je trebalo da ostane do smrti, da se ti slučajno ne naljutiš.

bice da su ocekivanja bila malo pogresna

pre 6 godina

Stam te bilo za izjavu. Covek je sa tvojim klubom osvojio sve sto se moze osvojiti i ti lupas neke gluposti po novinama i pricas o coveku i treneru koga svi u svetu gledaju kao kralja. Da bog da pa da nikad vise ne osvojite nista.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Boban Vranje, 7. april 2018 20:05)

Ono sto je nasmesnije je da nista slicno nije izgovorio kada je Zeljko odlazio. Naprotiv, bile su rece zahvalnosti "za svet sto je Zeljko ucinio" itt. Zasto? Pa zato sto je mislio da ce lako zameniti Zeljka, a onda je shvatio da to ne ide tako.
Covek je histerican, to kako je otpustio Sasu u trenutku kada je isti imao prvo mesto u ligi, osvojen kup i cetvrtfinale EL govori dovoljno o njemu - Pana u poslednjih 6 godina nije osvojio kup, prvenstvo i otisao dalje od cetvrfinala, zasto je onda Sale bio gori od drugih? Sad je jasno, zato sto ovaj smesko ocekuje da svako bude Zeljko - e, moj, brate... taj Zeljko je rastao uz Acu Nikolica, znamo kakav je bio kao junior, igrao sam direktno protiv njega u juniorskoj utakmici neke 1978.godine(njegova poslednja, moja prva juniorska sezone), znam kako je tadasnjih juniorski tim Borca bio skolovan i utegnut.

Hogar

pre 6 godina

nnnn,Koja katastrofa bre prve sezone u top 16,jos prvu sezonu Fenerbahce igro final four i zna se kako izgubio od Cska.Nije dobro lagati

Mirko

pre 6 godina

Pa što ona to "Trojstvo" nije osvojilo neku EL bez njega, kad su oni najbitniji faktor???
Stalno pljuckaju okolo, večiti četvrti.
A ovaj problematičan lik nije vredan priče, nezahvalnik arogantni.

Mirko

pre 6 godina

(Putnik, 7. april 2018 20:38)

Potpisujem sve što si rek'o.
Samo bih dodao da se nakon svega ispostavio kao veliki Srbin, iako smo se mi šalili na to što je rekao, al bio je u pravu - on to jeste.
Najtrofejniji trener u Evropi tj. u EL, i još srbin, pride ovo što kažeš za razvijanje i plaćanje naših reprezentativaca - svaka mu čast i pridružujem se velikom aplauzu za njega kad dođe sl.put u Arenu ili Pionir.

1Beogradjanin

pre 6 godina

@(Gile, 7. april 2018 15:53)
Druže, izjava je da su jedino porodica Janakopulos i menadžment zaslužni za uspehe. Kažeš uložili su milione? Pa šta? Toliko puta u sportu smo bili svedoci da često ni milioni ni zvučna imena ne donose titule. Naravno da treba uložiti ako želiš uspeh. Naravno da ti trebaju kvalitetni igrači da bi osvajao titule. Medjutim, ako nemaš nekoga da napravi TIM od tih igrača i stvori "hemiju" u toj ekipi onda džaba ti milioni. Čitam ove komentare i ispada da Obradović pojma nema i da je jedino budžet tima zaslužan za njegove uspehe! Gluposti! Najobičnija lupetanja apsolutih neznalica i marginalaca koji nisu zadovoljni svojim životom pa su kivni na tudje uspehe (najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao). Zamera mu se što je otišao kada se situacija u klubu promenila! Da, vi biste ostali u firmi koja ide silaznom putanjom i u njoj ste dostigli maksimum i nema više izazova, a druga koja je u usponu nudi odlične uslove za rad, novi izazov i fenomenalnu platu! Licemeri! Opet, najblaže što mogu da napišem da bi komentar prošao.