Nova vest
Košarka

Petak, 30.03.2018.

19:33

EL: Nedović najefikasniji – Unikaha posle produžetka slomila Oly

Košarkaši Unikahe pobedili su pred domaćom posle produžetka Olimpijakos sa 87:85 (74:74) u 29. kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

EL: Nedović najefikasniji – Unikaha posle produžetka slomila Oly
StarSport

Na terenu u Malagi videli smo čak tri srpska igrača – Nemanja Nedović i Dragan Milosvaljević u dresu zelenih, odnosno Nikola Milutinov u crveno-belom dresu.

Nedović je meč završio sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije, Milosavljević je ubacio tri poena, dok je Milutinov ostvario učinak od 10 poena i 12 skokova.

Izabranici Đoana Plaze ispustili su +16 koliko su imali na početku treće deonice i katastrofalna 3/4 koštala ih je pobede u regularnom delu meča.

Olimpijakos je treći period igre dobio sa 23:7, a potom su na tri minuta do kraja imali sedam poena prednosti. Iako je Nedović do tada igra slabu utakmicu, srpski košarkaš se aktivirao i postigao nekoliko važnih poena.

Nedović je mogao da bude heroj Unikahe u regularnom delu meča, ali je na 27 sekundi do kraja promašio trojku pri rezultatu 74:74. U narednom napadu i Spanulis nije bio precizan van linije 6,75, dok Milutinov nije uspeo posle ofanzivnog skoka da poentira.

Ušlo se u dodatnih pet minuta, gde je kao heroj izrastao Adam Vačinski koji je u dva navrata vraćao Unikahu iz zaostatka. Na kraju, na tri sekunde do kraja meča Nedović je asistirao Ogastinu koju je doneo pobedu ekipi iz Malage.

U poraženom sastavu najefikasniji bio je Vasilis Spanulis sa 15 poena, a legendarni Grk na ovom meču postao je najbolji asistent u istoriji Evrolige.

Ovo je bila 12. pobeda Unikahe u Evroligi, dok je Oly pretrpeo deseti poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu