Nova vest
Košarka

Subota, 02.12.2017.

16:32

EL: De Kolo i Gist najbolji u X kolu (VIDEO)

Košarkaši CSKA iz Moskve i Panatinaikosa, Nando de Kolo i Džejms Gist proglašeni su za najkorisnije igrače desetog kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

EL: De Kolo i Gist najbolji u X kolu (VIDEO)
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

De Kolu je ovo 12. put da je MVP kola Evrolige, dok je Gist prvi put stigao do tog priznanja.

CSKA je u desetom kolu pobedio Barselonu sa 92:78, a De Kolo je upisao 18 poena, 11 asistencija i četiri ukradene lopte što mu je donelo indeks korisnosti 30.

Isti indeks je imao i Gist u pobedi Panatinaikosa nad Malagom sa 82:71. On je ubacio 17 poena, imao je i 11 skokova, dve asistencije, jednu ukradenu loptu.

Najveći indeks korisnosti, 32, imao je košarkaš Real Madrida Luka Dončić u porazu njegove ekipe od Crvene zvezde (83:87). Slovenački reprezentativac je meč završio sa 20 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, a čak 10 faulova su protivnički igrači napravili nad njim.

Nakon De Koloa, Gista i Dončića, po indeksu korisnosti sledi srpski košarkaš i igrač Efesa Vladimir Štimac, koji je sakupio 29 indeksnih poena u pobedi njegove ekipe nad Milanom.

Najbolji strelci desetog kola sa po 26 ubačenih poena bili su Erik Grin iz Valensije, Noris Kol iz Makabija i Aleksej Šved iz Himkija.

Košarkaš Olimpijakosa Jorgos Printenzis bio je najbolji skakač sa 14 uspešnih dodavanja, dok je najbolji asistent kola bio igrač Panatinaiskosa Nik Kalates sa 12 uspešnih dodavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve