"Više na sreću dobili, biće bolje za 10-15 dana"

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedila FMP i upisala prvu pobedu u ABA ligi.

Izvor: B92, Beta
Podeli
StarSport
StarSport

"Ja sam prezadovoljan što smo dobili ovu utakmicu. Igrom možda nisam, ali igraće Partizan bolje", rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana upisali su prvi trijumf u novoj sezoni ABA lige, pošto su na svom terenu pobedili FMP sa 87:84 u trećem kolu regionalnog takmičenja.

"Startovali smo sa dva poraza, a računao sam bar da jednu dobijemo, jer sam znao da imamo težak raspored. FMP je jedna od boljih ekipa u ligi, kao što ste videli, i teško ih je pobediti. Drugo, malo smo zakasnili sa radom i onda u hodu želimo da razigramo ekipu, da se uigramo. Još to nije kako treba, videli ste i večeras, bilo je dosta soliranja, pa smo više i na sreću dobili. Ja računam da ćemo za jedno 10-15 dana igrati bolje", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da njegova ekipa mora, pre svega, da bude bolja u odbrani.

"Kuburimo sa odbranom. Centralni pik ne možemo da branimo. Mislim da će mladi igrači naviknuti na moje principe u odbrani, u hodu ćemo to raditi...", kazao je Nikolić.

StarSport
StarSport

Partizan naredne nedelje počinje takmičenje u Evrokupu, a prvi protivnik crno-belima biće Alba.

"Koncentrisani smo na ABA ligu. Pitanje je koliko mi možemo u Evrokupu, imamo jaku grupu. Ovo su mladi igrači, možda nije realno da Marinković i Andić nose Partizan, a bili su bekap igrači godinama unazad. Razigravaćemo igrače, pokušaćemo sve da se dobije neka utakmica... Ne verujem da ćemo nešto napraviti, ali pokušaćemo da se u ABA ligi što bolje plasiramo", rekao je Nikolić.

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvoj deonici.

"Imam zamerku na igru svojih momaka jedino u prvom periodu. Ne toliko na igru, koliko na taj odnos, koliko na te situacije faul-koš, na situacije gde smo iz naših dobrih napada puštali tranziciju Partizana a znali smo da je to njihova najjača strana. Taj početak je odlučio pobednika. Sem toga, zadovoljan sam kako smo parirali snagom, što potvrdjuje i odnos skokova. Naravno, nismo srećni što smo izgubili utakmicu, okrećemo se narednom protivniku", rekao je Jovanović.

Partizan u narednom kolu ABA lige gostuje Zadru, dok FMP igra u Baru protiv Mornara.

NBA