Dedić: Ne bi me iznenadio treći Čovićev klub

Predsednik makedonskog KK Karpoš Sokoli Ognjen Dedić nastavio je sa verbalnim napadima na čelnike regionalne ABA lige i Nebojšu Čovića.

Izvor: B92 Severna Makedonija
Podeli
Foto: ABA/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Foto: ABA/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Dedić je pre nekoliko dana u javnom saopštenju istakao da "ABA vodi banda" i da se za sve pitaju čelnici KK Crvena zvezda i KK Cedevita.

Zbog toga ga je ABA liga kaznila sa 12.000 evra i najavila višegodišnju suspenziju Karpoša, ali to nije pokolebalo Dedića.

On se opet oglasio u javnosti saopštenjem koje je naslovnjeno sa "ABA = mala grupa ped**a (gangstera)".

Povezane vesti:
* Predsednik Karpoša izvređao Čovića i ABA ligu
* ABA kaznila Karpoš zbog "neodgovornih izjava"

"To što nije bilo odgovora na navede argumente u intervjuu potvrđuje utisak da je na čelu ABA lige mala grupa ped**a, odnosno gangsteri. Oni funkcionišu u gangsterskom sistemu, prema kojem ako je bilo ko ugrožen na neki način, pa čak i opravdano kao u našem slučaju, oni će svi navaliti na protivnika da brane svoj čopor. I ne bave se argumentima kada je u pitanju novac. Siguran sam ipak da u budućnosti neće naći ovce za 150.000 evra i onda isterati iz takmičenja", kaže Dedić, a prenosi portal SportMedia.

Dedićev bes izazvalo je izbacivanje Karpoša iz lige zbog smanjivanja broja klubova sa 14 na 12, a potom pozivanje da učestvuje u B ligi koja bi trebalo da zaživi od jeseni.

"Ta ponuda da igramo ABA 2 znači na primer da FMP više od nas zaslužuje da bude deo tog društva. Taj tim se samo zahvaljujući svom gazdi veštački održava u jadranskom društvu, sa 70 odsto pobeda ostvarenih uz pomoć sudija. Nebojša Čović, prvi čovek Crvene zvezde, pokazuje i ko je gazda ABA lige. Kao posledica svega toga, ne bi bilo iznenađenje da se u ovoj ligi pojavi i treći njegov tim koji bi se zvao "KK Mrzim ceo svet". Siguran sam da su on i njegovi poltroni kao mali gledali mnogo filmova u kojima je radnja bila da se ubiju svi i da se ostane sam. Zato apelujem na normalne klubove iz ABA lige, a ima ih mnogo, da ne dozvole takvim ljudima da kroje politiku. Prvak je unapred poznat i oni koji nisu u krugu poslušnika redovno ispaštaju", dodaje se u saopštenju predsednika Karpoša.

Prvi čovek Karpoša, koji je doveo ovaj klub do regionalnog takmičenja i Evrope, daje preglod ABA ligi kako da mu naplati kaznu.

"Karpoš Sokoli je ozbiljan klub uz koji stoji jedna od najboljih opština u Makedoniji, možemo da biramo kompaniju sa kojom ćemo da sarađujemo. Čović i ekipa definitivno nisu naš nivo. Istovremeno, pozivam Čovića da dođe u Skoplje u uzme mi 12.000 evra za kaznu za koju se svaki pravnik smeje zbog čega je izrečena. Kako se stvari razvijaju, ABA liga će umreti zbog gluposti koje se dešavaju u njoj. I onda će naših 12.000 evra dobro doći da plate sahranu takmičenja, odnosno da imaju pare za popa i sveće", zaključuje Dedić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.