Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.07.2017.

15:35

Vujošević već ima glavobolju u BiH

Košarkaši BiH okupili su se u ponedeljak za nastup u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali selektor Duško Vujošević nema razlog za zadovoljstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Vujošević već ima glavobolju u BiH

Okupljanje je prvo neočekivano pomereno dan posle prvobitno planiranog termina, a onda se u prostorijama KS BiH nisu pojavila trojica igrača koje je Vujošević pozvao.

Kako prenose sarajevski mediji Kenan Karahodžić, Nemanja Gordić i Imran Polutak nisu objasnili razloge svog izostanka.

Vujošević je prvobitno ostao bez dve najveće BiH zvezde iz NBA lige, krilo Milvoki Baksa Mirza Teletović se nije odazvao zbog gustog rasporeda, a Jusuf Nurkić je preko Instagrama svoj izostanak opravdao oporavkom od povrede.

Zbog povreda izostaju Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Andrija Stipanović, Emir Sulejmanović i Miralem Halilović, Zbog privatnih obaveza timu će se tek 14. jula priključiti Aleks Renfro.

Tako Vujošević na raspolaganju ima 14 igrača: Nikola Gajić (Igokea), Džanan Musa (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Montekit Fuenlabrada), Aleksandar Lazić (Dinamik), Amar Gegić (Bajern), Stefan Glogovac (Igokea), Obrad Tomić (Kakanj), Almir Hasandić (OKK Sloboda), Nedžad Muratović (OKK Sloboda), Ismet Sejfić (PVSK Panon), Adin Vrabac (Partizan), Draško Albijanić (Igokea), Darko Talić (Igokea), Edin Atić (AEK), Markus Lončar (Cedevita), Adi Zahiragić (OKK Spars Zirat banka), Aleks Renfro (Barselona).

Prve trening mečeve BiH će odigrati 12. i 13. jula protiv selekcije Belorusije u Sarajevu. BiH će u pretkvalifikacijama za SP 2019. igrati u Grupi A sa Slovačkom, Švedskom i Jermenijom 2-19. avgusta.

BiH na startu gostuje Švedskoj (2), potom igra tri meča u nizu kod kuće sa Slovačkom (5), Jermenijom (9) i Švedskom (12), a potom gostuje Slovacima (16) i na kraju Jermenima (19).

U glavnu rundu kvalifikacija koje su na programu u novembru 2017, februaru, junu i julu 2018. plasiraće se dve najbolje selekcije iz grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve