Barcokas: Kontrola emocija je ključ

Trener Lokomotive Jorgos Barcokas rekao je da je kontrola emocija donela njegovom timu izjednačenje u seriji protiv Barselone.

Izvor: B92 Evropa
Podeli
Getty images
Getty images

Lokomotiva je u četvrtak slavila u Blaugrani posle produžetka sa 92:80 i izborila majstoricu na svom terenu u četvrtfialu Evrolige.

„Mislim da smo odigrali ozbiljnu utakmicu. Kontrolisali smo sve što je bilo potrebno, sve što je trebalo. Konačno, imamo igrače sa stavom koji su odlučili rezultat. Iako smo slavili u produžetku i momentum je bio uz Barselonu, video sam karakter i stav, video sam mentalnu čvrstinu koja je izuzetno važna na ovom nivou. Mislim da moramo da kontrolišemo emocije. Sa izuzetkom druge utakmice, koju smo lako izgubili, sve ostale su bile tesne. Tako da sve zavisi od kontrole emocija, koliko ste mentalno jaki. Pokušaćemo da se smirimo, analiziramo i tako se spremimo za petu utakmicu“, rekao je Barcokas.

Heroj trijumfa Lokosa bio je Entoni Rendolf koji je eksplodirao u produžetku i praktično sam doneo izjednačenje.

„Bila je ovo timska pobeda. Nastavili smo da se borimo, nije lako igrati ovde. Drago mi je što smo na kraju ubacili šuteve i što smo pobedili. Potrebna nam je još jedna pobeda. Teško je napraviti plan za Barsu. Imali smo i sreće večeras. Sjajna pobeda za navijače Lokosa, za menadžment, za sve u klubu“, rekao je Rendolf.