Nova vest
Košarka

Utorak, 19.04.2016.

22:37

Fener počistio Real, Željkov 15. F4!

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se na završni turnir Evrolige drugu godinu u nizu pošto su u četvrtfinalu pobedili Real Madrid sa 3-0.

Izvor: B92

Autor:B92

Fener počistio Real, Željkov 15. F4!
Getty images

U trećem duelu ove serije ekipa Željka Obradovića slavila je u prestonici Španije sa ubedljivih 75:63.

Iako su mnogi posle povrede Jana Veselog očekivali veliku borbu u ovoj seriji, Fenerbahče je odigrao maestralno, a možda i ključni igrač u duelima sa Madriđanima bio je Nikola Kalinić.

Bivši igrač Crvene zvezde i u Madridu je odigrao zapaženu ulogu, u potpunosti je uspeo da odmeni Jana Veselog i Fener će u Berlinu biti možda i prvi favorit za osvajanje titule.

Ovo je neverovatan 15. plasman na završni turnir najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića koji će pokuštati da osvoji devetu titulu, prvu od 2011. godine.

Duel u Madridu gosti iz turske su iskontrolisali praktično od početka do kraja. Prvo poluvreme bilo je izjednačeno iako je Fener i u tom periodu konstantno vodio, ali se početkom drugog raspucao Bogdanović i Fener je brzo stekao dvocifrenu prednost.

U poslednjoj deonici domaći igrači su se unervozili, pokušali su na sve načine da uhvate priključak, ali Fener je ostao miran i obezbedio je drugi uzastopni plasman na završni turnir.

Bogdan Bogdanović odigrao je maestralno drugo poluvreme posle prvog u kojem nije pogogio ni poen i završio je sa 17 poena (7-18) i 4 skoka. Ekbe Judo dodao je 15 uz 12 skokova, Dikson je ubacio 14, Datome 13, a sjajni Nikola Kalinić 11 (5-7) uz 8 skokova. Kod domaćina, Rodriges je ubacio 15, a Ajon 14 poena.

Fener će na završnom turniru u Berlinu za finale igrati protiv Laboral Kuče koja je takođe sa 3-0 pobedila Panatinaikos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

4 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu