Nova vest
Košarka

Utorak, 23.02.2016.

12:20

Jokić: Ne znam da li će me Nagetsi pustiti

Srpski košarkaš Nikola Jokić rekao je da bi voleo da igra za reprezentaciju predstojećeg leta, ali da ne zna da li će mu Denver Nagetsi to dozvoliti.

Izvor: JT

Autor: JT

Jokić: Ne znam da li će me Nagetsi pustiti
Getty Images

Izabranike Aleksandra Đorđevića prvo čeka kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a potom ako izbore vizu i glavno takmičenje u Riju.

Jokić prošle sezone nije bio na Đorđevićevom spisku, pošto se spremao za svoj debi u NBA ligi, a poslednjih meseci postao je jedan od glavnih igrača Nagetsa.

Ako budem deo tima, biću mnogo uzbuđen. Želimo da pokažemo svetu da se Srbija vraća među najbolje košarkaške nacije na planeti. Svako sanja da jednog dana igra na Olimpijskim igrama i želimo da on postane java“, rekao je Jokić za sajt FIBA.

Bivši košarkaš Mega Leksa, koji ove sezone u NBA ligi prosečno postiže 9,6 poena i šest skokova, nije mogao da obeća da će se naći u Beogradu na kvalifikacionom turniru.

Može mnogo toga da se desi do leta. Nisam siguran da li moj tim želi da me pusti ili da li ću biti zdrav. Ne mogu ništa da obećam svojoj zemlji, kako ne bi posle ispalo drugačije. Tražim samo strpljenje i vreme, ali i naglašavam da bi mi bila velika čast. Svakako da je ekipa jaka i bez mene“, poručio je Jokić.

Kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre igra se od 4. do 9. jula u „Kombank areni“, a rivali Srbije u grupi su Angola i Portoriko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve