Košarka 134

Utorak, 23.02.2016.

12:20

Jokić: Ne znam da li će me Nagetsi pustiti

Srpski košarkaš Nikola Jokić rekao je da bi voleo da igra za reprezentaciju predstojećeg leta, ali da ne zna da li će mu Denver Nagetsi to dozvoliti.

Jokiæ: Ne znam da li æe me Nagetsi pustiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

ahmad nedzad

pre 8 godina

Cim nemas zelju da igras za Srbiju onda nam i ne trebas, a tvoje partije u Denveru ne zanimaju nikoga sem tvoje porodice i Miska.

msb

pre 8 godina

Možeš ti da budeš i Džordan, ali ako nisi igrao na olimpijadi nisi veliki sportista. Nema tog razloga osim stvarne povrede koji može igrača da spreči da ide na OI. Šta ćeš pokazivati unucima? Pare?

kg

pre 8 godina

@33
u evropu da izdominira? mislis a? samo njega cekaju a ima toliko novih koji stizu sa koledza I koji se mozda uklope I bolje. ili Denver promeni trenera I on postane 12ti igrac...I sl. "duznost svakog gradjanina"??? ne mlati

kg

pre 8 godina

a ko kaze da se on uklap u saletove zamisli. I bobi nije bio u reprezentaciji I onda je sledece sezone bio MVP evrolige I onda mu je od jednom bio preko potreban

ne pise nam se bas dobro

pre 8 godina

Neko je spomenuo dole da imamo kvalitetna resenja na unutrasnjim pozicijama i bez Jokica. Na petici to mozda i jeste tako- Bobi (ako i njega puste), Raduljica, MUSLI (DA, Musli je trenutno bolji centar od Milutinova), Milutinov. Na cetvorci, gde Jokic takodje moze dobro da odigra, mi kvalitetnih resenja NEMAMO ! Bjelica igra, tj ne igra ocajnu sezonu, Erceg nema klub jos od leta, Mitrovic je dugo povredjen, imace pre kvalifikacionog turnira mozda mesec, mesec i po dana ozbiljne kosarke, ako racunamo KLS u ozbiljnu kosarku. Ostaje jedino Macvan koji igra solidno u Milanu i Jelovac, mada mislim da Djordjevic na njega ne racuna.

kg

pre 8 godina

@100%
sta zelis reci? Novak kao uvek igra?? jeste, igra kad nema turnire I kad se njemu hoce ili kad zamisli da bi bilo lepo da striceva firma zaradi jos malo od prodaje svega I svacega u areni.
nemoj pluvati po kosarkasima jer se nikada nisi bavio sportom I ne znas koliko je tesko odluciti sta je bolje. uostalom ko kaze da ce on biti na spisku

kg

pre 8 godina

@a ja sedim nocu I navijam za tebe
e drugar, bole njega brige dal ti sedis nocu ili ne. I dal navijas za njega ili onog boljeg od njega. to sto ti nemas zivot pa se lozis na kladionice I NBA a ni u kraju basket ne bi uspeo do 21 da odigras to je vec treci padez

Vlada

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 23. februar 2016 18:28)

Jos jedan od onih kojima drzava treba da da i obezbedi sve, s na njemu je samo da izabere kafic i drustvo u kome ce i sa kim ce 'vatati zjala. A sta to treba drzava da da mladom coveku? Da mu nadje devojku i licnog psihologa i masera u 16-oj godini? Boze kakvi ljudi hodaju ovim svetom... JFK: "Ne pitajte sta vasa zemlja moze da uradi za vas vec sta vi mozete da ucinite za svoju zemlju!" pametnom dosta...

kosmajac

pre 8 godina

jedino da je kud da se trosi. ima 2o godina buducnost u nba. realno moze da igra jos 17,18 godina. lepo uplacuje penziju, ulaze novac posle kad zavrsi ostsne da zivi u usa . srbiju posecuje turisticki i to je to. kakav patriotizam ki bi te video da se povredis i ostanes na ulici

Dres reprezentacije-svetinja

pre 8 godina

Pa kako Parkera pustase toliko godina unazad? Verovatno je morao da bezi krisom da bi svako prcenstvo igrao za svoju reprezentaciju. TO VAM JE SAMO IZGOVOR!!!

LM

pre 8 godina

Hmm, bas je tuzno koliko smo mi kao narod navikli da ovakve izjave (citaj nasi politicari) okarakterisemo kao izgovor i protumacimo kako Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju, ili ima vece prioritete... Mislim da je on ovo govorio iz srca i zaista ne vidim nista lose u izjavi. Ne mozes reci o svom poslodavcu da te ne zanima njegovo misljenje jer ti imas prece stvari. Naravno da ce se sa njima i dogovoriti, ali zaista mislim da on jako zeli da igra za repku, a pogotovo na olimpijadi. Pa kojem to sportisti nije to cilj u zivotu?!?!
A sto se tice uporedjivanja sa drugim igracima, ne treba mesati babe i zabe... On je mladi igrac koji tek treba da stekne svoje ime, zasluzi minute i mesto u timu. A da ne pricamo koliko tek mora da radi na svojoj fizickoj pripremi. Uzimajuci sve u obzir, sigurno je da ce svi dobro da razmisle sta je najbolje za Jokica, od Denvera i Djordjevica do njega samog. A svima je cilj da on postane najbolji igrac kakav moze da postane. Naravno da je olipmijada vrhunac karijere svakog sportiste, ali je pitanje da li ce dobiti priliku da igra i kvalifikacije, a i da li je u interesu da igra OI a ne kvalifikacije, ako dodje do toga. Mnogo ima jos nerazjasnjenih stvari da bi se donosio konacan sud i osuda, tako da je najbolje da se svi suzdrzimo od bespotrebnog pljuvanja i omalovazavanja!

Nenad

pre 8 godina

Cudna situacija..secam se jedne takve sa Divcem..mislim da je bila 1995 godine pred EP u Atini..Lejkersi su mu nesto branili da igra zbog neke klauzule u ugovoru cini mi se ako se ne varam ali je ipak igrao..ali svejedno decko kako odluci njegova stvar ne treba ga osudjivati jer od tapsanja po ramenu zbog eventualnog uspeha i osudjivanja zbog eventualnog neuspeha ili lose igre nece imati mnogo koristi.

Aleksandar

pre 8 godina

Molim vas objavite komentar. Ništa se Jokiću ne pita Denver niti bilo koji drugi klub. Ovo je olimpijska godina i svaki igrač prema pravilima ima pravo da igra za reprezentaciju u svim takmičenjima, bez da ga klub u tome spreči. I Parker, i Gasol, i Valenčijunas, i Novicki, i Entoni su bili u tim godinama i niko ih nije mogao sprečiti da igraju za reprezentaciju. Prema tome, sine lepo reci ne mogu da igram za reprezentaciju i to je to. Cenim i poštujem, a ove priče da li će me pustiti, da li ću se povrediti ne piju vodu. Naprotiv, vređaju inteligenciju! Kraj! Ende!

Nikola

pre 8 godina

Ne ulazeci u pitanje da li ce ili nece igrati, samo cu reci da smo i do sada bili bez Jokica. Decko je veliki talenat, ali na toj poziciji imamo igrace koji ga mogu zameniti. Bjelica nema najbolju sezonu, ali je strasan igrac i uvek daje puno reprezentaciji. Po meni mnogo je bitnije da zaigra Marjanovic jer smo sa njim druga dimenzija. U kvalifikacijama ce ekipe biti potpuno nespremne za njega, a to znaci da nece znati sta ih je snaslo. Pa njega su jedva zaustavljali kada su se cele sezone spremale posebne odbrane, a ne neki igraci koji ce stati pored njega prvi put, a pritom je jos i napredovao u svakom smislu. On nam je najbitnija karika za kvalifikacije, a za Olimpijadu ako Bog da da zigramo, mozda budemo i kompletni.

dovla

pre 8 godina

Uopste me ne cudi. Zar da opet dodje na pripreme a Sale ga otpise kao prosle godine (ili Bobija pre dve godine) da bi vodio onu panjinu od Kuzmica koji ne zna da hoda.

Mare

pre 8 godina

Nema od tog posla nista. Ameri znaju kako da ucene mlade igrace. Ako nista odlepice osiguranje za koje unapred znaju da nas savez nece moci da plati.

33

pre 8 godina

Posle procitanih komentara i razlicitih misljenja, i dalje ne znam sta da mislim. Da li da ga osudjujem ili ne. Siguran sam da mi kao pojedinci ne mozemo da znamo u kakvim je on okolnostima, s druge strane on bi morao da bude primjer novim nadolazecim igracima. On treba da pokaze dase moze uspjeti i bez odricanja od onoga sto je duznost svakog gradjanina Srbije. Kako? Logicno. Sve se vrti oko para. Dakle, on bi npr mogo da se vrati u evroligu, izdominira godinu dana i primora NBA da ga uzme. Zamislit takav jedan cin?

Rambinho

pre 8 godina

Fiba 2014 svetsko prvenstvo igrali su 45 igraca koja su bila pod ugovorom u NBA bilo je mladih igraca kao Grk Janis ili Georgi Dieng iz Minesote , Dante Exum itd. Zasto njima niko nije branio to je do igraca ako oni tebi kazu da bi vise voleli da ti ostanes i da se razvijas, ne povredis je jedna stvar, ali oni nisu ti koji zabranjuju zdravom igracu da igra. Sve je na igracu ako on 100% zeli da igra igrat ce, sta ste svi skocili u odbranu Jokica i kluba on vec sad sjajno igra, a misice i ostalo moza da razvija kad god on to zeli.

Ivan kg

pre 8 godina

Ovo u prevodu znaci da ga oni nece pustiti, a on se nece mnogo buniti zbog toga. Jos kao pominje ako bude povredjen, malo je smesno, prvi put cujem da neko planira povredu :D

a ja sedim noću i navijam za tebe...

pre 8 godina

Videću i ja Jokiću da li će me pustiti da i dalje navijam za tebe. Ako ti nemaš nikakve veze sa nama onda mogu da počnem i za Porzingisa da navijam. A ti ta opravdanja pričaj samom sebi, mi nismo sisali vesla. Ti si mnogo bitan pa ne može Denver bez tebe u borbi za 10. mesto, a Novicki, Parker i Gasol ne trebaju svojim klubovima pa ih puštaju u reprezentaciju? E Jokiću... Sramota.

marko89

pre 8 godina

Neverovatno, kad ce igrati ako ne na OI, sezona se zavrsava 15-og aprila a naredna pocinje krajem oktobra,mislim da ima sasvim dovoljno vremena i za individualni rad.Dokle je srozan ugled reprezentacije,koja po meni treba da je na prvom mestu ali nije,bez njega smo u hendikepu pogotovo jer nemamo neki izbor na toj poziciji,daj boze da igra ali bogami tesko,uvek neko fali tj nismo u najjacem sastavu.

C i n i k

pre 8 godina

Ocigledno,nema sanse da dodje. Pa ok,ako mu je sa 20 g toliko vise stalo do Denvera,razumem,samo mi je krivo. Ali opet,5 miliona Srba danas zivi u rasejanju,niko od njih nije otisao sto je besan nego sto je morao,tako i Joka,sta je njemu Srbija pruzila? Sve najbolje,mozda bih i ja isto postupio..

Иван-Ниш

pre 8 godina

Поприлично сам сигуран да ће играти за репрезентацију уколико стварно жели. Искрено, свако треба сам да одлучи за приоритете, као и код нас обичних навијача. Лично, баш ме брига за нечију каријеру и чуда која пружа, ако сутра не игра за репрезентацију. Тако је то, када се већ неким спортом бавиш професионално, радиш то због публике, репрезентативне или клупске сам одлучујеш шта ти је важно у животу.

cale

pre 8 godina

Ljudi, raspitajte se malo pre pljuvanja. NBA igraci imaju kluzulu u ugovoru kojom mogu da zabrane igracu da igra za reprezentaciju. Klubovi najvise zabranjuju stranim igracima velikog potencijala da igraju...dosta pljuvanja po ovom momku.

ja

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????

NikolaGGG

pre 8 godina

Vecina vas koji pisete da treba da igra za rep.bez obzira i bla bla vjerovatno niste odradili ni godinu dana treninga bilo cega u kontinuitetu pa ni ne shvatate koliko je truda ulozeno i sta se sve stavlja na kocku, jel se porodica hrani od kluba ili reprezentacije?
Kao sto covjek rece, kako je to reprezentacija vratila Jorovicu propast ugovora?
Svi vi hejteri ni ne znate ko je Jorovic, toliko o poznavanju blize kosarkaske istorije.
Naravno da je cast igrati ali daj ne kenj....te stalno i ne pametujte nego pokusajte nekad iz tudje perspektive sagledati stvari.
Naprijed Jokara, postani ti super star pa nece biti frke za odlazak u reprezentaciju....

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.
(dusan, 23. februar 2016 15:31) # Link komentara

Размислио сам Душане, и закључио да су и њих двојица некад били "Јокић", па им нико није правио проблеме.

Al Kos

pre 8 godina

Je li još neko primetio , ali samo "naši" sportisti imaju problema od strane klubova , da se priključe reprezentaciji. Muka mi je od fudbalera i OI , gde samo našima "nije" dozvoljen nastup , pa košarkaši.... A onda je mrmot ....

Vuk

pre 8 godina

Para vrti gde burgija nece,ako ga ne puste nek raskine ugovor i pokaze koliki je Srbin,a ne svi kao volimo Srbiju Srbende smo,a svi trcimo za kesom,stavljamo svoje licne interese ispred opsteg interesa Srbije i to je tako u svim sferama zivota,zato nam i ide ovako kako nam ide.

anbeast

pre 8 godina

Koji ste vi indijanci... Denver ga plaća (i plaćaće mu grdne pare) da igra za njih, na način kako oni to hoće. Ako smatraju da tokom leta treba da radi na snazi i fizickoj spremi - tako će i biti. Verujem da dečko želi da igra (zašto ne bi?!) ali prioriteti su prioriteti. Jel neko Jorovicu nadoknadio sve što je mogao da postigne, a nije jer se povredio na reprezentativnoj akciji? Kako moze ovaj, kako može onaj - lepo, da je malo stariji i da nije tako talentovani ruki, verovatno bi ga bez mnogo problema pustili. Pošto mora da radi na fizickom spremi i pošto je tako mlad - pitanje je šta će biti... Za kvalifikacije mislim da nema sanse, za OI - možda...

zeljko

pre 8 godina

Jedino Jokica nikako ne puštaju,ni letos ni sad...Toni Parkera i ostale svake godine..Dečko je jednostavno okrenut sebi pod uticajem menadžera i porodice kao Saša Pavlovic .Jednostavno treba ga precrtati sa spiska i ne dati mu šansu da opet odbije.Zar da ga molimo ?!

student

pre 8 godina

alo ljudi ne napadajte decka i ne pisite gluposti. to da li ce igrati ili ne zavisi od kluba i prvenstveno od ugovora koji je potpisao. da, igraci kao Gasol i Novicki redovno igraju, ali oni su igraci na drugom nivou, i imaju prostora da naprave fleksibilniji ugovor. ruki od 20 godina nema, nego potpisuje ono sto mu daju.

Kayser Soze

pre 8 godina

ljudi bolje sto je ovako rekao, sta da je rekao, igracu 100%, i nesto se desi, klub zabrani..bolje ovako, ako igra super, ako ne, velika steta..

veljo

pre 8 godina

ako je tvoja jaka zelja i volja da igras za svoju domovinu ne mogu da te sprece u tome, samo ako ti je sve jedno onda ce drugi o tome odlucivati

ref

pre 8 godina

cim ti ne znas da li cete pustiti znaci da znas da te nece pustiti. i bas je misarski da to lepo ne podelis odmah iskreno sa nama jer bi te vise cenili...vako....svu srecu ti zelim

Ivan M

pre 8 godina

Zamislite da sa ovom pričom pred OI izlete Kari, LeBron, Durant, Vestbruk i ostala bratija. Njih puštaju, a Denver neće pustiti Jokića? Znam da je on ruki i željan dokazivanja, ali ako on jako hoće da ide na OI, itekako bi ga pustili.

Gospodin Branković

pre 8 godina

E sad lepo nemojte više sa pišete o njemu i njegovim igrama,neka piše njegov klub ili doktor pošto će možda da bude povredjen.

KORN

pre 8 godina

Svetska košarka je najneorganizovaniji sport na svetu,pa da li neki fudbaler može da kaže ne znam da li ce klub da me pusti,i da li neki fubalski klub može da zabrani nekom fudbaleru da igra za svoju reprezentaciju.Pa u sred prvenstava odu svi Africki fudbaleri na Kup Nacija i nijedan klub ne sme nista da im prigovori.Zato sto je za razliku od košarke fudbal mnogo organizovaniji,tacno se zna ko sta sme,dok je košarka što se tice organizacije i pravila smešna,ne samo u odnosu na fudbal nego sve sportove.

nidža

pre 8 godina

ништа није рекао погрешно, има жељу, ако се све поклопи - играће, ако не, неће и ником ништа.

kubi brijant

pre 8 godina

Sramota koliko negativnih komentara... Prvo, ovu izjavu je dao tokom ol star vikenda, u intervjuu sa nekim Amerom za njegov podkast (ima na netu da se nađe), znači FIBA je prenela izjavu. Čovek ga je pitao da li mu je lakše da igra na ol staru pošto je već 2013. igrao protiv Okafora, Pejtona, Smarta, a Jokić je samoinicijativno počeo da priča kako ne postoji bolja stvar od igranja za reprezentaciju. Ko razume engleski, neka izgugla, duži je podkast, traje tipa dva sata (sa Jokićem intervju 15-ak minuta).

Dečko je pre svega rekao da ne bi voleo da sad kaže - Da, da, dolazim sigurno da igram! I posle da se nešto iskomplikuje i ispadne da je lagao. Ovde odmah kreće pljuvanje. Kad su ljudi prestali da poseduju zdrav razum?

DeMarkus

pre 8 godina

S'obzirom koliko je napredovao za ovoliko malo vremena koliko je tamo, za razvoj njegove karijere je veoma bitno da nastavi sa individualnim razvojem u SAD. Ameri su pokazali da su majstori za razvoj talentovanih igraca. Ima vremena za njega da zaigra za reprezentaciju, jos uvek je mlad. Bilo bi vise stete nego koristi da sada napusti njihov program razvoja i krene da trenira nesto sasvim drugo na pripremama reprezentacije. Puna podrska Jokicu sta god da se odluci u vezi njega, jos od Pedje i Divca nismo imali tako talentovanog igraca u NBA.

A vama sebicnim i odvratnim laznim patriotama bih rekao nesto ali ovo je civilizovan portal i takvi treba da budemo. Svakodnevno ser*** ovde i nazivate izdajnicima i slicno sportiste koji nas na najlepsi nacin u svetu predstavljaju. Bruka je i sramota da se ovako pise u njihovoj zemlji, ali sreca vasa pa ne znate za sramotu...

Pedja

pre 8 godina

Dirk Novicki ne znam koliko godina igra u NBA, ali svaki put je igrao za Nemacku koja i sa njim nije sila, a bez njega su tek nista. Medjutim nista ga nije sprecavalo da uvek dodje da igra.

Zohan

pre 8 godina

Meni je ovo glupost velika. Zašto bi klub zabranjivao igraču da nešto radi u slobodno vreme? Ako je strah od povrede, neka stave to u ugovor, da dobija kaznu ako se povredi prilikom vanklupskih obaveza, pa neka on igra na svoju odgovornost ako ima želju.

Karma

pre 8 godina

E moj Jokicu ... A mi svako jutro sa nestrpljenjem ocekujemo da vidimo tvoju statistiku i svim srcem navijamo za tebe ...

Nemoj stvarati losu karmu oko sebe, jos uvek si mlad ...

dusan

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.

Miroslavbl

pre 8 godina

Znači za reprezentaciju neće igrati. Ne razumijem uopšte zašto. Neće igrati play off, završiće sezonu 15.aprila ima dva mjeseca da radi šta hoće i onda kao ne znam hoće li me Denver pustiti. Neće te pustiti, a igraćeš ljetnu ligu u NBA. Razumijem ja tu borbu za bolji ugovor i sve, on je iz druge runde malo je tu para boriš se za više, al makar budi pošten pa odmah reci neću da igram ovo ljeto i zdravo.

kaba

pre 8 godina

Naravno da bi nam svima bilo drago da igra za repku ali i da ne igra njegov zivot i njegova odluka! NBA prsten je po mom misljenju nemerljivo vece dostignuce nego zlato na olimpijadi ili mundobasketu koji recimo u americi niko i ne gleda.
Problem je nas srba sto smo svedeni na to da svoje licne neuspehe i neostvarenost lecimo uspehom recimo Djokovica i ostalih. Ne secam se da su Kobe Brajant ili Shakil O'Neal igrali nesto za USA. Ne zavaravajte se ljudi misleci da bi mi uzeli ono zlato u Indijanapolisu 2002 da je recimo samo jedan od njih bio u timu. I da ponovim da mi je uvek bio drag uspeh nasih ali mi je isto tako muka od laznog kvazi patriotizma. Voleo bih da sve pljuvace vidim u Jokicevoj kozi. Ubedjen sam da bi cesto epilog bio isti, uz naravno cast izuzecima!

Koki

pre 8 godina

U NBA ligi je sistem rada takav da se tokom leta najviše radi na individualnom kvalitetu,a posebno na fizikalijama,koje su najveća mana Jokićeve igre. Dečko je na putu da bude jedna od najbitnijih karika u budućnosti u Denveru i logično je da će mu tražiti da ostane i provede leto sa timom. Sa druge strane Ameri izuzetno cene OI,tako da mislim da će ipak doneti odluku da mu dopuste da igra. Ne razumem prozivke na njegov račun. Momak je izuzetan talenat,vredan radnik,a pritom je dobio ogromno poverenje trenera već u 1. sezoni. Ova izjava je u potpunosti na svom mestu. Neodgovorno bi bilo da se protivi odluci tima i svojevoljno zaigra na OI. Sve najbolje majstore,pa ako Bog da da napadnemo medalju u Riju!!

paspalj chandler

pre 8 godina

Kako je Nowitzki uvek igrao? Nije bas uvek, Nemacke nije bilo na takmicenjima 1999 i 2000, pitanje je da li bi ga tad Mavsi pustili.
Jokic je buducnost u koju Denver zeli da ulozi mnogo i ne zele da rizikuju povredu i ne zele da prekinu rezim rada koji sad imaju sa njim, nabacuju mu misicnu masu, zele da bude eksplozivniji i dosta rade na tome.
Ne znam da li se secate situacije sa Ginnobilijem pre 2 godine? Spursi ga nisu pustili na svetsko ili mozda jos svezije situacije sa Bobanom? decko je rekao da zeli da igra i ne razumem zasto ga napadate?

drmr

pre 8 godina

@nbgdeki



Dirk je igrao zato što je glavni igrač franšize od vajkada i njegova reč je velika.

A Jokara je igrač koji tek treba da se dokaže, i koji će tek posle par godina moći da kaže, ja hoću da idem vi se slikajte.


Niko tebe ne tera da ideš u Nba, zato je i najjača liga na svetu, tj sport za sebe. Njima reč Fibe ne znači ništa, između ostalog šampion Nba se tamo proglašava sampionom sveta.


Mislim da Bobi ima veliku šansu da zaigra na kvalifikacijama, dok za Jokica koji će biti franšizni igrač mislim da nema teorije da ga puste ovo leto.

Ništa mu ne zameram, uvek je igrao za sve selekcije naše reprezentacije.

Larry

pre 8 godina

Ako ne budu igrali Bobi i Jokić u Beogradu sva je prilika da neće ni ići u Rio. Jer zamislite sad situaciju da Raduljica i recimo Štimac, Milutinov izbore plasman u Rio, Sale sigurno ne bi mogao da ih skine sa spiska , ne bi bilo fer prema igračima koji su izborili plasman da ne putuju, druga stvar to bi bilo loše i za atmosferu u samom timu, uticalo bi i na odnose medju igračima i na relaciji trener-igrac. Ako bi jedan falio to bi moglo da se kompenzuje i da se potom sačeka da se priključi timu. Nadam se samo da ćemo biti kompletni.

stefan

pre 8 godina

Najviše problema NBA klubovi prave našim igračima ?
Ili se naši igrači najviše "vade" na ovu praksu NBA klubova ?

Novicki ? Gasol ? Đinobili ? Parker ? Da ne idemo dalje.

Zašto naši košarkaši fino ne daju izjavu - MOJA PORODICA ŽIVI OD OVOGA. AKO SE POVREDIM, UGROZIĆU IH SVE I IZGUBITI UGOVOR.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!
(chubby checker, 23. februar 2016 13:20)

Nije Jokic prvi, slazem se. Ali sada imamo iskustva sa tim igracima koje smo uzalud cekali.


Bojkot Jokica i svih ostalih takvih. Vise paznje posvetite igracima kojima je cast da igraju, cak i onom Simonovicu. Vise cenim takve nego ovakve. Fuj.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ljudi, ne brani klub nista. Eventualno sugerise. Odluka je na igracu. Jokic je odabrao, pare i NBA ispred reprezentacije. Molim B92 da prestane sa izvestajima o njegovim partijama. Tako smo se lozili i na Stojakovica i jos neke, cekali ih i sve uzalud.

zagor

pre 8 godina

"me 2 bro, i am not sure if gs will let me play for usa team"
steph curry
-.-
ovo su price za malu decu. ne postoji nacin da ga denver "ne pusti". ono sto je on zapravo rekao je da ce sa klubom da se dogovori da li treba da igra za srbiju, pa ako mu klub bude savetovao da ne igra, on ce taj savet da prihvati.
ergo, ne treba ga ni zvati.

kss

pre 8 godina

U Olimpijskoj godini klubovi su duzni da puste igrace - vazi i za NBA. Tako da, ako se ne pojavi, jedini i pravi razlog bice Miskova i njegove odluka

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

Trollston

pre 8 godina

Na kvalifikacionom turniru sigurno nece igrati, dok za OI, ukoliko se plasiramo, sigurno nece biti problema. To je verovatno jedino takmicenje za koje niko ne pravi problem, i svi koji su zdravi idu.

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

Srbija

pre 8 godina

Mozda ga ne puste za kvalifikacioni turnir, ali za olimpijadu sigurno hoce. Oni to shvataju izuzetno ozbiljno, zato i salju najbolju ekipu za olimpijadu. Samo je pitanje da li Djordjevic hoce da ga ceka do olimpijade ili zeli da vec za kvalifikacioni turnir ima kompletiranu ekipu. Bila bi steta da ne zaigra na olimpijadi, mnogo bi znacio. (Naravno, sve ovo pod uslovom da se kvalifikujemo, u sta verujem)

HCP

pre 8 godina

I on apsolutno nista ne moze da ucini povodom toga?
Skroz je ok sto su mu klub i karijera na prvom mestu, ne treba mu zamerati na tome, ali isto tako ni on ne treba da ocekuje neki kultni status ovde, kao sto imaju neki koji su osvajali medalje sa reprezentacijom.

Asd

pre 8 godina

Jos jedna zabluda da je Mega dobra za nasu kosarku. Misko ima svoj interes i bas ga briga za reprezentaciju, videli smo to kos Bobija a i kod Jokica.

dejanddddd

pre 8 godina

Moraš da stegneš..... i da kažeš da ideš da igraš i pustićete u suprotnom ako im ostavljaš mogućnost izbora onda te sigurno neće pustiti.
P.S.
Stegni.... i igraj za reprezentaciju mozeš samo da dobiješ!!!!!

chubby checker

pre 8 godina

kad citam ovakve izjave uvek se setim Garbahose i Toronto Raptorsa pre par godina. Covek jednostavno izjavio da ce po svakoj ceni igrati za reprezentaciju, cak i po ceni da ostane bez ugovora u klubu i tako i uradio.

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!

skywalker

pre 8 godina

stvarno mi nisu jasni ljudi koji ne zele da igraju za reprezentaciju, ne zele na olimpijske igre. kada je gasol imao obaveze u klubu, kada ga nije htio pustiti klub? nije propustio nijedno takmicenje 10-15 godina. jokic ce zavraiti karijeru, koliko toliko uspjesnu, nece ga se niko sjecati jer reprezentaciji nista nije dao. nadam se da grijesim ali kako je krenuo, citav zivot ce biti ne znam, ako me puste, ja bih volio

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.

Hoću,neću...

pre 8 godina

Za reprezentaiju ove godine neće igrati ni Marjanović ni Jokić. Oni imaju zabranu ali ne od klubova već od Miška. Tako će biti sve dok je Đorđević trener a kada dođe neko drugi onda će Miško da procijeni na osnovu toga da li će taj novi trener ubaciti i neke druge njegove igrače.

JPR23

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???
(Hoces Iskreno?, 23. februar 2016 13:34)
Nacionalni savezi? Jel ti mislis da se Pionir iz Sombora moze meriti sa Nestlé? Nije to niko "smislio" vec je takav sticaj okolnosti! NBA klubovi nisu klubovi u evropskom smislu vec firme, budzeti koji se broje na stotine miliona dolara, par hiljada zaposlenih kad se sve pogleda... I na to dodaj osiguranja igraca, i kompanije koje su iza...
Nije to fudbal pa da savezi imaju neku moc..

biće bolje

pre 8 godina

Ajde olabavite malo dečko je mlad i cela karijera mu zavisi od starta u NBA, ima vremena za reprezentaciju, mi smo u basketu osvojili sve tako da sada možemo polako da gradimo tim, ima tu još talentovanih igrača a biti vice šampion na svetskom i četvrti u evropi je rezultat za poštovanje. Možda bi našem timu više trebala klasična petica poput Bobija. Ne brinem se za uspeh u basketu sigurni smo učesnici na olimpijadi a i tamo smo sigurno u top pet reprezentacija sa Nikolom ili bez.

Rano je poceo

pre 8 godina

Zbog ovoga,iako sam partizanovac, ludim kada vidim kako vecito napadate Teodosica.Decko je 2013.povredjen sve vreme bio sa reprezentacijom do samog prvenstva,ima mozda i najduzu sezonu od svih,stalno ga razapinju,pa i pored svega izjavljuje ''nikada nisam i nikada necu dovoditi u pitanje svoje igranje za reprezentaciju''.Znas kad bi njega onako drcnog neko sprecio da igra za svoju zemlju!
Nikoli svaka cast,zelim mu srecu, sjajno igra, ali igra za sebe i svoj dzep .Ovo mu je vec ne znam koja izjava po redu ovog tipa, a tek je poceo karijeru.Kakvu volju i motiv ce imati za 5 - 10 godina.Ne razumem kako niko nikad (ni kad su bili mladji ni sad kad su zvezde) nije uslovljavao jednog Parkera, Gasola,Novickog...nego kao fol ne pustaju jednog Jokica.
Bas zbog toga srcano branim Tea i Bjelicu, nikad,nikad,nikad, ni kad je bilo dobro ni lose nisu se vadili ni na sta, dodju ljudi daju svoj maksimum kakav god on bio u datom momantu.
Sto se mene tice sa ovakvim stavom ne mora ni da dolazi,postoje veliki igraci koji su samo to veliki igraci, a postoje i oni koje moramo da cenimo...to sto ne umemo je vec druga prica

Cempijev Kompleksas

pre 8 godina

Sta pricate vi, ljudi? Kakav alibi, da se malo razumete u NBA ligu, znali biste da ekipa ima pravo da svom igracu zabrani igranje za reprezentaciju. Pominjete neke klauzule koje se unose u ugovor, a da li mislite da bi neka NBA ekipa dozvolila rukiju, koji je jos biran u drugoj rundi da ubacuje u ugovor sta mu padne na pamet?
Joka, burazeru, cekamo te u Areni, imam osecaj da ces igrati i da ces biti nas najbolji igrac na putu za Rio!

Dejan

pre 8 godina

@ zeleni
Ljudi moji, pa ovde ima kokentatora koji predlazu momku da napusti klub da bi igrao za reprezentaciju. Boze me sacuvaj... Sve najbolje Jokicu, igrao za reprezentaciju ove godine, ili ne.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.
Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???

Daks

pre 8 godina

Ako on zeli da igra moze se uvek naci resenje, ali bit ce tesko Denver bas ne voli da im igraci idu igrat za reprezentaciju prosle godine nisu ni Nurkica pustili da igra na Euru za BiH pa je tesko ocekivat da i ove godine posti ova dva igraca jedan kvlafikacije za OI,a drugi za Euro

aggressor

pre 8 godina

Bravo [url=http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1099847#k19536873]dragane[/url], ni sam ne bi bolje sročio.. Da on svim srcem želi igrat, nitko pa ni oni iz kluba ga ne bi mogli spriječit da dodje. Rijetkost je kod današnjih klinaca taj osjećaj pripadnosti i želje za igranjem u reprezentaciji, kao naprimjer kod Štimca ili Teodosića.. U jednu ruku smo si i sami krivi za to, što smo dozvolili da nas želja za bogaćenjem i nekom "visinom" dovede do ovoga. Sve u svemu, želio bih ga vidjet u reprezentaciji ali se bojim da će bit onda poznata:"Kojem se Bogu moliš?" One dolar..

Искрено

pre 8 godina

Вероватно ће за селектора и медије и сада бити крив неко из Звезде, а не Американци.

dragance

pre 8 godina

Steta sto nece u plej of
Ja i dalje sumnjam u njegov kvalitet, tamo bi videli sta moze, kad se igra cvrsca odbrana
Nadam se da nisam u pravu i da ce biti vrhunski igrac

Novosadjanin.

pre 8 godina

Aha, NBA liga ima spisak od 30 najboljih kosarkasa koji su spremni da se odazovu, ali eto tebi ipak neece biti dozvoljeno. Vidi momce, ako propustis ove OI, pitanje da li ces ikada vise zaigrati na njima. Ovo je novi Radmanovic u najavi...
Mada jedno si u pravu, bicemo jaki i bez tebe.

JPR23

pre 8 godina

Da li moze neko da mi kaze kako je Novicki igrao uvek za Nemacku?
(nbgdeki, 23. februar 2016 13:29)
Nemacki savez je mogao da plati osiguranje kad je trebalo! Neki su ako se dobro secam i sami placali osiguranje..
A posle je Novicki postao igracina, koji moze da kaze sta on hoce! Jokic je ruki, skakav kredibilitet on ima pa da kaze gazdi, ja igram!

kubi brijant

pre 8 godina

On dobija u svakom slučaju - ako ga puste, stiče iskustvo igranja na OI. Ako ga ne puste, imaće vremena da fizički ojača, nabaci mišiće, kondicono napreduje. Znate vi koliko znači jedno slobodno leto u Americi. Pogledajte Lauri šta je uradio letos. Meni su pomešana osećanja, voleo bih da ga vidim u reprezentaciji, ali bih isto tako voleo da ga vidim da individualno unapredi telo.

Da je malo jači fizički, mislim da ne bi bilo dileme da li će ga pustiti, oni cene OI, znaju šta to znači za samopouzdanje igrača. Gasol uvek ističe da zbog igranja za reprezentaciju toliko dugo igra na visokom nivou, a čovek je ol star u poznim godinama. I to u Denveru neko sigurno čuje. Ovako, kad pogledam Janisa koliko je napredovao (iako je i on bio u rep prošle god), ne bi mi bilo žao i da ostane tamo Jokić.

antiDebil

pre 8 godina

Bjelica i Jokic ce jedini i biti odmorni za taj turnir, njima se sezona zavrsava 15 aprila, nepunih 3 meseca pre pocetka a Bogdanu, Teodosicu recimo negde 25 juna, 12 dana pre turnira ! Tako da, ne znam ni sta da mislim, cim on sada ovo govori sumnjam da ce igrati, mada mislim da su vece sanse da zaigra na OI bez turnira, ali da li ce ga u tom slucaju Djordjevic pozvati, ko ce ga znati ?

rale

pre 8 godina

On bi verovatno igrao ali se visi da mu nece dati, verovatno su mu vec rekli, ali nece da nas razocara

SAMO NAPRED RAZVALI TE NADUVANE IGRACE

Zeleni

pre 8 godina

Ne znam da li ceme Denver pustiti! Sine, nema toga koji bi mene sprecio da igram za reprezentaciju..... Ljubav prema domovini na prvom mestu. Vec si se obezbedio do kraja zivota, ako pametno trosis. Sa takvim razmisljanjem i ne trebas nam. Samo igrac koji zeli srcem da igra i sanja dres treba da igra za reprezentaciju!

dragan

pre 8 godina

Evo vet tri meseca slusam istu alibi pricu. Jokic rekao da zeli da igra za reprezentaciju, ali ne zna hoce li ga klub pustiti i kakvo ce mu biti zdravlje itd. Ako mu bas igra - igrace. Toliki igraci su bili u NBA pa su igrali za reprezentaciju. Mnogi su kao uslov u ugovor unosili tu obavezu. Onda je sa Milicicem krenula ta prica - "ja bih, ali klub mi neda", pa se onda pojavio niz slicnih igraca. Jokicu, ako hoces igraj, ako neces - nemoj i postedi nas "kuknjave". Tek si poceo karijeru a vec si kao "ekstra zvezda". Igrace se kosarka u Srbiji, decko, i bez tebe.

istina

pre 8 godina

imam osecaj da ce ovaj odigrati par utakmica za reprezentaciju i da ce svakog leta "klub da mu pravi problem" nadam se da gresim ali mi ova alibi prica ne uliva poverenje.

dragan

pre 8 godina

Evo vet tri meseca slusam istu alibi pricu. Jokic rekao da zeli da igra za reprezentaciju, ali ne zna hoce li ga klub pustiti i kakvo ce mu biti zdravlje itd. Ako mu bas igra - igrace. Toliki igraci su bili u NBA pa su igrali za reprezentaciju. Mnogi su kao uslov u ugovor unosili tu obavezu. Onda je sa Milicicem krenula ta prica - "ja bih, ali klub mi neda", pa se onda pojavio niz slicnih igraca. Jokicu, ako hoces igraj, ako neces - nemoj i postedi nas "kuknjave". Tek si poceo karijeru a vec si kao "ekstra zvezda". Igrace se kosarka u Srbiji, decko, i bez tebe.

istina

pre 8 godina

imam osecaj da ce ovaj odigrati par utakmica za reprezentaciju i da ce svakog leta "klub da mu pravi problem" nadam se da gresim ali mi ova alibi prica ne uliva poverenje.

antiDebil

pre 8 godina

Bjelica i Jokic ce jedini i biti odmorni za taj turnir, njima se sezona zavrsava 15 aprila, nepunih 3 meseca pre pocetka a Bogdanu, Teodosicu recimo negde 25 juna, 12 dana pre turnira ! Tako da, ne znam ni sta da mislim, cim on sada ovo govori sumnjam da ce igrati, mada mislim da su vece sanse da zaigra na OI bez turnira, ali da li ce ga u tom slucaju Djordjevic pozvati, ko ce ga znati ?

Zeleni

pre 8 godina

Ne znam da li ceme Denver pustiti! Sine, nema toga koji bi mene sprecio da igram za reprezentaciju..... Ljubav prema domovini na prvom mestu. Vec si se obezbedio do kraja zivota, ako pametno trosis. Sa takvim razmisljanjem i ne trebas nam. Samo igrac koji zeli srcem da igra i sanja dres treba da igra za reprezentaciju!

Cempijev Kompleksas

pre 8 godina

Sta pricate vi, ljudi? Kakav alibi, da se malo razumete u NBA ligu, znali biste da ekipa ima pravo da svom igracu zabrani igranje za reprezentaciju. Pominjete neke klauzule koje se unose u ugovor, a da li mislite da bi neka NBA ekipa dozvolila rukiju, koji je jos biran u drugoj rundi da ubacuje u ugovor sta mu padne na pamet?
Joka, burazeru, cekamo te u Areni, imam osecaj da ces igrati i da ces biti nas najbolji igrac na putu za Rio!

stefan

pre 8 godina

Najviše problema NBA klubovi prave našim igračima ?
Ili se naši igrači najviše "vade" na ovu praksu NBA klubova ?

Novicki ? Gasol ? Đinobili ? Parker ? Da ne idemo dalje.

Zašto naši košarkaši fino ne daju izjavu - MOJA PORODICA ŽIVI OD OVOGA. AKO SE POVREDIM, UGROZIĆU IH SVE I IZGUBITI UGOVOR.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.
Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???

Novosadjanin.

pre 8 godina

Aha, NBA liga ima spisak od 30 najboljih kosarkasa koji su spremni da se odazovu, ali eto tebi ipak neece biti dozvoljeno. Vidi momce, ako propustis ove OI, pitanje da li ces ikada vise zaigrati na njima. Ovo je novi Radmanovic u najavi...
Mada jedno si u pravu, bicemo jaki i bez tebe.

chubby checker

pre 8 godina

kad citam ovakve izjave uvek se setim Garbahose i Toronto Raptorsa pre par godina. Covek jednostavno izjavio da ce po svakoj ceni igrati za reprezentaciju, cak i po ceni da ostane bez ugovora u klubu i tako i uradio.

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!

Rano je poceo

pre 8 godina

Zbog ovoga,iako sam partizanovac, ludim kada vidim kako vecito napadate Teodosica.Decko je 2013.povredjen sve vreme bio sa reprezentacijom do samog prvenstva,ima mozda i najduzu sezonu od svih,stalno ga razapinju,pa i pored svega izjavljuje ''nikada nisam i nikada necu dovoditi u pitanje svoje igranje za reprezentaciju''.Znas kad bi njega onako drcnog neko sprecio da igra za svoju zemlju!
Nikoli svaka cast,zelim mu srecu, sjajno igra, ali igra za sebe i svoj dzep .Ovo mu je vec ne znam koja izjava po redu ovog tipa, a tek je poceo karijeru.Kakvu volju i motiv ce imati za 5 - 10 godina.Ne razumem kako niko nikad (ni kad su bili mladji ni sad kad su zvezde) nije uslovljavao jednog Parkera, Gasola,Novickog...nego kao fol ne pustaju jednog Jokica.
Bas zbog toga srcano branim Tea i Bjelicu, nikad,nikad,nikad, ni kad je bilo dobro ni lose nisu se vadili ni na sta, dodju ljudi daju svoj maksimum kakav god on bio u datom momantu.
Sto se mene tice sa ovakvim stavom ne mora ni da dolazi,postoje veliki igraci koji su samo to veliki igraci, a postoje i oni koje moramo da cenimo...to sto ne umemo je vec druga prica

Pedja

pre 8 godina

Dirk Novicki ne znam koliko godina igra u NBA, ali svaki put je igrao za Nemacku koja i sa njim nije sila, a bez njega su tek nista. Medjutim nista ga nije sprecavalo da uvek dodje da igra.

Karma

pre 8 godina

E moj Jokicu ... A mi svako jutro sa nestrpljenjem ocekujemo da vidimo tvoju statistiku i svim srcem navijamo za tebe ...

Nemoj stvarati losu karmu oko sebe, jos uvek si mlad ...

kubi brijant

pre 8 godina

On dobija u svakom slučaju - ako ga puste, stiče iskustvo igranja na OI. Ako ga ne puste, imaće vremena da fizički ojača, nabaci mišiće, kondicono napreduje. Znate vi koliko znači jedno slobodno leto u Americi. Pogledajte Lauri šta je uradio letos. Meni su pomešana osećanja, voleo bih da ga vidim u reprezentaciji, ali bih isto tako voleo da ga vidim da individualno unapredi telo.

Da je malo jači fizički, mislim da ne bi bilo dileme da li će ga pustiti, oni cene OI, znaju šta to znači za samopouzdanje igrača. Gasol uvek ističe da zbog igranja za reprezentaciju toliko dugo igra na visokom nivou, a čovek je ol star u poznim godinama. I to u Denveru neko sigurno čuje. Ovako, kad pogledam Janisa koliko je napredovao (iako je i on bio u rep prošle god), ne bi mi bilo žao i da ostane tamo Jokić.

nidža

pre 8 godina

ништа није рекао погрешно, има жељу, ако се све поклопи - играће, ако не, неће и ником ништа.

Larry

pre 8 godina

Ako ne budu igrali Bobi i Jokić u Beogradu sva je prilika da neće ni ići u Rio. Jer zamislite sad situaciju da Raduljica i recimo Štimac, Milutinov izbore plasman u Rio, Sale sigurno ne bi mogao da ih skine sa spiska , ne bi bilo fer prema igračima koji su izborili plasman da ne putuju, druga stvar to bi bilo loše i za atmosferu u samom timu, uticalo bi i na odnose medju igračima i na relaciji trener-igrac. Ako bi jedan falio to bi moglo da se kompenzuje i da se potom sačeka da se priključi timu. Nadam se samo da ćemo biti kompletni.

anbeast

pre 8 godina

Koji ste vi indijanci... Denver ga plaća (i plaćaće mu grdne pare) da igra za njih, na način kako oni to hoće. Ako smatraju da tokom leta treba da radi na snazi i fizickoj spremi - tako će i biti. Verujem da dečko želi da igra (zašto ne bi?!) ali prioriteti su prioriteti. Jel neko Jorovicu nadoknadio sve što je mogao da postigne, a nije jer se povredio na reprezentativnoj akciji? Kako moze ovaj, kako može onaj - lepo, da je malo stariji i da nije tako talentovani ruki, verovatno bi ga bez mnogo problema pustili. Pošto mora da radi na fizickom spremi i pošto je tako mlad - pitanje je šta će biti... Za kvalifikacije mislim da nema sanse, za OI - možda...

kubi brijant

pre 8 godina

Sramota koliko negativnih komentara... Prvo, ovu izjavu je dao tokom ol star vikenda, u intervjuu sa nekim Amerom za njegov podkast (ima na netu da se nađe), znači FIBA je prenela izjavu. Čovek ga je pitao da li mu je lakše da igra na ol staru pošto je već 2013. igrao protiv Okafora, Pejtona, Smarta, a Jokić je samoinicijativno počeo da priča kako ne postoji bolja stvar od igranja za reprezentaciju. Ko razume engleski, neka izgugla, duži je podkast, traje tipa dva sata (sa Jokićem intervju 15-ak minuta).

Dečko je pre svega rekao da ne bi voleo da sad kaže - Da, da, dolazim sigurno da igram! I posle da se nešto iskomplikuje i ispadne da je lagao. Ovde odmah kreće pljuvanje. Kad su ljudi prestali da poseduju zdrav razum?

skywalker

pre 8 godina

stvarno mi nisu jasni ljudi koji ne zele da igraju za reprezentaciju, ne zele na olimpijske igre. kada je gasol imao obaveze u klubu, kada ga nije htio pustiti klub? nije propustio nijedno takmicenje 10-15 godina. jokic ce zavraiti karijeru, koliko toliko uspjesnu, nece ga se niko sjecati jer reprezentaciji nista nije dao. nadam se da grijesim ali kako je krenuo, citav zivot ce biti ne znam, ako me puste, ja bih volio

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.
(dusan, 23. februar 2016 15:31) # Link komentara

Размислио сам Душане, и закључио да су и њих двојица некад били "Јокић", па им нико није правио проблеме.

Miroslavbl

pre 8 godina

Znači za reprezentaciju neće igrati. Ne razumijem uopšte zašto. Neće igrati play off, završiće sezonu 15.aprila ima dva mjeseca da radi šta hoće i onda kao ne znam hoće li me Denver pustiti. Neće te pustiti, a igraćeš ljetnu ligu u NBA. Razumijem ja tu borbu za bolji ugovor i sve, on je iz druge runde malo je tu para boriš se za više, al makar budi pošten pa odmah reci neću da igram ovo ljeto i zdravo.

Kayser Soze

pre 8 godina

ljudi bolje sto je ovako rekao, sta da je rekao, igracu 100%, i nesto se desi, klub zabrani..bolje ovako, ako igra super, ako ne, velika steta..

rale

pre 8 godina

On bi verovatno igrao ali se visi da mu nece dati, verovatno su mu vec rekli, ali nece da nas razocara

SAMO NAPRED RAZVALI TE NADUVANE IGRACE

Srbija

pre 8 godina

Mozda ga ne puste za kvalifikacioni turnir, ali za olimpijadu sigurno hoce. Oni to shvataju izuzetno ozbiljno, zato i salju najbolju ekipu za olimpijadu. Samo je pitanje da li Djordjevic hoce da ga ceka do olimpijade ili zeli da vec za kvalifikacioni turnir ima kompletiranu ekipu. Bila bi steta da ne zaigra na olimpijadi, mnogo bi znacio. (Naravno, sve ovo pod uslovom da se kvalifikujemo, u sta verujem)

Trollston

pre 8 godina

Na kvalifikacionom turniru sigurno nece igrati, dok za OI, ukoliko se plasiramo, sigurno nece biti problema. To je verovatno jedino takmicenje za koje niko ne pravi problem, i svi koji su zdravi idu.

kss

pre 8 godina

U Olimpijskoj godini klubovi su duzni da puste igrace - vazi i za NBA. Tako da, ako se ne pojavi, jedini i pravi razlog bice Miskova i njegove odluka

KORN

pre 8 godina

Svetska košarka je najneorganizovaniji sport na svetu,pa da li neki fudbaler može da kaže ne znam da li ce klub da me pusti,i da li neki fubalski klub može da zabrani nekom fudbaleru da igra za svoju reprezentaciju.Pa u sred prvenstava odu svi Africki fudbaleri na Kup Nacija i nijedan klub ne sme nista da im prigovori.Zato sto je za razliku od košarke fudbal mnogo organizovaniji,tacno se zna ko sta sme,dok je košarka što se tice organizacije i pravila smešna,ne samo u odnosu na fudbal nego sve sportove.

a ja sedim noću i navijam za tebe...

pre 8 godina

Videću i ja Jokiću da li će me pustiti da i dalje navijam za tebe. Ako ti nemaš nikakve veze sa nama onda mogu da počnem i za Porzingisa da navijam. A ti ta opravdanja pričaj samom sebi, mi nismo sisali vesla. Ti si mnogo bitan pa ne može Denver bez tebe u borbi za 10. mesto, a Novicki, Parker i Gasol ne trebaju svojim klubovima pa ih puštaju u reprezentaciju? E Jokiću... Sramota.

Иван-Ниш

pre 8 godina

Поприлично сам сигуран да ће играти за репрезентацију уколико стварно жели. Искрено, свако треба сам да одлучи за приоритете, као и код нас обичних навијача. Лично, баш ме брига за нечију каријеру и чуда која пружа, ако сутра не игра за репрезентацију. Тако је то, када се већ неким спортом бавиш професионално, радиш то због публике, репрезентативне или клупске сам одлучујеш шта ти је важно у животу.

dusan

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.

DeMarkus

pre 8 godina

S'obzirom koliko je napredovao za ovoliko malo vremena koliko je tamo, za razvoj njegove karijere je veoma bitno da nastavi sa individualnim razvojem u SAD. Ameri su pokazali da su majstori za razvoj talentovanih igraca. Ima vremena za njega da zaigra za reprezentaciju, jos uvek je mlad. Bilo bi vise stete nego koristi da sada napusti njihov program razvoja i krene da trenira nesto sasvim drugo na pripremama reprezentacije. Puna podrska Jokicu sta god da se odluci u vezi njega, jos od Pedje i Divca nismo imali tako talentovanog igraca u NBA.

A vama sebicnim i odvratnim laznim patriotama bih rekao nesto ali ovo je civilizovan portal i takvi treba da budemo. Svakodnevno ser*** ovde i nazivate izdajnicima i slicno sportiste koji nas na najlepsi nacin u svetu predstavljaju. Bruka je i sramota da se ovako pise u njihovoj zemlji, ali sreca vasa pa ne znate za sramotu...

kaba

pre 8 godina

Naravno da bi nam svima bilo drago da igra za repku ali i da ne igra njegov zivot i njegova odluka! NBA prsten je po mom misljenju nemerljivo vece dostignuce nego zlato na olimpijadi ili mundobasketu koji recimo u americi niko i ne gleda.
Problem je nas srba sto smo svedeni na to da svoje licne neuspehe i neostvarenost lecimo uspehom recimo Djokovica i ostalih. Ne secam se da su Kobe Brajant ili Shakil O'Neal igrali nesto za USA. Ne zavaravajte se ljudi misleci da bi mi uzeli ono zlato u Indijanapolisu 2002 da je recimo samo jedan od njih bio u timu. I da ponovim da mi je uvek bio drag uspeh nasih ali mi je isto tako muka od laznog kvazi patriotizma. Voleo bih da sve pljuvace vidim u Jokicevoj kozi. Ubedjen sam da bi cesto epilog bio isti, uz naravno cast izuzecima!

zagor

pre 8 godina

"me 2 bro, i am not sure if gs will let me play for usa team"
steph curry
-.-
ovo su price za malu decu. ne postoji nacin da ga denver "ne pusti". ono sto je on zapravo rekao je da ce sa klubom da se dogovori da li treba da igra za srbiju, pa ako mu klub bude savetovao da ne igra, on ce taj savet da prihvati.
ergo, ne treba ga ni zvati.

Dejan

pre 8 godina

@ zeleni
Ljudi moji, pa ovde ima kokentatora koji predlazu momku da napusti klub da bi igrao za reprezentaciju. Boze me sacuvaj... Sve najbolje Jokicu, igrao za reprezentaciju ove godine, ili ne.

Hoću,neću...

pre 8 godina

Za reprezentaiju ove godine neće igrati ni Marjanović ni Jokić. Oni imaju zabranu ali ne od klubova već od Miška. Tako će biti sve dok je Đorđević trener a kada dođe neko drugi onda će Miško da procijeni na osnovu toga da li će taj novi trener ubaciti i neke druge njegove igrače.

Asd

pre 8 godina

Jos jedna zabluda da je Mega dobra za nasu kosarku. Misko ima svoj interes i bas ga briga za reprezentaciju, videli smo to kos Bobija a i kod Jokica.

Aleksandar

pre 8 godina

Molim vas objavite komentar. Ništa se Jokiću ne pita Denver niti bilo koji drugi klub. Ovo je olimpijska godina i svaki igrač prema pravilima ima pravo da igra za reprezentaciju u svim takmičenjima, bez da ga klub u tome spreči. I Parker, i Gasol, i Valenčijunas, i Novicki, i Entoni su bili u tim godinama i niko ih nije mogao sprečiti da igraju za reprezentaciju. Prema tome, sine lepo reci ne mogu da igram za reprezentaciju i to je to. Cenim i poštujem, a ove priče da li će me pustiti, da li ću se povrediti ne piju vodu. Naprotiv, vređaju inteligenciju! Kraj! Ende!

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ljudi, ne brani klub nista. Eventualno sugerise. Odluka je na igracu. Jokic je odabrao, pare i NBA ispred reprezentacije. Molim B92 da prestane sa izvestajima o njegovim partijama. Tako smo se lozili i na Stojakovica i jos neke, cekali ih i sve uzalud.

dejanddddd

pre 8 godina

Moraš da stegneš..... i da kažeš da ideš da igraš i pustićete u suprotnom ako im ostavljaš mogućnost izbora onda te sigurno neće pustiti.
P.S.
Stegni.... i igraj za reprezentaciju mozeš samo da dobiješ!!!!!

JPR23

pre 8 godina

Da li moze neko da mi kaze kako je Novicki igrao uvek za Nemacku?
(nbgdeki, 23. februar 2016 13:29)
Nemacki savez je mogao da plati osiguranje kad je trebalo! Neki su ako se dobro secam i sami placali osiguranje..
A posle je Novicki postao igracina, koji moze da kaze sta on hoce! Jokic je ruki, skakav kredibilitet on ima pa da kaze gazdi, ja igram!

Ivan kg

pre 8 godina

Ovo u prevodu znaci da ga oni nece pustiti, a on se nece mnogo buniti zbog toga. Jos kao pominje ako bude povredjen, malo je smesno, prvi put cujem da neko planira povredu :D

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.

Daks

pre 8 godina

Ako on zeli da igra moze se uvek naci resenje, ali bit ce tesko Denver bas ne voli da im igraci idu igrat za reprezentaciju prosle godine nisu ni Nurkica pustili da igra na Euru za BiH pa je tesko ocekivat da i ove godine posti ova dva igraca jedan kvlafikacije za OI,a drugi za Euro

Ivan M

pre 8 godina

Zamislite da sa ovom pričom pred OI izlete Kari, LeBron, Durant, Vestbruk i ostala bratija. Njih puštaju, a Denver neće pustiti Jokića? Znam da je on ruki i željan dokazivanja, ali ako on jako hoće da ide na OI, itekako bi ga pustili.

Gospodin Branković

pre 8 godina

E sad lepo nemojte više sa pišete o njemu i njegovim igrama,neka piše njegov klub ili doktor pošto će možda da bude povredjen.

Nikola

pre 8 godina

Ne ulazeci u pitanje da li ce ili nece igrati, samo cu reci da smo i do sada bili bez Jokica. Decko je veliki talenat, ali na toj poziciji imamo igrace koji ga mogu zameniti. Bjelica nema najbolju sezonu, ali je strasan igrac i uvek daje puno reprezentaciji. Po meni mnogo je bitnije da zaigra Marjanovic jer smo sa njim druga dimenzija. U kvalifikacijama ce ekipe biti potpuno nespremne za njega, a to znaci da nece znati sta ih je snaslo. Pa njega su jedva zaustavljali kada su se cele sezone spremale posebne odbrane, a ne neki igraci koji ce stati pored njega prvi put, a pritom je jos i napredovao u svakom smislu. On nam je najbitnija karika za kvalifikacije, a za Olimpijadu ako Bog da da zigramo, mozda budemo i kompletni.

Koki

pre 8 godina

U NBA ligi je sistem rada takav da se tokom leta najviše radi na individualnom kvalitetu,a posebno na fizikalijama,koje su najveća mana Jokićeve igre. Dečko je na putu da bude jedna od najbitnijih karika u budućnosti u Denveru i logično je da će mu tražiti da ostane i provede leto sa timom. Sa druge strane Ameri izuzetno cene OI,tako da mislim da će ipak doneti odluku da mu dopuste da igra. Ne razumem prozivke na njegov račun. Momak je izuzetan talenat,vredan radnik,a pritom je dobio ogromno poverenje trenera već u 1. sezoni. Ova izjava je u potpunosti na svom mestu. Neodgovorno bi bilo da se protivi odluci tima i svojevoljno zaigra na OI. Sve najbolje majstore,pa ako Bog da da napadnemo medalju u Riju!!

dovla

pre 8 godina

Uopste me ne cudi. Zar da opet dodje na pripreme a Sale ga otpise kao prosle godine (ili Bobija pre dve godine) da bi vodio onu panjinu od Kuzmica koji ne zna da hoda.

drmr

pre 8 godina

@nbgdeki



Dirk je igrao zato što je glavni igrač franšize od vajkada i njegova reč je velika.

A Jokara je igrač koji tek treba da se dokaže, i koji će tek posle par godina moći da kaže, ja hoću da idem vi se slikajte.


Niko tebe ne tera da ideš u Nba, zato je i najjača liga na svetu, tj sport za sebe. Njima reč Fibe ne znači ništa, između ostalog šampion Nba se tamo proglašava sampionom sveta.


Mislim da Bobi ima veliku šansu da zaigra na kvalifikacijama, dok za Jokica koji će biti franšizni igrač mislim da nema teorije da ga puste ovo leto.

Ništa mu ne zameram, uvek je igrao za sve selekcije naše reprezentacije.

marko89

pre 8 godina

Neverovatno, kad ce igrati ako ne na OI, sezona se zavrsava 15-og aprila a naredna pocinje krajem oktobra,mislim da ima sasvim dovoljno vremena i za individualni rad.Dokle je srozan ugled reprezentacije,koja po meni treba da je na prvom mestu ali nije,bez njega smo u hendikepu pogotovo jer nemamo neki izbor na toj poziciji,daj boze da igra ali bogami tesko,uvek neko fali tj nismo u najjacem sastavu.

veljo

pre 8 godina

ako je tvoja jaka zelja i volja da igras za svoju domovinu ne mogu da te sprece u tome, samo ako ti je sve jedno onda ce drugi o tome odlucivati

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

ref

pre 8 godina

cim ti ne znas da li cete pustiti znaci da znas da te nece pustiti. i bas je misarski da to lepo ne podelis odmah iskreno sa nama jer bi te vise cenili...vako....svu srecu ti zelim

C i n i k

pre 8 godina

Ocigledno,nema sanse da dodje. Pa ok,ako mu je sa 20 g toliko vise stalo do Denvera,razumem,samo mi je krivo. Ali opet,5 miliona Srba danas zivi u rasejanju,niko od njih nije otisao sto je besan nego sto je morao,tako i Joka,sta je njemu Srbija pruzila? Sve najbolje,mozda bih i ja isto postupio..

Rambinho

pre 8 godina

Fiba 2014 svetsko prvenstvo igrali su 45 igraca koja su bila pod ugovorom u NBA bilo je mladih igraca kao Grk Janis ili Georgi Dieng iz Minesote , Dante Exum itd. Zasto njima niko nije branio to je do igraca ako oni tebi kazu da bi vise voleli da ti ostanes i da se razvijas, ne povredis je jedna stvar, ali oni nisu ti koji zabranjuju zdravom igracu da igra. Sve je na igracu ako on 100% zeli da igra igrat ce, sta ste svi skocili u odbranu Jokica i kluba on vec sad sjajno igra, a misice i ostalo moza da razvija kad god on to zeli.

Vuk

pre 8 godina

Para vrti gde burgija nece,ako ga ne puste nek raskine ugovor i pokaze koliki je Srbin,a ne svi kao volimo Srbiju Srbende smo,a svi trcimo za kesom,stavljamo svoje licne interese ispred opsteg interesa Srbije i to je tako u svim sferama zivota,zato nam i ide ovako kako nam ide.

JPR23

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???
(Hoces Iskreno?, 23. februar 2016 13:34)
Nacionalni savezi? Jel ti mislis da se Pionir iz Sombora moze meriti sa Nestlé? Nije to niko "smislio" vec je takav sticaj okolnosti! NBA klubovi nisu klubovi u evropskom smislu vec firme, budzeti koji se broje na stotine miliona dolara, par hiljada zaposlenih kad se sve pogleda... I na to dodaj osiguranja igraca, i kompanije koje su iza...
Nije to fudbal pa da savezi imaju neku moc..

NikolaGGG

pre 8 godina

Vecina vas koji pisete da treba da igra za rep.bez obzira i bla bla vjerovatno niste odradili ni godinu dana treninga bilo cega u kontinuitetu pa ni ne shvatate koliko je truda ulozeno i sta se sve stavlja na kocku, jel se porodica hrani od kluba ili reprezentacije?
Kao sto covjek rece, kako je to reprezentacija vratila Jorovicu propast ugovora?
Svi vi hejteri ni ne znate ko je Jorovic, toliko o poznavanju blize kosarkaske istorije.
Naravno da je cast igrati ali daj ne kenj....te stalno i ne pametujte nego pokusajte nekad iz tudje perspektive sagledati stvari.
Naprijed Jokara, postani ti super star pa nece biti frke za odlazak u reprezentaciju....

HCP

pre 8 godina

I on apsolutno nista ne moze da ucini povodom toga?
Skroz je ok sto su mu klub i karijera na prvom mestu, ne treba mu zamerati na tome, ali isto tako ni on ne treba da ocekuje neki kultni status ovde, kao sto imaju neki koji su osvajali medalje sa reprezentacijom.

zeljko

pre 8 godina

Jedino Jokica nikako ne puštaju,ni letos ni sad...Toni Parkera i ostale svake godine..Dečko je jednostavno okrenut sebi pod uticajem menadžera i porodice kao Saša Pavlovic .Jednostavno treba ga precrtati sa spiska i ne dati mu šansu da opet odbije.Zar da ga molimo ?!

aggressor

pre 8 godina

Bravo [url=http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1099847#k19536873]dragane[/url], ni sam ne bi bolje sročio.. Da on svim srcem želi igrat, nitko pa ni oni iz kluba ga ne bi mogli spriječit da dodje. Rijetkost je kod današnjih klinaca taj osjećaj pripadnosti i želje za igranjem u reprezentaciji, kao naprimjer kod Štimca ili Teodosića.. U jednu ruku smo si i sami krivi za to, što smo dozvolili da nas želja za bogaćenjem i nekom "visinom" dovede do ovoga. Sve u svemu, želio bih ga vidjet u reprezentaciji ali se bojim da će bit onda poznata:"Kojem se Bogu moliš?" One dolar..

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!
(chubby checker, 23. februar 2016 13:20)

Nije Jokic prvi, slazem se. Ali sada imamo iskustva sa tim igracima koje smo uzalud cekali.


Bojkot Jokica i svih ostalih takvih. Vise paznje posvetite igracima kojima je cast da igraju, cak i onom Simonovicu. Vise cenim takve nego ovakve. Fuj.

Al Kos

pre 8 godina

Je li još neko primetio , ali samo "naši" sportisti imaju problema od strane klubova , da se priključe reprezentaciji. Muka mi je od fudbalera i OI , gde samo našima "nije" dozvoljen nastup , pa košarkaši.... A onda je mrmot ....

Zohan

pre 8 godina

Meni je ovo glupost velika. Zašto bi klub zabranjivao igraču da nešto radi u slobodno vreme? Ako je strah od povrede, neka stave to u ugovor, da dobija kaznu ako se povredi prilikom vanklupskih obaveza, pa neka on igra na svoju odgovornost ako ima želju.

cale

pre 8 godina

Ljudi, raspitajte se malo pre pljuvanja. NBA igraci imaju kluzulu u ugovoru kojom mogu da zabrane igracu da igra za reprezentaciju. Klubovi najvise zabranjuju stranim igracima velikog potencijala da igraju...dosta pljuvanja po ovom momku.

paspalj chandler

pre 8 godina

Kako je Nowitzki uvek igrao? Nije bas uvek, Nemacke nije bilo na takmicenjima 1999 i 2000, pitanje je da li bi ga tad Mavsi pustili.
Jokic je buducnost u koju Denver zeli da ulozi mnogo i ne zele da rizikuju povredu i ne zele da prekinu rezim rada koji sad imaju sa njim, nabacuju mu misicnu masu, zele da bude eksplozivniji i dosta rade na tome.
Ne znam da li se secate situacije sa Ginnobilijem pre 2 godine? Spursi ga nisu pustili na svetsko ili mozda jos svezije situacije sa Bobanom? decko je rekao da zeli da igra i ne razumem zasto ga napadate?

student

pre 8 godina

alo ljudi ne napadajte decka i ne pisite gluposti. to da li ce igrati ili ne zavisi od kluba i prvenstveno od ugovora koji je potpisao. da, igraci kao Gasol i Novicki redovno igraju, ali oni su igraci na drugom nivou, i imaju prostora da naprave fleksibilniji ugovor. ruki od 20 godina nema, nego potpisuje ono sto mu daju.

Mare

pre 8 godina

Nema od tog posla nista. Ameri znaju kako da ucene mlade igrace. Ako nista odlepice osiguranje za koje unapred znaju da nas savez nece moci da plati.

Vlada

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 23. februar 2016 18:28)

Jos jedan od onih kojima drzava treba da da i obezbedi sve, s na njemu je samo da izabere kafic i drustvo u kome ce i sa kim ce 'vatati zjala. A sta to treba drzava da da mladom coveku? Da mu nadje devojku i licnog psihologa i masera u 16-oj godini? Boze kakvi ljudi hodaju ovim svetom... JFK: "Ne pitajte sta vasa zemlja moze da uradi za vas vec sta vi mozete da ucinite za svoju zemlju!" pametnom dosta...

ja

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????

Dres reprezentacije-svetinja

pre 8 godina

Pa kako Parkera pustase toliko godina unazad? Verovatno je morao da bezi krisom da bi svako prcenstvo igrao za svoju reprezentaciju. TO VAM JE SAMO IZGOVOR!!!

Искрено

pre 8 godina

Вероватно ће за селектора и медије и сада бити крив неко из Звезде, а не Американци.

biće bolje

pre 8 godina

Ajde olabavite malo dečko je mlad i cela karijera mu zavisi od starta u NBA, ima vremena za reprezentaciju, mi smo u basketu osvojili sve tako da sada možemo polako da gradimo tim, ima tu još talentovanih igrača a biti vice šampion na svetskom i četvrti u evropi je rezultat za poštovanje. Možda bi našem timu više trebala klasična petica poput Bobija. Ne brinem se za uspeh u basketu sigurni smo učesnici na olimpijadi a i tamo smo sigurno u top pet reprezentacija sa Nikolom ili bez.

dragance

pre 8 godina

Steta sto nece u plej of
Ja i dalje sumnjam u njegov kvalitet, tamo bi videli sta moze, kad se igra cvrsca odbrana
Nadam se da nisam u pravu i da ce biti vrhunski igrac

msb

pre 8 godina

Možeš ti da budeš i Džordan, ali ako nisi igrao na olimpijadi nisi veliki sportista. Nema tog razloga osim stvarne povrede koji može igrača da spreči da ide na OI. Šta ćeš pokazivati unucima? Pare?

Nenad

pre 8 godina

Cudna situacija..secam se jedne takve sa Divcem..mislim da je bila 1995 godine pred EP u Atini..Lejkersi su mu nesto branili da igra zbog neke klauzule u ugovoru cini mi se ako se ne varam ali je ipak igrao..ali svejedno decko kako odluci njegova stvar ne treba ga osudjivati jer od tapsanja po ramenu zbog eventualnog uspeha i osudjivanja zbog eventualnog neuspeha ili lose igre nece imati mnogo koristi.

33

pre 8 godina

Posle procitanih komentara i razlicitih misljenja, i dalje ne znam sta da mislim. Da li da ga osudjujem ili ne. Siguran sam da mi kao pojedinci ne mozemo da znamo u kakvim je on okolnostima, s druge strane on bi morao da bude primjer novim nadolazecim igracima. On treba da pokaze dase moze uspjeti i bez odricanja od onoga sto je duznost svakog gradjanina Srbije. Kako? Logicno. Sve se vrti oko para. Dakle, on bi npr mogo da se vrati u evroligu, izdominira godinu dana i primora NBA da ga uzme. Zamislit takav jedan cin?

kg

pre 8 godina

a ko kaze da se on uklap u saletove zamisli. I bobi nije bio u reprezentaciji I onda je sledece sezone bio MVP evrolige I onda mu je od jednom bio preko potreban

LM

pre 8 godina

Hmm, bas je tuzno koliko smo mi kao narod navikli da ovakve izjave (citaj nasi politicari) okarakterisemo kao izgovor i protumacimo kako Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju, ili ima vece prioritete... Mislim da je on ovo govorio iz srca i zaista ne vidim nista lose u izjavi. Ne mozes reci o svom poslodavcu da te ne zanima njegovo misljenje jer ti imas prece stvari. Naravno da ce se sa njima i dogovoriti, ali zaista mislim da on jako zeli da igra za repku, a pogotovo na olimpijadi. Pa kojem to sportisti nije to cilj u zivotu?!?!
A sto se tice uporedjivanja sa drugim igracima, ne treba mesati babe i zabe... On je mladi igrac koji tek treba da stekne svoje ime, zasluzi minute i mesto u timu. A da ne pricamo koliko tek mora da radi na svojoj fizickoj pripremi. Uzimajuci sve u obzir, sigurno je da ce svi dobro da razmisle sta je najbolje za Jokica, od Denvera i Djordjevica do njega samog. A svima je cilj da on postane najbolji igrac kakav moze da postane. Naravno da je olipmijada vrhunac karijere svakog sportiste, ali je pitanje da li ce dobiti priliku da igra i kvalifikacije, a i da li je u interesu da igra OI a ne kvalifikacije, ako dodje do toga. Mnogo ima jos nerazjasnjenih stvari da bi se donosio konacan sud i osuda, tako da je najbolje da se svi suzdrzimo od bespotrebnog pljuvanja i omalovazavanja!

kosmajac

pre 8 godina

jedino da je kud da se trosi. ima 2o godina buducnost u nba. realno moze da igra jos 17,18 godina. lepo uplacuje penziju, ulaze novac posle kad zavrsi ostsne da zivi u usa . srbiju posecuje turisticki i to je to. kakav patriotizam ki bi te video da se povredis i ostanes na ulici

ahmad nedzad

pre 8 godina

Cim nemas zelju da igras za Srbiju onda nam i ne trebas, a tvoje partije u Denveru ne zanimaju nikoga sem tvoje porodice i Miska.

ne pise nam se bas dobro

pre 8 godina

Neko je spomenuo dole da imamo kvalitetna resenja na unutrasnjim pozicijama i bez Jokica. Na petici to mozda i jeste tako- Bobi (ako i njega puste), Raduljica, MUSLI (DA, Musli je trenutno bolji centar od Milutinova), Milutinov. Na cetvorci, gde Jokic takodje moze dobro da odigra, mi kvalitetnih resenja NEMAMO ! Bjelica igra, tj ne igra ocajnu sezonu, Erceg nema klub jos od leta, Mitrovic je dugo povredjen, imace pre kvalifikacionog turnira mozda mesec, mesec i po dana ozbiljne kosarke, ako racunamo KLS u ozbiljnu kosarku. Ostaje jedino Macvan koji igra solidno u Milanu i Jelovac, mada mislim da Djordjevic na njega ne racuna.

kg

pre 8 godina

@a ja sedim nocu I navijam za tebe
e drugar, bole njega brige dal ti sedis nocu ili ne. I dal navijas za njega ili onog boljeg od njega. to sto ti nemas zivot pa se lozis na kladionice I NBA a ni u kraju basket ne bi uspeo do 21 da odigras to je vec treci padez

kg

pre 8 godina

@33
u evropu da izdominira? mislis a? samo njega cekaju a ima toliko novih koji stizu sa koledza I koji se mozda uklope I bolje. ili Denver promeni trenera I on postane 12ti igrac...I sl. "duznost svakog gradjanina"??? ne mlati

kg

pre 8 godina

@100%
sta zelis reci? Novak kao uvek igra?? jeste, igra kad nema turnire I kad se njemu hoce ili kad zamisli da bi bilo lepo da striceva firma zaradi jos malo od prodaje svega I svacega u areni.
nemoj pluvati po kosarkasima jer se nikada nisi bavio sportom I ne znas koliko je tesko odluciti sta je bolje. uostalom ko kaze da ce on biti na spisku

Zeleni

pre 8 godina

Ne znam da li ceme Denver pustiti! Sine, nema toga koji bi mene sprecio da igram za reprezentaciju..... Ljubav prema domovini na prvom mestu. Vec si se obezbedio do kraja zivota, ako pametno trosis. Sa takvim razmisljanjem i ne trebas nam. Samo igrac koji zeli srcem da igra i sanja dres treba da igra za reprezentaciju!

dragan

pre 8 godina

Evo vet tri meseca slusam istu alibi pricu. Jokic rekao da zeli da igra za reprezentaciju, ali ne zna hoce li ga klub pustiti i kakvo ce mu biti zdravlje itd. Ako mu bas igra - igrace. Toliki igraci su bili u NBA pa su igrali za reprezentaciju. Mnogi su kao uslov u ugovor unosili tu obavezu. Onda je sa Milicicem krenula ta prica - "ja bih, ali klub mi neda", pa se onda pojavio niz slicnih igraca. Jokicu, ako hoces igraj, ako neces - nemoj i postedi nas "kuknjave". Tek si poceo karijeru a vec si kao "ekstra zvezda". Igrace se kosarka u Srbiji, decko, i bez tebe.

kaba

pre 8 godina

Naravno da bi nam svima bilo drago da igra za repku ali i da ne igra njegov zivot i njegova odluka! NBA prsten je po mom misljenju nemerljivo vece dostignuce nego zlato na olimpijadi ili mundobasketu koji recimo u americi niko i ne gleda.
Problem je nas srba sto smo svedeni na to da svoje licne neuspehe i neostvarenost lecimo uspehom recimo Djokovica i ostalih. Ne secam se da su Kobe Brajant ili Shakil O'Neal igrali nesto za USA. Ne zavaravajte se ljudi misleci da bi mi uzeli ono zlato u Indijanapolisu 2002 da je recimo samo jedan od njih bio u timu. I da ponovim da mi je uvek bio drag uspeh nasih ali mi je isto tako muka od laznog kvazi patriotizma. Voleo bih da sve pljuvace vidim u Jokicevoj kozi. Ubedjen sam da bi cesto epilog bio isti, uz naravno cast izuzecima!

Vuk

pre 8 godina

Para vrti gde burgija nece,ako ga ne puste nek raskine ugovor i pokaze koliki je Srbin,a ne svi kao volimo Srbiju Srbende smo,a svi trcimo za kesom,stavljamo svoje licne interese ispred opsteg interesa Srbije i to je tako u svim sferama zivota,zato nam i ide ovako kako nam ide.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Ljudi, ne brani klub nista. Eventualno sugerise. Odluka je na igracu. Jokic je odabrao, pare i NBA ispred reprezentacije. Molim B92 da prestane sa izvestajima o njegovim partijama. Tako smo se lozili i na Stojakovica i jos neke, cekali ih i sve uzalud.

dovla

pre 8 godina

Uopste me ne cudi. Zar da opet dodje na pripreme a Sale ga otpise kao prosle godine (ili Bobija pre dve godine) da bi vodio onu panjinu od Kuzmica koji ne zna da hoda.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Aha, NBA liga ima spisak od 30 najboljih kosarkasa koji su spremni da se odazovu, ali eto tebi ipak neece biti dozvoljeno. Vidi momce, ako propustis ove OI, pitanje da li ces ikada vise zaigrati na njima. Ovo je novi Radmanovic u najavi...
Mada jedno si u pravu, bicemo jaki i bez tebe.

istina

pre 8 godina

imam osecaj da ce ovaj odigrati par utakmica za reprezentaciju i da ce svakog leta "klub da mu pravi problem" nadam se da gresim ali mi ova alibi prica ne uliva poverenje.

skywalker

pre 8 godina

stvarno mi nisu jasni ljudi koji ne zele da igraju za reprezentaciju, ne zele na olimpijske igre. kada je gasol imao obaveze u klubu, kada ga nije htio pustiti klub? nije propustio nijedno takmicenje 10-15 godina. jokic ce zavraiti karijeru, koliko toliko uspjesnu, nece ga se niko sjecati jer reprezentaciji nista nije dao. nadam se da grijesim ali kako je krenuo, citav zivot ce biti ne znam, ako me puste, ja bih volio

dusan

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.

Искрено

pre 8 godina

Вероватно ће за селектора и медије и сада бити крив неко из Звезде, а не Американци.

a ja sedim noću i navijam za tebe...

pre 8 godina

Videću i ja Jokiću da li će me pustiti da i dalje navijam za tebe. Ako ti nemaš nikakve veze sa nama onda mogu da počnem i za Porzingisa da navijam. A ti ta opravdanja pričaj samom sebi, mi nismo sisali vesla. Ti si mnogo bitan pa ne može Denver bez tebe u borbi za 10. mesto, a Novicki, Parker i Gasol ne trebaju svojim klubovima pa ih puštaju u reprezentaciju? E Jokiću... Sramota.

DeMarkus

pre 8 godina

S'obzirom koliko je napredovao za ovoliko malo vremena koliko je tamo, za razvoj njegove karijere je veoma bitno da nastavi sa individualnim razvojem u SAD. Ameri su pokazali da su majstori za razvoj talentovanih igraca. Ima vremena za njega da zaigra za reprezentaciju, jos uvek je mlad. Bilo bi vise stete nego koristi da sada napusti njihov program razvoja i krene da trenira nesto sasvim drugo na pripremama reprezentacije. Puna podrska Jokicu sta god da se odluci u vezi njega, jos od Pedje i Divca nismo imali tako talentovanog igraca u NBA.

A vama sebicnim i odvratnim laznim patriotama bih rekao nesto ali ovo je civilizovan portal i takvi treba da budemo. Svakodnevno ser*** ovde i nazivate izdajnicima i slicno sportiste koji nas na najlepsi nacin u svetu predstavljaju. Bruka je i sramota da se ovako pise u njihovoj zemlji, ali sreca vasa pa ne znate za sramotu...

rale

pre 8 godina

On bi verovatno igrao ali se visi da mu nece dati, verovatno su mu vec rekli, ali nece da nas razocara

SAMO NAPRED RAZVALI TE NADUVANE IGRACE

Miroslavbl

pre 8 godina

Znači za reprezentaciju neće igrati. Ne razumijem uopšte zašto. Neće igrati play off, završiće sezonu 15.aprila ima dva mjeseca da radi šta hoće i onda kao ne znam hoće li me Denver pustiti. Neće te pustiti, a igraćeš ljetnu ligu u NBA. Razumijem ja tu borbu za bolji ugovor i sve, on je iz druge runde malo je tu para boriš se za više, al makar budi pošten pa odmah reci neću da igram ovo ljeto i zdravo.

Hoces Iskreno?

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.
Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???

Cempijev Kompleksas

pre 8 godina

Sta pricate vi, ljudi? Kakav alibi, da se malo razumete u NBA ligu, znali biste da ekipa ima pravo da svom igracu zabrani igranje za reprezentaciju. Pominjete neke klauzule koje se unose u ugovor, a da li mislite da bi neka NBA ekipa dozvolila rukiju, koji je jos biran u drugoj rundi da ubacuje u ugovor sta mu padne na pamet?
Joka, burazeru, cekamo te u Areni, imam osecaj da ces igrati i da ces biti nas najbolji igrac na putu za Rio!

Ivan M

pre 8 godina

Zamislite da sa ovom pričom pred OI izlete Kari, LeBron, Durant, Vestbruk i ostala bratija. Njih puštaju, a Denver neće pustiti Jokića? Znam da je on ruki i željan dokazivanja, ali ako on jako hoće da ide na OI, itekako bi ga pustili.

Dejan

pre 8 godina

@ zeleni
Ljudi moji, pa ovde ima kokentatora koji predlazu momku da napusti klub da bi igrao za reprezentaciju. Boze me sacuvaj... Sve najbolje Jokicu, igrao za reprezentaciju ove godine, ili ne.

zagor

pre 8 godina

"me 2 bro, i am not sure if gs will let me play for usa team"
steph curry
-.-
ovo su price za malu decu. ne postoji nacin da ga denver "ne pusti". ono sto je on zapravo rekao je da ce sa klubom da se dogovori da li treba da igra za srbiju, pa ako mu klub bude savetovao da ne igra, on ce taj savet da prihvati.
ergo, ne treba ga ni zvati.

anbeast

pre 8 godina

Koji ste vi indijanci... Denver ga plaća (i plaćaće mu grdne pare) da igra za njih, na način kako oni to hoće. Ako smatraju da tokom leta treba da radi na snazi i fizickoj spremi - tako će i biti. Verujem da dečko želi da igra (zašto ne bi?!) ali prioriteti su prioriteti. Jel neko Jorovicu nadoknadio sve što je mogao da postigne, a nije jer se povredio na reprezentativnoj akciji? Kako moze ovaj, kako može onaj - lepo, da je malo stariji i da nije tako talentovani ruki, verovatno bi ga bez mnogo problema pustili. Pošto mora da radi na fizickom spremi i pošto je tako mlad - pitanje je šta će biti... Za kvalifikacije mislim da nema sanse, za OI - možda...

ja

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????

drmr

pre 8 godina

@nbgdeki



Dirk je igrao zato što je glavni igrač franšize od vajkada i njegova reč je velika.

A Jokara je igrač koji tek treba da se dokaže, i koji će tek posle par godina moći da kaže, ja hoću da idem vi se slikajte.


Niko tebe ne tera da ideš u Nba, zato je i najjača liga na svetu, tj sport za sebe. Njima reč Fibe ne znači ništa, između ostalog šampion Nba se tamo proglašava sampionom sveta.


Mislim da Bobi ima veliku šansu da zaigra na kvalifikacijama, dok za Jokica koji će biti franšizni igrač mislim da nema teorije da ga puste ovo leto.

Ništa mu ne zameram, uvek je igrao za sve selekcije naše reprezentacije.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!
(chubby checker, 23. februar 2016 13:20)

Nije Jokic prvi, slazem se. Ali sada imamo iskustva sa tim igracima koje smo uzalud cekali.


Bojkot Jokica i svih ostalih takvih. Vise paznje posvetite igracima kojima je cast da igraju, cak i onom Simonovicu. Vise cenim takve nego ovakve. Fuj.

veljo

pre 8 godina

ako je tvoja jaka zelja i volja da igras za svoju domovinu ne mogu da te sprece u tome, samo ako ti je sve jedno onda ce drugi o tome odlucivati

zeljko

pre 8 godina

Jedino Jokica nikako ne puštaju,ni letos ni sad...Toni Parkera i ostale svake godine..Dečko je jednostavno okrenut sebi pod uticajem menadžera i porodice kao Saša Pavlovic .Jednostavno treba ga precrtati sa spiska i ne dati mu šansu da opet odbije.Zar da ga molimo ?!

kubi brijant

pre 8 godina

On dobija u svakom slučaju - ako ga puste, stiče iskustvo igranja na OI. Ako ga ne puste, imaće vremena da fizički ojača, nabaci mišiće, kondicono napreduje. Znate vi koliko znači jedno slobodno leto u Americi. Pogledajte Lauri šta je uradio letos. Meni su pomešana osećanja, voleo bih da ga vidim u reprezentaciji, ali bih isto tako voleo da ga vidim da individualno unapredi telo.

Da je malo jači fizički, mislim da ne bi bilo dileme da li će ga pustiti, oni cene OI, znaju šta to znači za samopouzdanje igrača. Gasol uvek ističe da zbog igranja za reprezentaciju toliko dugo igra na visokom nivou, a čovek je ol star u poznim godinama. I to u Denveru neko sigurno čuje. Ovako, kad pogledam Janisa koliko je napredovao (iako je i on bio u rep prošle god), ne bi mi bilo žao i da ostane tamo Jokić.

dragance

pre 8 godina

Steta sto nece u plej of
Ja i dalje sumnjam u njegov kvalitet, tamo bi videli sta moze, kad se igra cvrsca odbrana
Nadam se da nisam u pravu i da ce biti vrhunski igrac

Karma

pre 8 godina

E moj Jokicu ... A mi svako jutro sa nestrpljenjem ocekujemo da vidimo tvoju statistiku i svim srcem navijamo za tebe ...

Nemoj stvarati losu karmu oko sebe, jos uvek si mlad ...

nidža

pre 8 godina

ништа није рекао погрешно, има жељу, ако се све поклопи - играће, ако не, неће и ником ништа.

33

pre 8 godina

Posle procitanih komentara i razlicitih misljenja, i dalje ne znam sta da mislim. Da li da ga osudjujem ili ne. Siguran sam da mi kao pojedinci ne mozemo da znamo u kakvim je on okolnostima, s druge strane on bi morao da bude primjer novim nadolazecim igracima. On treba da pokaze dase moze uspjeti i bez odricanja od onoga sto je duznost svakog gradjanina Srbije. Kako? Logicno. Sve se vrti oko para. Dakle, on bi npr mogo da se vrati u evroligu, izdominira godinu dana i primora NBA da ga uzme. Zamislit takav jedan cin?

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

biće bolje

pre 8 godina

Ajde olabavite malo dečko je mlad i cela karijera mu zavisi od starta u NBA, ima vremena za reprezentaciju, mi smo u basketu osvojili sve tako da sada možemo polako da gradimo tim, ima tu još talentovanih igrača a biti vice šampion na svetskom i četvrti u evropi je rezultat za poštovanje. Možda bi našem timu više trebala klasična petica poput Bobija. Ne brinem se za uspeh u basketu sigurni smo učesnici na olimpijadi a i tamo smo sigurno u top pet reprezentacija sa Nikolom ili bez.

Hoću,neću...

pre 8 godina

Za reprezentaiju ove godine neće igrati ni Marjanović ni Jokić. Oni imaju zabranu ali ne od klubova već od Miška. Tako će biti sve dok je Đorđević trener a kada dođe neko drugi onda će Miško da procijeni na osnovu toga da li će taj novi trener ubaciti i neke druge njegove igrače.

Gospodin Branković

pre 8 godina

E sad lepo nemojte više sa pišete o njemu i njegovim igrama,neka piše njegov klub ili doktor pošto će možda da bude povredjen.

paspalj chandler

pre 8 godina

Kako je Nowitzki uvek igrao? Nije bas uvek, Nemacke nije bilo na takmicenjima 1999 i 2000, pitanje je da li bi ga tad Mavsi pustili.
Jokic je buducnost u koju Denver zeli da ulozi mnogo i ne zele da rizikuju povredu i ne zele da prekinu rezim rada koji sad imaju sa njim, nabacuju mu misicnu masu, zele da bude eksplozivniji i dosta rade na tome.
Ne znam da li se secate situacije sa Ginnobilijem pre 2 godine? Spursi ga nisu pustili na svetsko ili mozda jos svezije situacije sa Bobanom? decko je rekao da zeli da igra i ne razumem zasto ga napadate?

stefan

pre 8 godina

Najviše problema NBA klubovi prave našim igračima ?
Ili se naši igrači najviše "vade" na ovu praksu NBA klubova ?

Novicki ? Gasol ? Đinobili ? Parker ? Da ne idemo dalje.

Zašto naši košarkaši fino ne daju izjavu - MOJA PORODICA ŽIVI OD OVOGA. AKO SE POVREDIM, UGROZIĆU IH SVE I IZGUBITI UGOVOR.

chubby checker

pre 8 godina

kad citam ovakve izjave uvek se setim Garbahose i Toronto Raptorsa pre par godina. Covek jednostavno izjavio da ce po svakoj ceni igrati za reprezentaciju, cak i po ceni da ostane bez ugovora u klubu i tako i uradio.

Nisto licno protiv Jokica, ovo nije njegova greska, vec problem drustva u kojem je odrastao i on i sve generacije 20 godina unazad!

student

pre 8 godina

alo ljudi ne napadajte decka i ne pisite gluposti. to da li ce igrati ili ne zavisi od kluba i prvenstveno od ugovora koji je potpisao. da, igraci kao Gasol i Novicki redovno igraju, ali oni su igraci na drugom nivou, i imaju prostora da naprave fleksibilniji ugovor. ruki od 20 godina nema, nego potpisuje ono sto mu daju.

C i n i k

pre 8 godina

Ocigledno,nema sanse da dodje. Pa ok,ako mu je sa 20 g toliko vise stalo do Denvera,razumem,samo mi je krivo. Ali opet,5 miliona Srba danas zivi u rasejanju,niko od njih nije otisao sto je besan nego sto je morao,tako i Joka,sta je njemu Srbija pruzila? Sve najbolje,mozda bih i ja isto postupio..

NikolaGGG

pre 8 godina

Vecina vas koji pisete da treba da igra za rep.bez obzira i bla bla vjerovatno niste odradili ni godinu dana treninga bilo cega u kontinuitetu pa ni ne shvatate koliko je truda ulozeno i sta se sve stavlja na kocku, jel se porodica hrani od kluba ili reprezentacije?
Kao sto covjek rece, kako je to reprezentacija vratila Jorovicu propast ugovora?
Svi vi hejteri ni ne znate ko je Jorovic, toliko o poznavanju blize kosarkaske istorije.
Naravno da je cast igrati ali daj ne kenj....te stalno i ne pametujte nego pokusajte nekad iz tudje perspektive sagledati stvari.
Naprijed Jokara, postani ti super star pa nece biti frke za odlazak u reprezentaciju....

cale

pre 8 godina

Ljudi, raspitajte se malo pre pljuvanja. NBA igraci imaju kluzulu u ugovoru kojom mogu da zabrane igracu da igra za reprezentaciju. Klubovi najvise zabranjuju stranim igracima velikog potencijala da igraju...dosta pljuvanja po ovom momku.

Al Kos

pre 8 godina

Je li još neko primetio , ali samo "naši" sportisti imaju problema od strane klubova , da se priključe reprezentaciji. Muka mi je od fudbalera i OI , gde samo našima "nije" dozvoljen nastup , pa košarkaši.... A onda je mrmot ....

Asd

pre 8 godina

Jos jedna zabluda da je Mega dobra za nasu kosarku. Misko ima svoj interes i bas ga briga za reprezentaciju, videli smo to kos Bobija a i kod Jokica.

Rano je poceo

pre 8 godina

Zbog ovoga,iako sam partizanovac, ludim kada vidim kako vecito napadate Teodosica.Decko je 2013.povredjen sve vreme bio sa reprezentacijom do samog prvenstva,ima mozda i najduzu sezonu od svih,stalno ga razapinju,pa i pored svega izjavljuje ''nikada nisam i nikada necu dovoditi u pitanje svoje igranje za reprezentaciju''.Znas kad bi njega onako drcnog neko sprecio da igra za svoju zemlju!
Nikoli svaka cast,zelim mu srecu, sjajno igra, ali igra za sebe i svoj dzep .Ovo mu je vec ne znam koja izjava po redu ovog tipa, a tek je poceo karijeru.Kakvu volju i motiv ce imati za 5 - 10 godina.Ne razumem kako niko nikad (ni kad su bili mladji ni sad kad su zvezde) nije uslovljavao jednog Parkera, Gasola,Novickog...nego kao fol ne pustaju jednog Jokica.
Bas zbog toga srcano branim Tea i Bjelicu, nikad,nikad,nikad, ni kad je bilo dobro ni lose nisu se vadili ni na sta, dodju ljudi daju svoj maksimum kakav god on bio u datom momantu.
Sto se mene tice sa ovakvim stavom ne mora ni da dolazi,postoje veliki igraci koji su samo to veliki igraci, a postoje i oni koje moramo da cenimo...to sto ne umemo je vec druga prica

KORN

pre 8 godina

Svetska košarka je najneorganizovaniji sport na svetu,pa da li neki fudbaler može da kaže ne znam da li ce klub da me pusti,i da li neki fubalski klub može da zabrani nekom fudbaleru da igra za svoju reprezentaciju.Pa u sred prvenstava odu svi Africki fudbaleri na Kup Nacija i nijedan klub ne sme nista da im prigovori.Zato sto je za razliku od košarke fudbal mnogo organizovaniji,tacno se zna ko sta sme,dok je košarka što se tice organizacije i pravila smešna,ne samo u odnosu na fudbal nego sve sportove.

Divos

pre 8 godina

У неким светским спортским асоцијацијама је кровна асоцијација (ФИФА) условила клубска такмичења и заштитила на тај начин светска или првенства континената.

У кошарци то није случај, ту владају (писана и неписана) правила која су таква каква јесу. Конкретно, када је НБА у питању ту сваки клуб аутономно доноси одлуке, некад је то препорука коју је ипак пожељно испоштовати. Уосталом, одлично плаћају, играчи на које рачунају имају и добар третман, имају прилику и да зараде кудикамо (некад и 10ак пута) веће паре него ли у Европи, али зато се мора и поштовати шта ти кажу. Видећемо како ће ићи са Денвером.
Оно што је важно, у Србији се све више негује, о све више је присутан култ репрезентације, није то само у сениорској селекцији, него и у млађим узрастима, и за барем 95% српских играча дрес "Орлова" је светиња.

И ова Јокићева изјава то говори. У питању је одличан кошаркаш који ће тек напредовати, али и скроман и младић са пуно врлина. И овде је најважније да постоји жеља код Николе да обуче дрес "Орлова".
Да ли ће заиграти на турниру у Београду, видећемо. Реално и код њега и код Бобија су мале шансе, због ипак разумљивих разлога. Већ ако би се квалификовали (надајмо се, али да не трчимо пред руду), велике су шансе да уђу у конкуренцију за ОИ.
Добра је ствар што Сале има још одличних решења и на поз. 4 и на поз.5.

Николи пуно среће у наставку сезоне и каријере, урадиће овај момак временом добре ствари и у НБА и у дресу "Орлова".

ref

pre 8 godina

cim ti ne znas da li cete pustiti znaci da znas da te nece pustiti. i bas je misarski da to lepo ne podelis odmah iskreno sa nama jer bi te vise cenili...vako....svu srecu ti zelim

antiDebil

pre 8 godina

Bjelica i Jokic ce jedini i biti odmorni za taj turnir, njima se sezona zavrsava 15 aprila, nepunih 3 meseca pre pocetka a Bogdanu, Teodosicu recimo negde 25 juna, 12 dana pre turnira ! Tako da, ne znam ni sta da mislim, cim on sada ovo govori sumnjam da ce igrati, mada mislim da su vece sanse da zaigra na OI bez turnira, ali da li ce ga u tom slucaju Djordjevic pozvati, ko ce ga znati ?

Daks

pre 8 godina

Ako on zeli da igra moze se uvek naci resenje, ali bit ce tesko Denver bas ne voli da im igraci idu igrat za reprezentaciju prosle godine nisu ni Nurkica pustili da igra na Euru za BiH pa je tesko ocekivat da i ove godine posti ova dva igraca jedan kvlafikacije za OI,a drugi za Euro

JPR23

pre 8 godina

Da li moze neko da mi kaze kako je Novicki igrao uvek za Nemacku?
(nbgdeki, 23. februar 2016 13:29)
Nemacki savez je mogao da plati osiguranje kad je trebalo! Neki su ako se dobro secam i sami placali osiguranje..
A posle je Novicki postao igracina, koji moze da kaze sta on hoce! Jokic je ruki, skakav kredibilitet on ima pa da kaze gazdi, ja igram!

aggressor

pre 8 godina

Bravo [url=http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1099847#k19536873]dragane[/url], ni sam ne bi bolje sročio.. Da on svim srcem želi igrat, nitko pa ni oni iz kluba ga ne bi mogli spriječit da dodje. Rijetkost je kod današnjih klinaca taj osjećaj pripadnosti i želje za igranjem u reprezentaciji, kao naprimjer kod Štimca ili Teodosića.. U jednu ruku smo si i sami krivi za to, što smo dozvolili da nas želja za bogaćenjem i nekom "visinom" dovede do ovoga. Sve u svemu, želio bih ga vidjet u reprezentaciji ali se bojim da će bit onda poznata:"Kojem se Bogu moliš?" One dolar..

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.

Aleksandar

pre 8 godina

Molim vas objavite komentar. Ništa se Jokiću ne pita Denver niti bilo koji drugi klub. Ovo je olimpijska godina i svaki igrač prema pravilima ima pravo da igra za reprezentaciju u svim takmičenjima, bez da ga klub u tome spreči. I Parker, i Gasol, i Valenčijunas, i Novicki, i Entoni su bili u tim godinama i niko ih nije mogao sprečiti da igraju za reprezentaciju. Prema tome, sine lepo reci ne mogu da igram za reprezentaciju i to je to. Cenim i poštujem, a ove priče da li će me pustiti, da li ću se povrediti ne piju vodu. Naprotiv, vređaju inteligenciju! Kraj! Ende!

JPR23

pre 8 godina

Voleo bih da znam koji je genijalac smislio ovu glupost da klub moze da zabrani igracu da igra za reprezentaciju.Zar su nacionalni savezi svih zemalja toliko nesposobni da izadju na kraju sa NBA klubovima???
(Hoces Iskreno?, 23. februar 2016 13:34)
Nacionalni savezi? Jel ti mislis da se Pionir iz Sombora moze meriti sa Nestlé? Nije to niko "smislio" vec je takav sticaj okolnosti! NBA klubovi nisu klubovi u evropskom smislu vec firme, budzeti koji se broje na stotine miliona dolara, par hiljada zaposlenih kad se sve pogleda... I na to dodaj osiguranja igraca, i kompanije koje su iza...
Nije to fudbal pa da savezi imaju neku moc..

kubi brijant

pre 8 godina

Sramota koliko negativnih komentara... Prvo, ovu izjavu je dao tokom ol star vikenda, u intervjuu sa nekim Amerom za njegov podkast (ima na netu da se nađe), znači FIBA je prenela izjavu. Čovek ga je pitao da li mu je lakše da igra na ol staru pošto je već 2013. igrao protiv Okafora, Pejtona, Smarta, a Jokić je samoinicijativno počeo da priča kako ne postoji bolja stvar od igranja za reprezentaciju. Ko razume engleski, neka izgugla, duži je podkast, traje tipa dva sata (sa Jokićem intervju 15-ak minuta).

Dečko je pre svega rekao da ne bi voleo da sad kaže - Da, da, dolazim sigurno da igram! I posle da se nešto iskomplikuje i ispadne da je lagao. Ovde odmah kreće pljuvanje. Kad su ljudi prestali da poseduju zdrav razum?

Kayser Soze

pre 8 godina

ljudi bolje sto je ovako rekao, sta da je rekao, igracu 100%, i nesto se desi, klub zabrani..bolje ovako, ako igra super, ako ne, velika steta..

dejanddddd

pre 8 godina

Moraš da stegneš..... i da kažeš da ideš da igraš i pustićete u suprotnom ako im ostavljaš mogućnost izbora onda te sigurno neće pustiti.
P.S.
Stegni.... i igraj za reprezentaciju mozeš samo da dobiješ!!!!!

HCP

pre 8 godina

I on apsolutno nista ne moze da ucini povodom toga?
Skroz je ok sto su mu klub i karijera na prvom mestu, ne treba mu zamerati na tome, ali isto tako ni on ne treba da ocekuje neki kultni status ovde, kao sto imaju neki koji su osvajali medalje sa reprezentacijom.

Larry

pre 8 godina

Ako ne budu igrali Bobi i Jokić u Beogradu sva je prilika da neće ni ići u Rio. Jer zamislite sad situaciju da Raduljica i recimo Štimac, Milutinov izbore plasman u Rio, Sale sigurno ne bi mogao da ih skine sa spiska , ne bi bilo fer prema igračima koji su izborili plasman da ne putuju, druga stvar to bi bilo loše i za atmosferu u samom timu, uticalo bi i na odnose medju igračima i na relaciji trener-igrac. Ako bi jedan falio to bi moglo da se kompenzuje i da se potom sačeka da se priključi timu. Nadam se samo da ćemo biti kompletni.

Koki

pre 8 godina

U NBA ligi je sistem rada takav da se tokom leta najviše radi na individualnom kvalitetu,a posebno na fizikalijama,koje su najveća mana Jokićeve igre. Dečko je na putu da bude jedna od najbitnijih karika u budućnosti u Denveru i logično je da će mu tražiti da ostane i provede leto sa timom. Sa druge strane Ameri izuzetno cene OI,tako da mislim da će ipak doneti odluku da mu dopuste da igra. Ne razumem prozivke na njegov račun. Momak je izuzetan talenat,vredan radnik,a pritom je dobio ogromno poverenje trenera već u 1. sezoni. Ova izjava je u potpunosti na svom mestu. Neodgovorno bi bilo da se protivi odluci tima i svojevoljno zaigra na OI. Sve najbolje majstore,pa ako Bog da da napadnemo medalju u Riju!!

Zohan

pre 8 godina

Meni je ovo glupost velika. Zašto bi klub zabranjivao igraču da nešto radi u slobodno vreme? Ako je strah od povrede, neka stave to u ugovor, da dobija kaznu ako se povredi prilikom vanklupskih obaveza, pa neka on igra na svoju odgovornost ako ima želju.

Иван-Ниш

pre 8 godina

Поприлично сам сигуран да ће играти за репрезентацију уколико стварно жели. Искрено, свако треба сам да одлучи за приоритете, као и код нас обичних навијача. Лично, баш ме брига за нечију каријеру и чуда која пружа, ако сутра не игра за репрезентацију. Тако је то, када се већ неким спортом бавиш професионално, радиш то због публике, репрезентативне или клупске сам одлучујеш шта ти је важно у животу.

Mare

pre 8 godina

Nema od tog posla nista. Ameri znaju kako da ucene mlade igrace. Ako nista odlepice osiguranje za koje unapred znaju da nas savez nece moci da plati.

kg

pre 8 godina

@100%
sta zelis reci? Novak kao uvek igra?? jeste, igra kad nema turnire I kad se njemu hoce ili kad zamisli da bi bilo lepo da striceva firma zaradi jos malo od prodaje svega I svacega u areni.
nemoj pluvati po kosarkasima jer se nikada nisi bavio sportom I ne znas koliko je tesko odluciti sta je bolje. uostalom ko kaze da ce on biti na spisku

Trollston

pre 8 godina

Na kvalifikacionom turniru sigurno nece igrati, dok za OI, ukoliko se plasiramo, sigurno nece biti problema. To je verovatno jedino takmicenje za koje niko ne pravi problem, i svi koji su zdravi idu.

Миле

pre 8 godina

Ово личи на припрему нас који живимо за кошарку, па наравно и репрезентацију Србије, да Јокића нећемо гледати у истој.
Интересантнои је то да нпр. Новицком и Паркеру нико никада није правио питање учешћа у њиховим репрезентацијама.
(Миле, 23. februar 2016 13:52)

Nikola Jokić na jednoj, Dirk Nowitzki i Tony Parker na drugoj strani.
Razmisli malo o razlikama u ove dve strane pa pročitaj svoj post ponovo.
(dusan, 23. februar 2016 15:31) # Link komentara

Размислио сам Душане, и закључио да су и њих двојица некад били "Јокић", па им нико није правио проблеме.

Ivan kg

pre 8 godina

Ovo u prevodu znaci da ga oni nece pustiti, a on se nece mnogo buniti zbog toga. Jos kao pominje ako bude povredjen, malo je smesno, prvi put cujem da neko planira povredu :D

Srbija

pre 8 godina

Mozda ga ne puste za kvalifikacioni turnir, ali za olimpijadu sigurno hoce. Oni to shvataju izuzetno ozbiljno, zato i salju najbolju ekipu za olimpijadu. Samo je pitanje da li Djordjevic hoce da ga ceka do olimpijade ili zeli da vec za kvalifikacioni turnir ima kompletiranu ekipu. Bila bi steta da ne zaigra na olimpijadi, mnogo bi znacio. (Naravno, sve ovo pod uslovom da se kvalifikujemo, u sta verujem)

kss

pre 8 godina

U Olimpijskoj godini klubovi su duzni da puste igrace - vazi i za NBA. Tako da, ako se ne pojavi, jedini i pravi razlog bice Miskova i njegove odluka

Pedja

pre 8 godina

Dirk Novicki ne znam koliko godina igra u NBA, ali svaki put je igrao za Nemacku koja i sa njim nije sila, a bez njega su tek nista. Medjutim nista ga nije sprecavalo da uvek dodje da igra.

Nenad

pre 8 godina

Cudna situacija..secam se jedne takve sa Divcem..mislim da je bila 1995 godine pred EP u Atini..Lejkersi su mu nesto branili da igra zbog neke klauzule u ugovoru cini mi se ako se ne varam ali je ipak igrao..ali svejedno decko kako odluci njegova stvar ne treba ga osudjivati jer od tapsanja po ramenu zbog eventualnog uspeha i osudjivanja zbog eventualnog neuspeha ili lose igre nece imati mnogo koristi.

marko89

pre 8 godina

Neverovatno, kad ce igrati ako ne na OI, sezona se zavrsava 15-og aprila a naredna pocinje krajem oktobra,mislim da ima sasvim dovoljno vremena i za individualni rad.Dokle je srozan ugled reprezentacije,koja po meni treba da je na prvom mestu ali nije,bez njega smo u hendikepu pogotovo jer nemamo neki izbor na toj poziciji,daj boze da igra ali bogami tesko,uvek neko fali tj nismo u najjacem sastavu.

kg

pre 8 godina

@a ja sedim nocu I navijam za tebe
e drugar, bole njega brige dal ti sedis nocu ili ne. I dal navijas za njega ili onog boljeg od njega. to sto ti nemas zivot pa se lozis na kladionice I NBA a ni u kraju basket ne bi uspeo do 21 da odigras to je vec treci padez

ahmad nedzad

pre 8 godina

Cim nemas zelju da igras za Srbiju onda nam i ne trebas, a tvoje partije u Denveru ne zanimaju nikoga sem tvoje porodice i Miska.

Rambinho

pre 8 godina

Fiba 2014 svetsko prvenstvo igrali su 45 igraca koja su bila pod ugovorom u NBA bilo je mladih igraca kao Grk Janis ili Georgi Dieng iz Minesote , Dante Exum itd. Zasto njima niko nije branio to je do igraca ako oni tebi kazu da bi vise voleli da ti ostanes i da se razvijas, ne povredis je jedna stvar, ali oni nisu ti koji zabranjuju zdravom igracu da igra. Sve je na igracu ako on 100% zeli da igra igrat ce, sta ste svi skocili u odbranu Jokica i kluba on vec sad sjajno igra, a misice i ostalo moza da razvija kad god on to zeli.

Nikola

pre 8 godina

Ne ulazeci u pitanje da li ce ili nece igrati, samo cu reci da smo i do sada bili bez Jokica. Decko je veliki talenat, ali na toj poziciji imamo igrace koji ga mogu zameniti. Bjelica nema najbolju sezonu, ali je strasan igrac i uvek daje puno reprezentaciji. Po meni mnogo je bitnije da zaigra Marjanovic jer smo sa njim druga dimenzija. U kvalifikacijama ce ekipe biti potpuno nespremne za njega, a to znaci da nece znati sta ih je snaslo. Pa njega su jedva zaustavljali kada su se cele sezone spremale posebne odbrane, a ne neki igraci koji ce stati pored njega prvi put, a pritom je jos i napredovao u svakom smislu. On nam je najbitnija karika za kvalifikacije, a za Olimpijadu ako Bog da da zigramo, mozda budemo i kompletni.

Dres reprezentacije-svetinja

pre 8 godina

Pa kako Parkera pustase toliko godina unazad? Verovatno je morao da bezi krisom da bi svako prcenstvo igrao za svoju reprezentaciju. TO VAM JE SAMO IZGOVOR!!!

kosmajac

pre 8 godina

jedino da je kud da se trosi. ima 2o godina buducnost u nba. realno moze da igra jos 17,18 godina. lepo uplacuje penziju, ulaze novac posle kad zavrsi ostsne da zivi u usa . srbiju posecuje turisticki i to je to. kakav patriotizam ki bi te video da se povredis i ostanes na ulici

Vlada

pre 8 godina

nevidim sta je njemu srbija dala pa da sad po svaku cenu mora da igra za reprezentaciju,, bolje se svi vi kriticari zapitajte sta vam je drzava omogucila i sta ste duzni toj srbiji....skolovanje skupo, treninge placaju roditelji, razne kampove takoodje, posla nema, standard zivota nikakav, pa zasto je neko duzan da igra kad je sve sam platio ?????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ja, 23. februar 2016 18:28)

Jos jedan od onih kojima drzava treba da da i obezbedi sve, s na njemu je samo da izabere kafic i drustvo u kome ce i sa kim ce 'vatati zjala. A sta to treba drzava da da mladom coveku? Da mu nadje devojku i licnog psihologa i masera u 16-oj godini? Boze kakvi ljudi hodaju ovim svetom... JFK: "Ne pitajte sta vasa zemlja moze da uradi za vas vec sta vi mozete da ucinite za svoju zemlju!" pametnom dosta...

kg

pre 8 godina

a ko kaze da se on uklap u saletove zamisli. I bobi nije bio u reprezentaciji I onda je sledece sezone bio MVP evrolige I onda mu je od jednom bio preko potreban

ne pise nam se bas dobro

pre 8 godina

Neko je spomenuo dole da imamo kvalitetna resenja na unutrasnjim pozicijama i bez Jokica. Na petici to mozda i jeste tako- Bobi (ako i njega puste), Raduljica, MUSLI (DA, Musli je trenutno bolji centar od Milutinova), Milutinov. Na cetvorci, gde Jokic takodje moze dobro da odigra, mi kvalitetnih resenja NEMAMO ! Bjelica igra, tj ne igra ocajnu sezonu, Erceg nema klub jos od leta, Mitrovic je dugo povredjen, imace pre kvalifikacionog turnira mozda mesec, mesec i po dana ozbiljne kosarke, ako racunamo KLS u ozbiljnu kosarku. Ostaje jedino Macvan koji igra solidno u Milanu i Jelovac, mada mislim da Djordjevic na njega ne racuna.

kg

pre 8 godina

@33
u evropu da izdominira? mislis a? samo njega cekaju a ima toliko novih koji stizu sa koledza I koji se mozda uklope I bolje. ili Denver promeni trenera I on postane 12ti igrac...I sl. "duznost svakog gradjanina"??? ne mlati

msb

pre 8 godina

Možeš ti da budeš i Džordan, ali ako nisi igrao na olimpijadi nisi veliki sportista. Nema tog razloga osim stvarne povrede koji može igrača da spreči da ide na OI. Šta ćeš pokazivati unucima? Pare?

LM

pre 8 godina

Hmm, bas je tuzno koliko smo mi kao narod navikli da ovakve izjave (citaj nasi politicari) okarakterisemo kao izgovor i protumacimo kako Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju, ili ima vece prioritete... Mislim da je on ovo govorio iz srca i zaista ne vidim nista lose u izjavi. Ne mozes reci o svom poslodavcu da te ne zanima njegovo misljenje jer ti imas prece stvari. Naravno da ce se sa njima i dogovoriti, ali zaista mislim da on jako zeli da igra za repku, a pogotovo na olimpijadi. Pa kojem to sportisti nije to cilj u zivotu?!?!
A sto se tice uporedjivanja sa drugim igracima, ne treba mesati babe i zabe... On je mladi igrac koji tek treba da stekne svoje ime, zasluzi minute i mesto u timu. A da ne pricamo koliko tek mora da radi na svojoj fizickoj pripremi. Uzimajuci sve u obzir, sigurno je da ce svi dobro da razmisle sta je najbolje za Jokica, od Denvera i Djordjevica do njega samog. A svima je cilj da on postane najbolji igrac kakav moze da postane. Naravno da je olipmijada vrhunac karijere svakog sportiste, ali je pitanje da li ce dobiti priliku da igra i kvalifikacije, a i da li je u interesu da igra OI a ne kvalifikacije, ako dodje do toga. Mnogo ima jos nerazjasnjenih stvari da bi se donosio konacan sud i osuda, tako da je najbolje da se svi suzdrzimo od bespotrebnog pljuvanja i omalovazavanja!