Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.10.2015.

21:32

Radonjić: Odličan ambijent, mnogo znači pobeda

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je veoma zadovoljan ubedljivom pobedom na startu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Crveno-beli su u prvom kolu A grupe deklasirali Strazbur pred 14.500 gledalaca rezultatom 81:59.

Radonjić je istakao da zbog lošeg rasporeda postoji mogućnost da Zvezda izgubi narednih sedam mečeva u Evroligi i dodao da već sada razmišlja i o sledećoj sezoni.

„Čestitike momcima na igri i na pobedi. Hvala navijačima koji su napravili odličan ambijent, iako je bilo polemike kako će to da izgleda. Ambijent je bio sjajan i pomogao nam je da izgledamo bolje nego što je to realno. Počeli smo bez koncentacije, bez odbrane, ali kako je vreme odmicalo dizali smo nivo igre i koncentraciju u odbrani. Pravili smo dobru prednost, sveli smo ekipu Strazbura na mali broj poena. Primili smo dve trojke u trenutku kada smo trebali faulovima da reagujemo.

Imali smo dobru situaciju na poluvremenu, drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Imali smo mnogo izgubljenih lopti koje su bile plod naših loših ideja i loših postavki. Međutim, dobrom odbranom smo održali prednost, podigli smo još više agresivnost, ubacili nekoliko laganih poena iz kontri, a posle toga je bio i bolji napad. Ostvarili smo ubedljivu pobedu sa dobrim procentima i dobrim odnosom. Previše problema smo nosili i na kraju to izneli na fantastičan način. I dalje smo u sličnoj situaciji, ali ova pobeda raduje. Očigledno je da se dižemo, mnogo je teško, ali ova pobeda nam mnogo znači zbog raspooreda. Ne bi bilo iznenađenje da imamo sedam poraza u sledećih sedam utakmica. Ako ćemo da budemo depresivni posle poraza od Reala, onda to nije dobro. Jeste bitna sezona, ali ima i posle ove sezone da se igra. Vodimo računa o tome, da iznesemo sve na dobar način ali i da napravimo podlogu da sledeće sezone budemo još bolji.“

Radonjić je rekao da ga na iznenađuje dobra igra Gudurića i Rebića.

„Od prvog dana je takva situacija. Ja mogu da budem zadovoljan, ali ne i iznenađen. Ja sam svaki dan sa njima. Što se tiče Tejića, počeo je sa trčanjem, za nekoliko dana ćemo znati više o njegovom povratku. Imaćemo ga brže na terenu nego što se u prvom mahu najavilo.“

Da li će odbrana biti zaštitni znak Zvezde?

"Ako se analizira ova utakmica, to izgleda dobro. Ostavljam to za neku drugu situaciju, posle većeg broja utakmica, kada bi uvek ovako izgledali defanzivno, svi bi bili zadovoljni. Čeka nas Real, možda ćemo primiti 100 poena, to ne znači da nećemo biti dobri u odbrani. Bitno je da smo bili bolji nego što se mislilo da ćemo biti posle predsezone i početka ABA lige. Idemo dalje, čekamo igrače da se vrate, čeka nas naporna sezona sa puno izazova i momenata koje moramo da iznesemo, pričalo se o grupama smrt, a ne znam kako se to zove."

Pojačanje?

"Nemam ništa novo da kažem."

Rajan Tompson istakao je timsku igru svoje ekipe.

"Sjajna timska pobeda, vredno smo radili, mnogo smo se pripremili i bili smo uzbuđeni. Sjajna atmosfera, navijači su nas nosili da budemo agresivni i to se isplatilo na kraju. Očigledno je da ste uvek zadovoljni kada tim pobede, ne možete da razmišljate o individualnoj statistici. Svi su zaslužni kada tim pobedi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

10 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu