Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.10.2015.

22:57

ABA: Đokić se vratio, Metalac lako sa Cibonom

Košarkaši Metalca pobedili su bez većih problema Cibonu sa 77:61 u okviru petog kola ABA lige, pred 800 gledaca u Valjevu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Foto: Metalac Farmakom/Foto Studio Art/Predrag Nikoliæ & Aleksandar Avramovi

Valjevci su se na povratku Vladimira Đokića na klupu pokazali mnogo bolje nego pre pet dana, kada je trener podneo ostakvu posle poraza od Igokee.

Metalac je sjajno ušao u utakmicu, kontrolisao je rezutat, ali je Cibona nagoveštavala povratak u meč. Međutim, u drugom poluvremenu, domaći tim je u potpunosti zaustavio Zagrepčane i na kraju ostvario ubedljiv trijumf.

Valjevce je do pobede predvodio Đorđe Majstorović sa 16 poena, Nikola Malešević je upisao 11 poena i pet skokova, a po deset poena su upisali Miloš Janković i Marko Jošilo. Janković je dodao i pet skokova, a Jošilo dva više, uz tri asistencije.

U redovima Cibone, koja je u Valjevo stigla sa desetoricom igrača, Ante Žižić je utakmicu završio sa 12 poena i deset skokova, dok su Andrija Žižić i Dominik Mavra upisali po deset poena.

Metalac je protiv Cibone upisao drugu pobedu ove sezone i skočio na podelu sedmog mesta sa skorom 2/3, dok je Cibona sada na samom začelju sa samo jednim trijumfom.

U narednom kolu, u subotu, Metalac gostuje Krki, dok Cibona dočekuje Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu