Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.07.2015.

21:16

Zlatni "orlići": Mi smo velika porodica

Mladi košarkaši Srbije vratili su se u domovinu dan nakon što su osvojili titulu prvaka Evrope na U20 prvenstvu u Italiji.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images
foto: kkcrvenazvezda.rs

Nikola Rebić, Marko Tejić i Đorđe Kaplanović istakli su da još uvek nisu svesni uspeha koji su postigli, te da tim vide kao veliku porodicu.

Srbija je u Italiji ostvarila deset pobeda, te trijumfom nad velikom rivalom Španojom 70:64 osvojila petu titulu prvaka kontinenta u ovom uzrastu, prvu od 2007. godine.

"Teško je sumirati utiske posle neprospavane noći. Osećaj je sjajan, mada mislim da još nismo svesni šta smo uradili i kakav smo uspeh ostvarili. Tokom celog turnira smo disali kao jedan, bili smo kao velika porodica. Tačno se znalo ko šta radi, bio je izuzetno izražen timski duh i mislim da nam je to donelo zlatnu medalju", rekao je Rebić.

Ekipa Vladimira Đokića je titulu prvaka Evrope osvojila bez ijednog poraza.

"U svakom meču smo imali po nekoliko raspoloženih igrača, uvek je neko drugi 'iskakao' učinkom, tako da smo uvek mogli da se oslonimo jedni na druge. Bili smo fantastičan kolektiv i to nas je dovelo do trijumfa", dodao je košarkaš Crvene zvezde.

Rebić je osvojio treću medalju na evropskim šampionatima, posle bronze sa mladima iz 2014. godine i bronze sa juniorima iz 2012. godine.

"Ovo je zaista vrhunski rezultat. U žestokoj konkurenciji bez poraza okončati turnir dokaz je velikog kvaliteta koji posedujemo i sjajne pripreme za šampionat. Bilo je jako teško, meč protiv Litvanije u čevrtfinalu možda i najteži, jer smo bili svesni šta donosi. Međutim, videli smo kako nas posmatraju sve ostale reprezentacije. Kao da se kod svakog našeg protivnika mogao videti strah na zagrevanju i to smo koristili. Bili smo puni samopuzdanja", rekao je Rebić.

Rebić je izabran u najbolju petorku šampionata, kao i njegov saigrač iz reprezenacije Marko Gudurić koji je proglašen i za najkorisnijeg igrča šampionata.

"Želim prvo da čestitam Marku Guduruću na MVP tituli. Bez dobrih saigrača i kvalitetne ekipe ne bih bio u poziciji da budem u idealnoj petorci. Imao sam sjajnu podršku od svih saigrača, bilo je milina igrati sa takvim momcima", rekao je Rebić.

Njegova saigrač iz Zvezde Marko Teijić, koji je propustio finale zbog povrede ruke, rekao je da mu je bilo teško da gleda duel sa Špancima jer nije mogao da pomogne saigračima.

"Nisam bio u prilici da pomognem saigračima i to mi je teško palo, ali šta je tu je. Zlato je oko vrata i to je najvažnije. Što se tiče moje povrede, više pojedinosti će biti poznato u utorak posle detaljnih pregleda. Presrećan sam. Osećaj je neverovatan. Nisam svestan još da sam šampion Evrope i sama ; pomisao na to deluje mi neverovatno", rekao je Tejić.

Đorđe Kaplanović rekao je da će ekipa tek za nekoliko dana biti svesna koliki je uspeh ostvarila.

"Neopisiv je osećaj pobediti Španiju u finalu. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili kada prođe nekoliko dana i kada dođemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha u svakoj utakmici od početka prvenstva i nismo odustajali kada je bilo teško. Bili smo najbolji i zasluženo smo prvaci Evrope. Ovaj trofej je za naš narod, a ja ga posvećujem mojoj Jagodini i svim Jagodincima", rekao je Kaplanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve