Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.07.2015.

15:49

Simonović: Korak po korak do OI

Srpski košarkaš Marko SImonović izjavio je da reprezentaciju Srbije očekuje jako težak šampionat Evrope, ali da veruje u snagu tima.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Starsport

"Ponoviću ono što je selektor Đorđević već rekao, stvarno jedno od najtežih Evropskih prvenstava u poslednjih par godina."

"Treba da idemo korak po korak, da analiziramo našu igru i dižemo formu. Sve ekipe će biti jako motivisane, konkretno znam kako Francuzi gledaju na taj šampionat i koliki je pritisak javnosti tamo. Bitno je da smo svi zdravi i da u dobrom raspoloženju krećemo sa pripremama. Svakako da se nadam najboljem rezultatu", izjavio je Simonović Tanjugu.

Prethodnu sezonu Simonović je proveo u dresu Orteza i bio jedan od najzapaženijih igrača francuskog tima.

"Dobra sezona je iza mene, malo me je povreda izbacila iz ritma, ali u principu sve je bilo dobro. Ponuda ima dosta i razmotriću sa svojim agentom koja je najbolja odluka za nastavak karijere. Jako je bitno da su svi igrači imali sjajne sezone, pogotovo Bobi Marjanović koji je za mene najbolji visoki igrač u Evropi i siguran sam da će se sjajno uklopiti u NBA ligi. Trenutno sam fokusiran samo na reprezentaciju, jer mi je ovo jako bitno i spreman sam da dam svoj maksimum za ekipu", dodao je srpski košarkaš.

Bivši kapiten Crvene zvezde osvrnuo se na igre nekadašnjeg kluba i dodao da je uvek tu za crveno-bele.

"Odlična sezona, stvarno su bili dobro popunjeni na svim pozicijama sa liderima Markusom Vilijamsom i Bobanom Marjanovićem. Što se tiče eventalne ponude Zvezde, tu sam uvek otvoren i uvek bih rekao da", zaključio je Simonović.

Simonović je karijeru započeo u mladjim kategorijama beogradskog Radničkog, a tokom karijere nosio je dresove Ostendea, Hemofarma, Budućnosti iz Podgorice i nemačke Albe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu