Nova vest
Košarka

Petak, 07.11.2014.

08:27

Arena (19h): Crveno-beli spektakl

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i grčkog Olimpijakosa igraju od 19 sati meč četvrtog kola grupe D Evrolige.

Izvor:

Autor:

Default images

S obzirom da su sve karte, za duel klubova koji nekoliko decenija neguju bratske odnose, rasprodate nepuna tri sata po puštanju u prodaju, nema sumnje da nas u beogradskoj Areni očekuje novi spektakl

Beogradski crveno-beli posle tri kola imaju učinak od dve pobede i jednog poraza, pa im je meč protiv tima iz Pireja, koji ima maksimalan učinak, jako važan u borbi za plasman u Top 16 fazu elitnog takmičenja.

Iz kluba sa Malog Kalemegdana su apelovali na navijače da se što pre pojave u Areni, kako bi se izbegle nepotrebne gužve, a kapije će iz tog razloga biti otvorene dva i po sata pre početka duela.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegovi košarkaši moraju da daju sve od sebe ako žele da pobede mnogo iskusniju ekipu Olimpijakosa.

Ono što sam siguran jeste da je pred nama teška utakmica. Mnogo smo mlađi od njih, ali motivisani smo da odigramo dobro, i treba da damo sve od sebe kako bismo napravili podvig u Areni”, rekao je Radonjić.

Navijači Crvene zvezde nestrpljivo iščekuju meč sa Olimpijakosom, ali crveno-beli će sa pažnjom pratiti još jedan meč. Od 20.45 Valensija dočekuje Laboral Kuču, a eventualni trijumf tima iz Vitorije znatno bi umanjio šanse Valensije da prođe u Top 16 fazu. Takođe, u istom terminu, Galatasaraj dočekuje ekipu Neptunasa.

Krilni košarkaš domaćeg tima Nemanja Dangubić kaže da će meč sa Olimpijakosom biti spektakl, ali da su igrači fokusirani na teren.

Lepo je igrati u predivnoj atmosferi za koju ne sumnjam da će stvoriti navijači, ali nama je najbitnije šta se dešava na terenu. Igrači Olimpijakosa ne dolaze u nameri da se družimo i daće sve od sebe da dođu do pobede“, rekao je Dangubić

S druge strane, trener Olimpijakosa Janis Svairopulos, kome će ovo biti debi na klupi tima iz Pireja, rekao je da njegovi igrači ne smeju da prave greške u napadu protiv Crvene zvezde.

"Ovo je veoma važna utakmica za nas. Moramo da imamo dobru koncentraciju ako želimo da počnemo dobro. Ne smemo da pravimo greške, posebno u napadu, jer ćemo im tako omogućiti tranziciju i kontre. Posebno će biti teško zadržati koncentraciju u punoj hali. Kada igrate na najvišem nivou, morate da budete spremni da reagujete i u takvim situacijama“, rekao je Sveiropulos.

Plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis kaže da njegov tim sada mora da se navikne na novog trenera Janis Sfairopulos i njegovu filozofiju.

Stvar je u tome što igramo pametno u finišu. Ipak, istine rade, ovo nije isti tim koji je osvojio dve uzastopne titule prvaka Evrope, više od 70% igrača se promenilo“, rekao je Spanulis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve