Nova vest
Košarka

Sreda, 26.03.2014.

23:05

Blažič: A na tribinama – ludilo

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič posle trijumfa nad Budiveljnikom pohvalio je svog saigrača i komšiju Čarlsa Dženkinsa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Šta da kažem o Dženkinsu osim sve najbolje, odigrao je izvanredno u napadu – kada je neko tako ’vruć’, moramo da mu damo loptu u ruke da kreira. Čarls je zaslužio večeru, ma sve je zaslužio, svaka mu čast, ali i ostalima u ekipi, pošto smo pokazali da smo dobar i kompaktan tim“, rekao je Blažič dok je iznuren sedeo u svlačionici.

“Osećali smo veliki pritisak sa svih strana pre utakmice, znali smo koliko je ovaj meč važan za klub. Mislim da smo igrali u grču, ali nekako smo izvukli produžetke i na kraju smo pobedili. Idemo dalje, sada nam sledi meč sa Cibonom u ABA ligi, a onda Uniks kod kuće. Dakle, tek nam predstoje važni mečevi ove sezone, moramo da se spremimo za njih“, dodao je slovenački košarkaš, koji je ubacio 10 poena.

Blažič važi za igrača koji se hrani energijom sa tribina, a sada je njegove saigrače i njega bodrilo više od 24 hiljade gledalaca.

“Znam da je fenomenalno bilo dok sam igrao, ali mislim da će mi se tek sutra sleći svi utisci, tek tada će biti pravi osećaj i biću svestan šta se dogodilo. Pogledaš na tribine, a tamo ludilo, stvarno imamo najbolje navijače na svetu“, zaključio je Blažič.

Kapiten Marko Simonović takođe je istakao učinak Dženkinsa.

“Svaka čast Đenki zaista, u jednom trenutku više nismo znali šta da radimo, da li da skačemo, da sedimo, da uđemo na teren. Bilo je mnogo nervoze, sada osećamo veliko olakšanje i mislim da ćemo biti rasterećeniji protiv Uniksa, pošto se sada zaista stvorio pritisak“, kaže Simonović i ističe i ulogu navijača:

“Ambijent je čudo – hvala navijačima, bili su fenomenalni. Zbog ovakvih trenutaka i počinje da se trenira košarka“.

Rival u polufinalu biće Uniks iz Kazanja.

“Oni su favorit za osvajanje titule. Dobili su i Valensiju dva puta tamo – imaju pojedince koji su osvajali i Evroligu, ozbiljne ambicije i sjajan tim. Ali borićemo se i protiv njih, kao i uvek, to je košarka, neće im biti lako“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve