Nova vest
Košarka

Nedelja, 19.01.2014.

21:01

Radonjić: Odbrana na visokom nivou

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u duelu sa Olimpijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je u 17. kolu ABA lige savladala Ljubljančane sa 87:62 i tako zadržala vodeću poziciju u regionalnom takmičenju.

“Olimpija evidentno došla sa jasnom ambicijom da čvstvom igrom se nametne i pokuša da nas iznenadi."

“Teška nedelja koju smo imali, uslovljena putovanjem u Rusiji, navodila je na to da treba da budemo oprezni, jer Olimpija kvalitetu i igrom to traži. Odbrana bila na visokom nivou, u drugom poluvremenu smo se dodatno nametnuli, iako su oni pogađaji iz nekih pozicija koje nisu izrađene, ali smo to popravili i na kraju slavili”, rekao je Radonjić.

Zvezdin trener osvrnuo se i na slabo izvođenje slobodnih bacanja.

“Mislim da smo u drugom delu loše šutirali slobodna bacanja, ali je evidentno da smo u dva meča slabo šutirali, to moramo da popravimo, ali generalno je bilo perioda kada je to bilo na visokom nivou., To treba posmatrati kao trenutni stadijum, a ne problematiku, jer to ne smemo da dozvolimo, jer želimo da igramo do kraja sezone dobro.”

Često osporavani Ivan Radenović ponovo je bio jedan od najboljih u sastavu crveno-belih.

“Pokazali dosta drugačiju igru u odnosu na prethodne dve utakmice. Odbrana je bila zadovoljavajuća, to je bio ključ utakmice, bili smo agresivniji, vršili smo pritisak. Svi su odigrali po koji minut, koliko-toliko ćemo biti svežiji za sledeću utakmicu u Evrokupu, koja je bitna za nastavak takmičenja”, rekao je Radenović.

Trener gostiju Aleš Pipan čestitao je Zvezdi na ‘dominantnoj pobedi’.

“Teško je reći nešto posle poraza, ali čestitke Zvezdi na zasluženoj pobedi. Dominirali su od početka do kraja, mi smo se dogovorili da pokušamo da uradimo nešto agresivnom odbranom, uspeli u prvoj četvrtini, posle smo izgubili kompas. Teško je bez prvog pleja, morao sam dati priliku mladim igračima koji su se u ovom ambijentu izgubili. Slab skok, slaba koncentracija, sve je to uzrok ubedljivog poraza.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu