Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.08.2013.

18:39

Pobeda Srbije, ovacije u Vukovaru

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u Vukovaru, u prvom kolu C grupe, savladala selekciju Grčke sa 65:52 (12:20, 18:11, 22:13, 13:8).

U atmosferi koja je podsećala na banjalučku, sa rukometnog svetskog prvenstva za juniore, izabranice selektora Zorana Kovačića do uspeha su došle zahvaljujući mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu.

Grkinje su u 14. minutu vodile 27:16, ali su Sanja Mandić i Aleksandra Crvendakić predvodile naš tim u nastavku utakmice i stigle do ubedljive pobede i prvih bodova na šampionatu.

"Bili smo u velikom grču na početku utakmice, što se možda i očekivalo na startu šampionata, medjutim, brzo smo se konsolidovali i odigrali zaista izvrsno u nastavku meča. Devojke su se maksimalno borile, izgarale u odbrani, tako da pobeda nije mogla da izostane", rekao je Kovačić za sajt Košarkaškog saveza Srbije, istakavši neverovatnu podršku navijača u Vukovaru.

"Napravili su takvu atmosferu kakvu nisam doživeo za 41 godinu, koliko se bavim trenerskim poslom. Od srca im se zahvaljujemo i obećavamo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom Evropskom prvenstvu", poručio je Kovačić.

Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Mandić sa 18, Crvendakić sa 17 i Spasojević sa 10 poena, dok su kod Grkinja bolje od ostalih bile Stamolambru sa 22 i Kristinaki sa 13 poena.

Na šampionatu za košarkašice do 18 godina Srbija u drugom kolu C grupe igra u petak od 13.45 protiv Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve