Nova vest
Košarka

Petak, 26.07.2013.

16:06

EP: Orlići ostali bez medalje

Košarkaška reprezentacija Srbije do 18 godina ispala je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Turske porazom 71:67 (17:21, 21:15, 13:13, 20:18).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U borbi za plasman od 5. do 8. mesta Srbija igra sa poraženim u meču Francuska – Španija, dok će Turci u polufinalu igrati sa pobednikom tog duela.

Rade Zagorac dao je 18 poena uz 7 skokova, Brano Đukanović dao 12 poena, od kojih 3 trojke. Metedžan Birsen je imao 13 poena, 10 skokova i 4 asistencije, dok je Dogukan Šanli od 13 poena postigao 3 trojke u poslednjoj četvrtini.

Od samog početka igralo se u serijama – Srbija je povela 7:2, Turci uzvratili serijom 10-0, a naša selekcija sa sedam vezanih poena vratila prednost.

Naš tim je na prvu pauzu otišao sa plus 4 i tu prednost držali su do isteka trinaestog minuta, ali je za tri minuta Turska serijom 12-2 stigla do najvećih 34:28. Naš tim je stigao i do izjednačenja, ali je primio koš u poslednjoj sekundi poluvremena za 38:36.

Turci su brzo povećali prednost u trećem periodu, ali je Srbija uhvatila priključak i dvaput povela, pre nego što će primiti trojku u poslednjem napadu perioda za 51:49.

U poslednjem periodu Turci opet beže, najpre na osam, pa i na deset poena razlik, četiri minuta pre kraja.

Srbija je prišla na 67:62, odigrala dobru odbranu, ali je Jugović promašio otvoren šut, a prvi igrač meča Metedžan Birsen je postigao, ispostavilo se, ključnu trojku.

U preostala dva minuta naš tim je čvrstom odbranom razbio turske napade, ali su brojni promašaji koštali. Đukanović je postigao trojku, a Jaramaz odličnim prodorm smanjio na jedan potez.

Turci su zatim promašili oba bacanja, ali su sudije omogućile Birsenu da ponovi drugo i ubaci ga, posle čega je Srbija bila primorana na ishitren napad.

Prvi četvrtfinalista je selekcija Hrvatske, koja je pobedila Rusiju 82:72. Tokom večeri igraju još Litvanija – Letonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu