Nova vest
Košarka

Petak, 12.07.2013.

19:06

Marinović prvo pojačanje Radničkog

Plejmejker Marko Marinović prvo je pojačanje košarkaškog kluba Radniči iz Kragujevca za narednu sezonu.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Marinović je potpisao jednogodišnji ugovor, a sa Kragujevčanima će se sledeće sezone takmičiti i u ABA ligi i u Evrokupu, iako na parketu to nisu izborili.

Sportski direktor Radničkog Mladen Ivković naglasio da su angažovali proverenog igrača, sa dosta jakih utakmica.

“Radi se o iskusnom, proverenom igraču na poziciji organizatora igre. Iza sebe ima dosta jakih utakmica, pa će biti od velike koristi i saigračima na koje ćemo računati naredne sezone”, rekao je Ivković. "Ovo je tek prvi korak ka formiranju kostura tima za narednu sezonu. Cilj nam je da se pojačamo toliko da budemo stabilni na Jadranu i da u VEropi, kao debitanti, pružimo maksimum mogućnosti".

Marinović je karijeru počeo u čačanskom Borcu, a potom bio član Refleksa sa kojim je prvi put bio učesnij Jadranske lige. Posle toga je imao inostrane angažmane, najpre u Španiji, u Đironi i u Menorki. Zatim se vratio u Srbiju i odigrao sezonu u dresu Crvene zvezde.

Bio je član i Valensije, Albe, Krasnaja Krila i Jeniseja, a prethodnu sezonu odigrao je u bugarskom Levskom. U tamošnjem prvenstvu je prosečno beležio 16 poena, pet asistencija i tri skoka po meču.

Bio je član reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

'Malina' najbolji na 'Kupina kupu'

Iskusni plejmejker prošle sezone je igrao protiv Radničkog na 'Kupina kupu' u Nišu, gde je svom novom klubu ubacio 20 poena i imao osam asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d