Nova vest
Košarka

Sreda, 24.04.2013.

08:59

Hit i NYC 2-0, brejk Golden Stejta

Ekipe Majamija i Njujorka povele su sa 2-0 u seriji protiv Milvokija i Bostona, dok je Golden Stejt izjednačio protiv Denvera.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Voriorsi su bez Dejvida Lija fenomenalnim šutem srušili teško osvojivi Kolorado 131:117, i preuzeli prednost domaćeg terena protiv Nagetsa.

Šampion Hit je u poslednjem periodu slomio otpor Baksa te sa 98:86 stigao do druge pobede, kao i Niksi protiv Seltiksa sa 87:71.

Golden Stejt je prvi tim koji je ostvario pobedu u Denveru posle više od tri meseca. Voriorse je predvodio Stefon Kari sa 30 poena (13/23 iz igrre, 4/10 tri), 13 asistencija i 5 skokova, 26 poena (10/15) i 7 asistencija imao je Džeret Džek, dok je Harison Barns ubacio 24, a Klej Tompson 21 poen (8/11 iz igre, 5/6 tri).

"Mi smo veoma dobar šuterski košarkaški tim. Imamo mnogo momaka koji pogađaju šuteve. Pričate od Kleju Tompsonu i Stefu Kariju, po mom mišljenju, oni su najbolji bekovi šuteri u istoriji ove igre", pohvalio je svoj igrače trener Voriorsa Mark Džekson.

Nagetse je u tek četvrtom porazu u Pepsi centru ove sezone nosio Taj Loson sa 19 poena i 12 asistencija, 19 poena ubacio je i Kori Bruer, dok su po 18 postigli dva Andrea, Igudala (7as) i veteran Miler (5sk, 5as). Po 14 su ubacili Vilson Čendler (6sk) i Entoni Rendolf.

Voriorsi su drugi tim koji je ostvario pobedu u gostima na startu plej-ofa ove sezone, posle Čikaga u Bruklinu. Serija se seli u Ouklend, gde će treći meč biti odigran u petak.



Milvoki je pre nekoliko dana celo prvo poluvreme mučio šampiona, a ovaj put je sve do poslednjeg perioda bio u igri na Floridi. Međutim, Majami se serijom 12:0 u prva dva i po minuta poslednje četvrtine 'odlepio' na 80:65 i nokautirao goste.

"Sačuvali smo prednost domaćeg terena. Zaštitili smo ga u dve utakmice. Uradili smo ono što je trebalo da uradimo, to je to", rekao je trener Hita Erik Spoelstra.

Hit je u nešto nežoj pobedi nego što se očekivalo predvodio Dvejn Vejd sa 21 poenom i 7 skokova, dok je LeBron Džejms postigao 19 (6/14) uz 8 skokova i 6 asistencija. Kris Boš i Kris Anderson su imali po 10 poena i 6 skokova, dok je 10 poena ubacio i Šejn Batije.

Brendon Dženings i Monta Elis su dobili potrebnu podršku saigrača koja je bila neophodna Baksima da iznenade Majami, ali su njih dvojica potpuno podbacila. Dženings je šutirao očajnih 3/15 za osam poena uz 5 asistencija, dok je Elis pogodio dva od sedam šuteva za 7 poena i takođe 5 asistencije. To je upropastilo šansu Baksa da šokiraju Majami.

Ersan Iljasova je nosio Bakse sa 21 poenom i 6 skokova, Majk Danvili je postigao 16 uz 6 skokova i 5 asistencija, dok je Leri Senders imao 14 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Serija se sada seli u Milvoki, gde će treći meč biti odigran u četvrtak.



Prvi put od 2000. godine Njujork Niksi imaju prednost od 2-0 u plej-ofu. Nekada moćni Boston Seltiksi izgledaju nemoćni u želji da ih zaustave. Niksi su serijom 27:4 u prvom poluvremenu prelomili drugi meč u Medison Skver Gardenu.

Karmelo Entoni postigao je 34 poena (11/24), dok je Džej Ar Smit dodao 19, dok je Rejmond Felton pratio ovaj tandem sa 16 poena i 7 skokova.

"Znamo koja smo vrsta tima. Znamo da kada 'zakopčamo' sve u odbrani, protivnicima je veoma teško", rekao je Melo posle meča.

Najbolji u Seltiksima bio je Pol Pirs sa 18 poena uz po 6 skokova i asistencija, dok je Kevin Garnet ostvario 'dabl-dabl' sa 12 poena i 11 skokova. Po 10 su ubacili Džordan Kroford i Džef Grin (3/11).

"Moramo da pronađemo rešenje u napadu, da ne stagniramo. Moramo pronaći način da postižemo češće poene", rekao je veteran Seltiksa Kevin Garnet.

Serija se seli u Boston gde će treći meč biti odigran u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve