Nova vest
Košarka

Petak, 28.12.2012.

13:02

Rakoč za B92: Navijači, ne brinite

Košarkaš Crvene zvezde Igor Rakočević u intrevjuu za B92 govorio je o utiscima u dosadašnjem delu sezone, rezultatima ekipe, ali i svojoj formi.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

34-godišnji bek, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj i Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, u prvom delu sezone bio je ključni igrač ‘crveno-belih’. Zvezda je polusezonu u ABA ligi završila na deobi drugog mesta sa 10 pobeda i pet poraza, kao i Partizan.

Rakočević je naglasio da je loš početak sezone očekivan jer je ekipa bila nova, a rekao je i da je bilo potrebno vremena da se uigraju.

“Bilo je dosta teško, pogotovo što smo sezonu krenuli prilično slabo, međutim, to je sasvim normalno za ekipu koja je od korena potpuno sastavljena. Novi igrači, novi treneri, nova uprava, sve je bilo novo i samim tim bilo je veoma teško od samog početka napraviti dobar rezultat, ali kasnije, kada su se kockice malo složile, rezultati su počeli da dolaze i sada smo u jako dobroj poziciji. Idemo dalje, glavni cilj nam je ulazak u Evroligu”, rekao je Rakočević za B92.

S obzirom da je u prvom delu ABA lige prosečno igrao 25,5 minuta i za to vreme postizao 14,7 poena po meču, navijače brine da li će miljenik publike moći da pruža vrhunske partije u drugom delu sezone, uzevši u obzir da ima 34 godine.

Zvezdu u narednom periodu očekuju nove borbe za fajnal-for u Jadranskoj ligi, ali i utakmice u Evrokupu. Ipak, vođa ‘crveno-belih’ uverava sve da ne brinu jer se oseća sposobnim da iznese teret još jedne naporne sezone.

“Ja treniram jako kvalitetno i vodim jako kvalitetan sportski život. Nisam propustio nijedan trening od početka priprema, tako da, što se toga tiče, nema straha i spreman sam da igram koliko god treba. Sve obaveze mogu da izguram bez problem”, poručio je iskusni bek.

Za kraj, sjajni košarkaš je poželeo sve najbolje u novoj godini i za Božić, ali i da u što većem broju dolaze u halu “Pionir”.

“Navijačima želim sve najbolje u novoj godini, da vode kvalitetan život, kao i da uživaju u njemu, i naravno, da dolaze i uživaju sa nama u spektakularnim utakmicama, u spektakularnoj atmosferi”, zaključio je Rakočević.

Cvetković: Čeka nas težak period, ali daćemo sve od sebe

Talentovani košarkaš ‘crveno-belih’ Aleksandar Cvetković je takođe u intervjuu za B92 govorio o tome kakvo je je njegovo viđenje sezone, o teškom rasporedu Zvezde u januaru, kao i o svojim igrama u dosadašnjem delu sezone.

“Početak sezone sigurno nije bio prijatan, na kraju možemo reći da smo polusezonu završili uspešno. Tek sada predstoji velika borba, daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem u narednom periodu”, rekao je Cvetković.

Košarkaše Crvene zvezde u januaru čekaju po tri teške utakmice u ABA ligi (Olimpija, Cedevita, Igokea) i Evrokupu (Uniks, Galatasaraj, Ulm), ali mladi plejmejker smatra da ekipa može uspešno da iznese taj teret.

“Imamo zaista težak raspored u januaru, ali ako želiš da budeš najbolji, onda moraš da pobediš veći broj utakmica. Daćemo sve od sebe, pripremićemo se dobro, i ponavljam, nadamo se najboljem.”

19-godišnji košarkaš je za kraj razgovora pričao o svojim partijama u dresu Crvene zvezde, saradnji sa Igorom Rakočevićem, ali i o stvarima na kojim radi kako bi bio još bolji na terenu.

“Ovo mi je treća sezona u seniorskoj konkurenciji. Iz sezone u sezonu osećam se sve sigurniji, da stasavam i da sam malo zreliji, ali naravno, imam još mnogo da radim na sebi i trudiću se da nastavim sa dobrim igrama, rekao je Cvetković, “Malo imam problema u napadu, malo oklevam, međutim, pored mene su veliki igrači, pre svega mislim na Igora, i nadam se da ću od njega mnogo toga naučiti. Trudim se, skupljam znanje od njega, i nadam se da će biti sve kako treba”, zaključio je on.

Naredni meč košarkaši Crvene zvezde igraju 5. januara u "Stožicama" od 19.00 sa ljubljanskom Olimpijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu