Nova vest
Košarka

Petak, 29.06.2012.

20:13

Vejd i Boš ne igraju u Londonu

Tandem NBA šampiona Majami Hita, Dvejn Vejd i Kris Boš neće biti deo tima SAD-a na Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dan nakon što je Vejd saopštio da propušta Igre zbog operacije kolena, od nastupa je odustao i Boš kako bi izlečio povredu stomačnog mišića koju je ‘vukao’ od druge runde plej-ofa.

“Boš je igrao za Majami kako bi pomogao timu da postane šampion, ali i dalje postoji bol kao i velika šansa da povreda postane hronična, ukoliko se ne odmori i ne izleči na pravi način”, istakao je Bošov agent Henri Tomas.

Boš je bio deo “Redeem team”, ekipe za iskupljenje koja je na OI 2008. u Pekingu osvojila zlatnu medalju.

Bez Vejda i Boša selektoru Majku Kžiževskom je preostalo 16 igrača koji konkurišu za 12 mesta u timu koji će igrati u Londonu, a jedini predstavnik NBA šampiona biće MVP finalne serije LeBron Džejms.

Reprezentacija SAD pripreme za Igre počeće sledeće sedmice, 6. jula u Las Vegasu gde će 12. igrati protiv Dominikanske republike. Nakon toga 13. idu u Vašington (protiv Brazila 16. jula), već 17. biće u Mančesteru (19. protiv Velike Britanije), a tri dana kasnije u Barseloni (22. protiv Argentine, 24. jula protiv Španije).

Olimpijske igre počinju 27. jula, a prvi meč SAD će odigrati dva dana kasnije protiv Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve