Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.10.2011.

12:29

Morison: "Ovo još nisam doživeo"

Pored ubedljive pobede Zvezde nad Bajernom, meč u prepunom "Pioniru" obeležio je odličan nastup Amerikanca Adama Morisona.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Sjajni šuter pokazao je da će biti veliko pojačanje 'crveno-belih' pošto je postigao 17 poena uz 6 skokova, iako je meč završio ranije zbog isključenja u 35. minutu.

"Fantastično, ne znam šta da kažem. Ovako nešto nisam nikad ni video, ni doživeo, u Americi nema ovakvog navijanja i ovakvih navijača", rekao je Morison.

"Fenomenalno sam se osećao. Zadovoljstvo je igrati pred ovakvom publikom, ovo je zaista neverovatno. Jedva čekam sledeću utakmicu u kojoj ćemo biti domaćini", dodao je Morison koji je udaljen sa parketa zbog verbalnog obračuna sa igračem gostiju iz Minhena.

Jedini igrač Zvezde sa dvocifrenim brojem poena uz Morisona bio je omaleni plejmejker Filip Čović (10).

"Stvarno fantastično! Prvi put igram pred ovako vatrenom publikom i oduševljen sam. Zahvalio bih se navijačima što su došli u tolikom broju da podrže akciju i nas. Veoma smo dobro igrali, pogotovu u odbrani. Rezultat je veoma ubedljiv, ali nije bilo tako lako kao što izgleda. Što se nas kao ekipe tiče, sjajan smo spoj. Treba da povećavamo agresivnost i borbenost. Mnogi su prvi put igrali pred ovim brojem navijača i nadam se da će nam vetar u leđa davati i na ostalim utakmicama".

Svoju šansu iskoristio je i talentovani Nemanja Nedović koji je zakucavanjem u finišu prvog poluvremena podigao halu na noge.

"Očekivao sam užarenu atmosferu, ali ne u ovolikoj meri. Neverovatno koliko je emocija i energije bilo prisutno. Kao i mnogi i ja sam se prvi put susreo sa tim. Pokušavali smo da se koncentrišemo na igru, ali to nije bilo tako lako, ipak navijači su nam davali ključan sastojak da budemo borbeni. Ne pamtim Pionir u kome je bilo ovoliko energije, nije bilo šanse da izgubimo".

Trener Crvene zvezde Beograd je Svetislav Pešić, a sa druge strane je bio njegov sin Marko, sportski direktor minhenskog kluba.

"Što se nas tiče, zadovoljni smo što smo probali nekoliko igrača koji su do sada dobijali manju minutažu. Takođe, to je bio i test kako ćemo se snaći u ovakvim uslovima. U Nemačkoj ovoga nema, ljudi nisu videli ovako fanatično navijanje. Sada imamo ambiciju da ozdravimo i da se pojačamo sa još jednim igračem", rekao je nekadašnji reprezentativac Nemačke, rođeni Sarajlija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu