Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2011.

22:24

Marko Popović završio sa Hrvatskom

Hrvatski košarkaš Marko Popović odlučio je da okonča reprezentativnu karijeru posle Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako mu je tek 29 godina, Popoviću se zasitio ogromih neuspeha hrvatske košarke u poslednjih 15 godina.

"Svih ovih godina davao sam sve od sebe da sa Hrvatskom osvojim medalju, ali izgleda da će to ostati san”, rekao je Popović.

“Setite se samo Evropskog prvenstva u Beogradu pre šest godina kada su nam sudije Lamonika, Drabikovski i Davidavičijus ukrali pobedu protiv Španije u četvrtfinalu. Nisam razmišljao šta i koliko igram, želeo sam samo uspeh Hrvatske", rekao je Popović za slovenačke medije.

Hrvatska će naredne godine igrati kvalifikacije za EP u Sloveniji 2013. godine, ali Popović neće biti na raspolaganju novom selektoru.

"Nije to zato što ne želim da branim boje Hrvatske u mečevima sa Islandom, Portugalom ili Maltom, već zato što sam se zasitio specifičnih pitanja u našoj košarci, kao i ogromnih neuspeha u poslednjih 15 godina", zaključio je Popović.

Popović je bio član selekcije Hrvatske od 2002. godine. Igrao je na šampionatima Evrope 2003, 2005, 2007, 2009. i 2011. godine.

Nastupao je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i na Svetskom prvenstvu u Turskoj prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu