Nova vest
Košarka

Četvrtak, 28.04.2011.

08:30

Majami prošao, Sparsi još u igri

Košarkaši Majami Hita i Oklahoma Siti Tandera plasirali su se u polufinale konferencija, dok su San Antonio Sparsi smanjili na 3-2 u seriji protiv Memfisa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sparsi su zahvaljujući trijumfu od 110:103 posle produžetka uspeli da spasu prvu meč loptu Grizlisa i ostanu u igri za plasman u polufinale ‘Zapada’.

Manu Đinobili bio je najzaslužniji za trijumf ekipe iz San Antonija, dok je Toni Parker dodao 24 poena i devet asistencija.

Memfis, koji je napravio veliko iznenađenje pošto je prvoplasiranu ekipu konferencije doveo na korak od eliminacije, vodio je 97:94 samo dve sekunde pre isteka vremena, ali je Geri Nil pogodio trojku i ostavio Sparse u igri. Kod Grizlisa, Zek Rendolf je ubacio 26 poena, dok je Majk Konli meč završio sa 20 poena. Šesti meč te serije igra se u noći između petka i subote u Memfisu.



Takođe na ‘Zapadu’, Kevin Durant je sa 41 poenom vodio Tandere do trijumfa od 100:97 nad Denverom. Pred poslednja četiri minuta, Oklahoma je imala devet poena deficita, ali je serijom 9:0 uspela da se vrati na samo minut i 50 sekundi do kraja, a onda je Durant bio siguran za konačnu pobedu, a Eron Aflalo je promašio šut za tri poena u poslednjim sekundama. Upravo Aflalo je bio najbolji u timu Denvera prethodne noći sa 15 poena, dok je Kenjon Martin imao 14 poena i deset skokova za Nagetse.

U borbi za plasman u finale konferencije Tanderi će se sastati sa pobednikom serije između Sparsa i Grizlisa, koja bi najkasnije mogla da potraje do nedelje.

Majami je prethodne noći postao četvrta ekipa sa ‘Istoka’ koja se plasirala u polufinale konferencije trijumfom nad Filadelfijom sa 97:91. Najzaslužniji za pobedu bili su igrači sa klupe, prvenstveno Džoel Entoni, koji je postigao dva ključna slobodna bacanja 16 sekundi pre kraja meča.

Manje od minut i po pre isteka vremena, Filadelfija je imala seriju od 10:0 i smanjila je na samo poen zaostatka, ali su igrači Majamija pogodili devet od deset slobodnih bacanja u poslednja tri minuta i tako su obezbedili dalji plasman, gde ih čeka susret sa Boston Seltiksima.

Kris Boš je meč završio sa 22 poena i 11 skokova, dok je Lebron Džejms ubacio 16, ali je, ipak, najveću ulogu u trijumfu imao Mario Čalmers, koji je ušao sa klupe i upisao 20 poena. Kod Filadelfije, Elton Brend i Andre Iguodala su postigli po 22 poena.

Rezultati:
Majami – Filadelfija 97:91 (4-1)
San Antonio – Memfis 110:103 OT (2:3)
Oklahoma Siti – Denver 100:97 (4-1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu