Nova vest
Košarka

Utorak, 21.12.2010.

09:57

Hemofarm igra za prolaz u Vilerbanu

Košarkaši vršačkog Hemofarma na gostovanju francuskom Asvelu igraju utakmicu odluke u grupi 'B' Evrokupa.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Vrščanima je za plasman u dalji tok takmičenja potrebna pobeda ili poraz manji od četiri poena razlike. Utakmica u Vilerbanu igra se u 20 časova.

Ekipa Asvela, posle očajnog početka, ima priliku da se plasira u drugi krug takmičenja, a zna se i pobednik. Nemački Getingen će, bez obzira na ishod meča sa Bešiktašom, u drugi krug.

Vrščani su u Francusku otišli bez povređenih Božovića i Maraša, a Milan Mačvan u ponedeljak je predstavljen kao novi igrač Makabija.

"Iluzorno je više pričati o našim problemima sa povredama jer to ne bi nas izvuklo iz trenutne situacije. Opet smo desetkovani ali moramo da se skupimo, da damo sve od sebe kako bismo u trenutnoj situaciji odigrali što bolje možemo. Da pokušamo da izvučemo povoljan rezultat i obezbedimo plasman u drugi krug," rekao je za zurnal.rs Boris Savović, krilni centar Hemofarma Štade.

"Pre svega ne bismo smeli da razmišljamo kako da branimo rezultat iz Vršca već o tome kako da se mobilišemo da bismo pobedili. Dobro je što ćemo sami odlučiti o svojoj sudbini. Da budem iskren, verovali smo da će nam Getingen pomoći, da će pobediti Asvel u Nemačkoj, ali ovako je možda i bolje."

Najveći problem ekipi Hemofarma mogla bi da bude bitka pod koševima. Lukajić ima samo dvojicu centara, Savovića i Džeroma Džordana.

"Svesni smo problema, ostali smo bez našeg glavnog igrača Mačvana, koji je bio lider tima. Uskraćeni smo i za pomoć Božovića i Maraša. Sigurno je da ćemo nešto menjati u igri i pokušaćemo da iznenadimo Asvel. Znamo šta nas očekuje u Vilerbanu – ekipa Asvela predvođena francuskim reprezentativcem Želabalom, sa iskusnim Nebojšom Bogavcem, Metom Volšom… Asvel ima izuzetne individualce, a naš adut može biti timska igra. Budemo li igrali svi za tim, možemo se nadati povoljnom ishodu," rekao je Savović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve