Nova vest
Košarka

Nedelja, 09.05.2010.

14:19

EL: Partizan bez A licence

Iako je ove sezone ostvario fantastične rezultate Partizan neće u skorijoj budućnosti dobiti A licencu tog takmičenja, kao nijedan drugi klub iz regiona.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Prošle godine smo imali sastanke sa klubovima iz Jadranske lige da bismo rešili sva pitanja koja se godinama postavljaju u tom regionu. Taj dogovor je i dalje na snazi. Partizan, Cibona i Olimpija će igrati Evroligu dve godine. Kada istekne taj dogovor, pregledaćemo ponovo sve A licence, ali ne očekujem da je neki klub iz te regije dobije“, rekao je Bertomeu.

Bertomeu je, takođe, objasnio proces licenciranja i namere Evrolige da ima stabilnu grupu timova na dobrom tržištu.

Želimo da imamo grupu stabilnih timova sa velikih tržišta, ali bez zaboravljanja nacionalnih šampiona. Želimo da uključimo velika tržišta i treba nam u Evroligi nešto iz Nemačke, iz Francuske i verovatno iz Poljske. Moramo i da prihvatimo i realnost regionalnih liga, a veliki timovi moraju da igraju, mada i tu imamo problema. Želimo pune hale, a neki timovi, kao što su Barselona, Fenerbahče, imaju problema sa posetom, dok Sijena, na primer, ima malu salu“, istakao je Bertomeu.

Na primedbe novinara iz Srbije da ljubitelji košarke strahuju da će se Evroliga pretvoriti u elitističko takmičenje i ’igralište’ bogatih, Bertomeu je odgovorio da je istina da uprava takmičenja želi kod sebe samo elitu, ali je naveo i da novac uopšte nije presudan.

To su teorijske brige, a mi ne volimo da govorimo ’bogati’ i ’siromašni’. Vi dolazite iz Beograda i imali ste u petak potvrdu šta može da uradi klub bez mnogo novca. Partizan je najbolji pokazatelj da se u Evroligi može biti uspešan vrednim radom, koji je konstantno dobar. Tada možeš svakog da pobediš, bez obzira na budžet“, naglasio je Bertomeu.

Ali, istina je da hoćemo da budemo elita i da elita bude kod nas. Želimo bogate kod nas, jer želimo da predstavimo svoj proizvod na najbolji mogući način. Uslovi za takmičenje postoje sa razlogom. Kada ljubitelji košarke dođu da gledaju neki klub u Evropi, treba daimaju uslove za to. I ne samo oni, igrači i novinari takođe. Uslovi zato postoje“, objasnio je prvi čovek Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve