Nova vest
Košarka

Utorak, 04.05.2010.

12:06

Radivojević: "Moramo hrabro dalje"

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Vuk Radivojević izjavio je za Sportski žurnal da njegova ekipa "mora hrabro dalje".

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Radivojević se osvrnuo na suđenje rekavši da je veoma nezadovoljan tretmanom njegovog kluba. Slične ocene više puta tokom polusezone izneo je i Aleksandar Trifunović, trener 'crveno-belih'.

"Kada sam igrao poslednje finale u Srbiji primili smo trojku iz auta i nikom ništa. Zarekao sam se tada da sudije neću pomenuti, ali sada stvarno ne mogu da prećutim. Želim prvo da se javno izvinim Vukašinu Aleksiću, nadam se da ga nismo povredili. Po oceni arbitara na njemu smo napravili 17 ličnih grešaka. Moja najveća greška u Kragujevcu bila je što sam dopustio da me sudije izbace iz ritma, a to mi se sigurno više neće ponoviti. Sreća je da je utakmica prenošena na TV pa su svi mogli da vide šta se dešavalo," rekao je Radivojević a preneo Sportski žurnal.

Iskusni bek kaže da od juniorskih dana nije dobio tri lične greške u napadu. Na utakmici u Kragujevcu, koju je Crvena zvezda iggubila, dogodilo se upravo to.

"Na parketu sam proveo 14 minuta, nije bolje prošao ni Stević. Oštetili su nas za faul nad Kešeljem, pa je potom usledila Bjeličina tehnička greška u produžetku zbog toga što je tražio faul, za koji mislim da je postojao. Uprkos svemu, imali smo šansu da pobedimo. Svaka čast momcima koji su igrali, mladi su se odlično borili. Promašili smo nekoliko zicera, imali propuste u defanzivi, ali ako ovako nastavimo sigurno ćemo biti među četiri najbolje ekipe," tvrdi Radivojević.

I pored lošeg tretmana, kako kaže Radivojević, njegovi saigrači ne smeju da klonu.

"Moramo hrabro da nastavimo dalje. Ne smemo da dozvolimo da nas neko izbaci iz takta. Nećemo psihološki pasti, moramo da kontrolišemo emocije. Mene više neće poremetiti, niti ću opet pominjati sudije. Boruićemo se do kraja. Igramo kod kuće naredne tri utakmice, nadamo se najboljem," kaže kapiten Crvene zvezde.

Beogradski klub završio je sezonu u NLB ligi sa skorom 11-15, bez plasmana na Fajnal For. U Evrokupu su u prvoj fazi takmičenja su imali učinak 5-1, u drugoj 3-3, u domaćem Kupu Radivoja Koraća kraj je bio u četvrtfinalu. Posle šest kola KLS Crvena zvezda ima tri pobede i tri poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu