Miličić: Ne odričem se svog novca

Darko Miličić, nekada drugi pik na NBA draftu iza Lebrona Džejmsa, nalazi se na životnoj i sportskoj prekretnici.

Izvor: B92, Novosti Srbija, SAD
Podeli

Opcije su: raskid ugovora uz gubitak novca, odlazak u drugi NBA klub uz gubitak novca ili odlazak u Evropu. Miličić definitivno ne može da sedi skrštenih ruku, ali su mu one ovoga puta potpuno vezane.

Srpski centar pomirio se sa sudbinom da mora da presedi u gledalištu još polovinu ugovora sa Njujork Niksima i nema nameru da se pokupi i ode. Niti u drugi NBA tim, niti da pruži Niksima zadovoljstvo da mu ne isplate preostali deo milionskog ugovora.

“Da je samo do mene, pokupio bih se i otišao. Zašto da putujem sa timom u kojem nemaju nameru da me upotrebe, kada mogu da budem kod kuće sa bebom? Ali, neću da im pružim to zadovoljstvo i odreknem se novca. Moram da mislim na ženu i dete,” izjavio je Miličić za “Njujork post”.

Srbin je naglasio agentu Marku Kornštajnu da ne želi trejd u drugi NBA tim do kraja sezone, jer nije fizički i psihički spreman. U slučaju ponude iz Evrope u prelaznom roku, tim sa Starog kontinenta bi verovatno morao dodatno da plati Niksima, kao Real Madrid Memfisu za Marka Jarića.

"Želim samo da odem kući, razbistrim glavu i spremim se za Evropu,” želje su Miličića, koji bi - ako uskoro reši svoj status - mogao da se nada i pozivu selektora Dušana Ivkovića na širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Turskoj.

Košarka

Dikson pojačao Unikahu

Doskorašnji bek Arisa Džuan Dikson, samo 10 dana pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa solunskim klubom, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Unikahom.

Košarka četvrtak 14.01. 13:48 Komentara: 1