Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2008.

09:58

Tri puta 2:0, Stojaković vrlo dobar

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U tri duela prvog kola plej ofa koji su odigrani u noći između utorka i srede tri ekipe stekle su prednost u seriji 2:0. Nju Orlins Hornetsi ponovo su bili bolji od Dalasa. Na meču koji je njegov tim dobio sa 127:103 Peđa Stojaković je postigao 22 poena. Naš potencijalni reprezentativac veoma je dobro šutirao iz igre 8-13 od toga 5-7 za tri poena. San Antonio je pobedio Finiks sa 102:96, a Orlando bio bolji od Toronta 104:103.

Nju Orlins Hornetsi lako su došli do novog trijumfa, ponajviše zaslugom sjajnog plejmejkera Krisa Pola, koji je za 38 minuta u igri postigao 32 poena uz 17 asistencija. To je Polu sedmi uzastopni meč u kom je zabeležio dabl-dabl učinak. U poslednjih 25 mečeva samo dva puta to nije uspeo.

Kod Dalasa je ponovo najbolji bio Dirk Novicki sa 27 poena. Podbacio je Džejson Kid sa sedam poena i osam asistencija.

U rezultatski najneizvesnijem meču Orlando je uspeo da po drugi put savlada Toronto. Ekipa iz Kanade, koja je ceo meč zaostajala za protivnikom, imala je priliku da izjednači u seriji, ali je Kris Boš bio neprecizan i sada Reptorsi moraju da jure veliki zaostatak u seriji.

Ponovo je zvezda večeri bio Dvajt Hauard koji je zabeležio 29 poena i 20 skokova i tako postao tek drugi igrač posle Kevina Garneta kome je uspelo da u dve uzastopne utakmice plej ofa zabeleži 20 i više poena i uhvaćenih lopti.

Isti broj poena postigao je Kris Boš za Toronto, ali je imao 10 skokova manje.

San Antonio je u finalu pre finala zapadne konferencije ponovo bio bolji od Finiksa. Najzaslužniji za takav ishod bili su Parker i Đinobili. Francuz je postigao 32 poena, dok je Argentinac ubacio tri manje. Njima se pridružio Tim Dankan sa 18 poena i 17 skokova.

Amare Stodemajer je za poraženu ekipu postigao 33 poena, Stiv Neš deset manje, uz 10 asistencija, a veoma dobar učinak imao je i Šakil O' Nil sa 19 poena i 14 skokova. Udario je i četiri blokade, ali je isto toliko puta bio blokiran. Zanimljivo je da je od sedam blokada koje su zabeležili igrači Finiksa pet bilo na Timu Dankanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu