Nova vest
Košarka

Subota, 11.08.2007.

13:17

Velika borba za EP u Španiji

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

U subotu se igraju tri utakmice kvalifikacija za Evropsko košarkaško prvenstvo, koje će u Španiji početi 3. septembra. U grupi "A" Bugarska želi da se iskupi posle poraza od Bosne i Hercegovine i da na svom terenu savlada Mađarsku. Dva duela na programu su u grupi "C" a sastaju se Belgija - Danska i Izrael - Ukrajina.

Najzanimljiviji duel ove runde igraće se u ponedeljak u Estoniji, gde domaćin u okviru grupe "B" dočekuje Makedoniju.

Kvalifikacije koje se igraju u tri grupe počele su ove nedelje i odigrane su četiri utakmice. Bosna i Hercegovina je posle produžetka savladala Bugarsku sa 75:71, zahvaljujući odličnoj partiji Saše Vasiljevića koji je ubacio 21 poen. U grupi "B" Estonija je iznenadila Švedsku na gostovanju sa 57:50. U "C" grupi Belgija je iznenađujući lako i ubedljivo bila bolja na gostovanju u Ukrajini 70:45, dok je Izrael takođe na strani bio bolji od Danske sa 72:60.

Pobednici tri grupe 29, 30. i 31. avgusta odigraće međusobne mečeve, a najbolji će izboriti plasman na Evropski šampionat i nastup u grupi sa Srbijom, Grčkom i Rusijom. Menorka će biti domaćin tri poslednja kvalifikaciona duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve